Catrice update voorjaar 2018

Goed nieuws voor de fans van Catrice: het is weer tijd voor de grote Catrice update van het assortiment. Dit voorjaar worden er weer behoorlijk wat nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, waarvan ik je er in dit uitgebreide artikel een aantal laat zien. En ik kan alvast verklappen dat ik er echt een paar top producten tussen vind zitten!

Catrice update

Catrice update voorjaar 2018 ♥

Innovatieve producten van hoge kwaliteit die aansluiten bij de catwalktrends – CATRICE staat voor de samensmelting van beauty & fashion. Geïnspireerd door de internationale lente- en zomercollecties, presenteert CATRICE de nieuwe must-haves voor de lente/zomer 2018 gebaseerd op drie thema’s:

Dewy staat voor holo, prisma, wet look, natural en zongekuste accenten om alle mogelijke effecten voor de teint te creëren. #InstaEFFECTs biedt make-up waarmee je supersnel een perfecte make-uplook creëert. Athleisure staat voor make-up met uithoudingsvermogen, zo goed dat deze zelfs na een pittige workout nog perfect zit. Big Palettes bieden een selectie van make-upkleuren en effecten in één prachtig palette.

Catrice updateInstant Glam Eyeshadow Palette

De acht hippe kleuren van de vier duo-oogschaduws zijn perfect met elkaar te combineren. De applicator heeft een vorm die de bolling van het ooglid volgt en maakt het aanbrengen extra gemakkelijk. Consumentenadviesprijs €6,99 – Verkrijgbaar in de kleur 010 It’s A Match

Catrice updateToen ik het pakketje met daarin de producten van de Catrice update ontving, viel dit Instant Glam Eyeshadow Palette me meteen op. Catrice heeft natuurlijk wel vaker oogschaduwpalettes, maar de vorm van het palette én de applicator zijn behoorlijk anders.

Catrice updateMet dit oogschaduwpalette creëer je heel snel een eenvoudige, maar complete ooglook, dankzij de bijzondere applicator. Deze haal je namelijk in één keer over de twee kleuren van je keuze, en brengt daarna ook in één keer de kleuren aan op je ooglid. Maar natuurlijk kun je de oogschaduwkleuren ook los van elkaar gebruiken, en de verschillende kleuren combineren met elkaar.

Catrice update Catrice updateHoewel ik het gebruik van mijn eigen oogschaduwkwasten toch altijd het prettigst vind werken, is de applicator uit dit palette erg fijn in gebruik. Hij is lekker zacht en voelt goed aan bij het aanbrengen van de oogschaduw. Het is even een handigheidje wat je onder de knie moet krijgen om de twee kleuren in één keer aan te brengen, maar het werkt wel.

Catrice updateDe swatches

De swatch van de twee bruine kleuren linksboven ziet er héél indrukwekkend uit!

Catrice updateDe pigmentatie van de verschillende kleuren is een beetje wisselend. De bruine kleuren springen er echt uit, gevolgd door de roze tinten. De grijze kleuren zijn redelijk gepigmenteerd, de lila tinten blijven een beetje achter. Maar over het algemeen genomen ziet het er gewoon hartstikke goed uit! De houdbaarheid van de oogschaduws is uitstekend, met een oogschaduwbasis eronder blijven ze van ‘s ochtends vroeg (6 uur) tot ik ‘s avonds naar bed ga, uitstekend en mooi op hun plek. Wat mij betreft is dit de eerste aanrader uit de Catrice update!

Catrice updateSpectra Light Eyeshadow Glow Kit

Highlighting oogschaduws met één metallic tint en twee holotinten voor oneindig veel combinatiemogelijkheden. Consumentenadviesprijs € 4,99 – 010 Manic Pixie Dream Girl en 020 The Last Unicorn

Catrice updateIk ontving de variant 010 Manic Pixie Dream Girl in mijn pakketje. Ik gebruik zelf altijd het liefst highlighters met een warme ondertoon, en was dan ook erg benieuwd naar de roze en champagnekleurige oogschaduw uit dit kitje. Je kunt de kleuren natuurlijk behalve als oogschaduw, ook als highlighter op bijvoorbeeld je jukbeenderen gebruiken.

Catrice updateDe swatches zijn een beetje lastig vast te leggen op foto, en vooral het holografische effect komt niet helemaal over helaas. Ik vind vooral de roze kleur erg mooi, deze gebruik ik regelmatig in een ooglook gecombineerd met de bruine tinten uit het vorige palette ♥

Catrice updateLashes to Kill Pro Instant Volume Mascara 24H

Deze ultrazwarte supermascara geeft meer volume dan ooit. Voor wimpers met een fenomenale catwalk-look. Ook verkrijgbaar in een waterproof versie. Consumentenadviesprijs € 4,99 – 010 Ultra Black en 010 Waterproof

In iedere Catrice update zit wel minimaal één nieuwe mascara, en dat komt natuurlijk omdat de kwaliteit van mascara’s voortdurend wordt verbeterd en veranderd. Op zich heeft Catrice altijd prima mascara’s in het assortiment, en natuurlijk tegen een heel betaalbare prijs.

Catrice updateOf deze variant echt heel vernieuwend is binnen het assortiment van Catrice durf ik niet te zeggen. Het is gewoon een prima mascara die prettig aanbrengt, mijn wimpers redelijk wat volume geeft en een mooi effect geeft. Aan het eind van het artikel laat ik je een ooglook zien waarin ik deze mascara uiteraard ook gebruikt heb.

Catrice updateHD Liquid Coverage Precision Concealer

Met de ultrafijne applicator breng je de concealer uiterst nauwkeurig aan. De textuur zorgt voor een perfecte dekking. Verkrijgbaar in drie naturel tinten! Consumentenadviesprijs € 6,99 – 010 Light Beige, 020 Rose Beige, 030 Sand Beige

Catrice updateIk gebruik niet dagelijks een concealer, maar als ik oogschaduw gebruik, hoort daar voor mij wel concealer bij. Ik vind met een concealer je ooglook gewoon mooier uitkomen, het plaatje is dan compleet voor mij zeg maar. Deze nieuwe concealer uit de Catrice update brengt heel makkelijk en snel (voor mij een vereiste, aangezien mijn wekker al vroeg genoeg gaat doordeweeks) aan met de applicator.

Catrice updateDe HD Liquid Coverage Precision Concealer is vrij vloeibaar van textuur, zoals de naam al doet vermoeden 😉 Hij laat zich heel goed en mooi egaal verdelen, ik vind hem erg fijn in gebruik!

Catrice updateIk heb de kleur 010 Light Beige ontvangen, en die is voor mijn huidskleur perfect. Ook de concealer zie je straks terug (of niet, het is maar hoe je het bekijkt, hahaha!) in mijn make-up look.

Catrice updateDewy Wetlook Stick

De transparante glossy stick met lichtreflecterende pigmenten geeft elke look een trendy dauwachtige, glanzende finish. Consumentenadviesprijs € 4,99 – 010 Splash’n’Glow

Catrice update‘Dewy’ is één van de thema’s in de Catrice update van het basis assortiment. Met deze stick geef je elke look in een handomdraai een glanzende finish. Een dergelijke stick is gewoon heel handig in gebruik vind ik, voor een highlighter of blush. Je zet eenvoudig een streep, en werkt het vervolgens wat uit met je vingers (of een kwast als je dat prettiger vind werken).

Catrice updateAls ik de Dewy Wetlook Stick vergelijk met andere highlighters (want daar vind ik hem het meest op lijken), dan heb je hiermee wel de glans, maar niet de glitters. Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂 Daarmee vind ik het een erg mooi product voor overdag, als sommige highlighters soms iets té glitterig kunnen zijn.

Catrice updateGalactic Highlighter Drops

Een rosé highlighter met lichtreflecterende pigmenten die zorgt voor een buitenaardse glow. De vloeibare textuur breng je solo of over de foundation aan. Voor een galactic look op de jukbeenderen, onder de wenkbrauw of subtiel op het decolleté. Consumentenadviesprijs € 4,99 – 010 Spaceshuttle

Catrice updateNog een topper uit de Catrice update van dit voorjaar zijn de Galactic Highlighter Drops. Dit is een highlighter met behoorlijk wat glans, dus je moet wel durven 😉 Deze vloeibare highlighter doseert heel makkelijk met het pipetje. Bovendien geeft dat het product een luxe touch vind ik.

Catrice updateJe moet de term ‘Drops’ wel heel letterlijk nemen, aan één druppeltje heb je meer dan genoeg:

Catrice updateIk vind het effect echt a-ma-zing mooi! Die kleur, die glow! Vooral als ik straks wat bruiner ben, ga ik deze denk ik heel vaak gebruiken!

Catrice updatePrisma Glow Lipstick

Metallic tinten voor lippen met een elegante look én extra volume. De romige lipstick biedt een perfecte dekking in slechts één applicatie. Consumentenadviesprijs € 4,99

Catrice updateEen product waar ik dan persoonlijk wat minder mee heb, is de Prisma Glow Lipstick. Ik vind metallic kleuren best mooi, maar niet op mijn lippen.

Catrice updateIk heb de kleur 050 Mystical Mermaid ontvangen, in totaal zijn er 8 kleuren verkrijgbaar. Deze kleur past ook niet zo goed bij mij, hij is te koel voor mij. Het resultaat laat ik je uiteraard nog wel even zien, aan het eind van het artikel 🙂

Catrice updateCalifornia in a Box Bronzer & Blush Palette

Twee matte bronzing poeders, een glinsterende poeder en een matte blush bieden talloze mogelijkheden voor een warme stralende look. De top coat in een prachtige warme goudtint kun je individueel gebruiken of in combinatie met de andere poeders. Consumentenadviesprijs € 9,89 – 010 Malibu Beach Collection

Catrice updateEen product uit de Catrice update waar ik dan wel wel héél enthousiast over ben, is het California in a Box Bronzer & Blush Palette. Ik gebruik deze sinds ik het pakket binnen heb (en alles op de foto staat) vrijwel iedere dag. In dezelfde serie zijn ook een Holographic Glow Palette, een Highlighter Palette en een Photo Perfect Finishing Palette verkrijgbaar.

Catrice updateHet palette bevat twee matte bronzers in heel draagbare kleuren, een matte en een glanzende blush, en een ‘topcoat’ in een prachtige gouden tint. Deze laatst kun je natuurlijk ook alleen, als highlighter, gebruiken.

Catrice updateHierboven zie je de swatches van de blushes, alleen en met de topcoat erover. Ik vind de peachy kleuren prachtig en heel draagbaar voor veel huidtinten.

Catrice updateEn hier zie je de bronzers, ook weer alleen geswatcht en met de topcoat eroverheen. De kleuren van de bronzers liggen vrij dicht bij elkaar, de rechter kleur is net iets warmer. En met de topcoat erover krijgt je huid een prachtige sunny glow ♥

Catrice updateNieuwe nagelproducten

Uiteraard vind je in het nieuwe assortiment ook een aantal nieuwe nagelproducten, waarvan ik er hier een paar aan je laat zien.

Catrice updateLux Chrome 2in1 Base & Top Coat

De Base & Top Coat op waterbasis vormt de start van je LuxChrome look. Deze lak zorgt ervoor dat de LuxChrome extra lang houdt. Kan worden gebruikt als topper over de nagelpoeder of als basis- of toplaag voor de Foil Effect Polish. Consumentenadviesprijs € 2,99

Catrice updateLuxchrome Foil Effect Polish

Wow! Spiegelglanseffect op je nagels! Breng de polish aan over de droge LuxChrome 2in1 Base & Top Coat. Afwerken met de LuxChrome 2in1 Base & Top Coat en je hebt dagenlang plezier van vloeibaar zilver op je nagels. Consumentenadviesprijs € 3,99

Ik heb geloof ik niet zoveel met deze Foil Effect Polish. Als basis voor een nailart lijkt het me erg mooi, maar zo in zijn eentje als nagellak vind ik het effect niet echt wauw.

Catrice updateShake & Seal Top Coat

Voor nagels die schitteren in de kleuren van de oceaan en de koralen die op de zeebodem groeien! De top coat geeft je nagellak een opvallend prisma effect en is ook solo te gebruiken. Tip: goed schudden voor gebruik! Consumentenadviesprijs € 3,59

Ik heb hier de Shake & Seal topcoat hier over de LuxChrome Foil Effect Polish aangebracht, dat effect vind ik dan weer wel leuk. Ik heb hier slechts één laagje aangebracht, waardoor er een heel subtiel prisma effect ontstaat. Uiteraard kun je dit effect opbouwen door meerdere laagjes aan te brengen.

Catrice updateSpecial Light Effect Nail Lacquer

Nagellak met een scala aan unieke effecten: hoogglans met een langhoudende formule gecombineerd met een holo finish. Consumentenadviesprijs € 3,59

Deze Special Light Effect Nail Lacquer vind ik dan weer wel heel mooi. Ik heb de kleur 03 Irregular Galaxies: een mooie jeansblauwe kleur met talloze speical effects.

De look

Natuurlijk heb ik met een groot deel van bovenstaande producten ook een make-up look gemaakt. Voor mijn ooglook gebruikte ik de bruine kleuren uit het oogschaduwpalette en de roze kleur uit het highlighter palette. En de mascara uiteraard. Verder heb ik zowel een blush als een bronzer uit het California in a box-palette gebruikt, de concealer en de vloeibare highligher. Op de foto hierboven heb ik de Prisma Glow Lipstick gebruikt, maar je ziet dat dat geen goede match is 😉 Dus die heb ik er maar weer snel afgehaald en vervangen voor een mooie klassieke kleur rood:

Much better! ♥

Mijn persoonlijke aanraders uit de Catrice update van dit voorjaar zijn het oogschaduwpalette, het bronzer en blushpalette, de vloeibare highlighter en de concealer.

De nieuwe Catrice producten liggen vanaf nu in het schap bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

12 Comments on Catrice update voorjaar 2018

 1. Eline
  9 februari 2018 at 17:33 (10 maanden ago)

  Ik vind juist de nagellak met de foil look heel erg tof.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  9 februari 2018 at 08:33 (10 maanden ago)

  Heel verhelderend. Ik ga eens kijken voor die concealer. Je review is informatief en erg eerlijk. Zo kan ik gerichter make-up kopen. Heel fijn.

  Neeltje

  Beantwoorden
 3. Mieke
  8 februari 2018 at 09:16 (10 maanden ago)

  Erg leuk artikel! Ik hou zo van Catrice! Ben heel benieuwd naar de concealer (hoop dat ‘ie niet te droog en licht genoeg is!), de glowstick en het palette! <3

  Beantwoorden
 4. Hennie
  8 februari 2018 at 06:22 (10 maanden ago)

  De wet look stick heeft exact de glow die ik wil voor op een doordeweekse dag. Ben niet echt een Catrice fan, maar deze wil ik wel proberen!

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  7 februari 2018 at 21:27 (10 maanden ago)

  Ik vind het face palette er vooral héél gaaf uit zien. Wat een fijn overzicht van de producten zo 🙂

  Beantwoorden
 6. Miranda
  7 februari 2018 at 19:05 (10 maanden ago)

  Wat een bijzondere, gave nieuwe producten 🙂
  Ik heb ze vorige week gezien maar van sommige producten kon ik de toepassing niet helemaal raden, nu ga ik er nog eens voor naar de winkel!

  Beantwoorden
 7. Loes
  7 februari 2018 at 10:26 (10 maanden ago)

  Wow, wat een fijn artikel dit! Ik ben vooral benieuwd naar de dewy stick, die ziet er goed uit.

  Beantwoorden
 8. Kim
  7 februari 2018 at 10:04 (10 maanden ago)

  Er zitten een aantal leuke producten bij, sommige werken niet helemaal zoals zou moeten, maar zijn wel erg leuk qua kleur bijvoorbeeld. Een goedbedoeld persoonlijk tipje, de swatches/reviews vind ik fijner om te zien met een rustigere achtergrond, door alle producten werd ik een beetje afgeleid.

  Beantwoorden
 9. Jolanda
  7 februari 2018 at 09:15 (10 maanden ago)

  Vooral de kitjes vind ik erg leuk!!

  Beantwoorden
 10. Cindy
  7 februari 2018 at 08:31 (10 maanden ago)

  Ik ben niet zo kapot van de nieuwe artikelen. Van de week bij het schap staan kijken. Er zitten een paar mooie nieuwe lakjes bij, maar daar wacht ik even een actie voor af.
  Had wel een sneldrogende topcoat gekocht, ook nieuw. Maar dat was niks. Snel weer terug naar mijn favoriete Seche Vite haha.
  Had ook een matte lipstick gekocht, daar ben ik wel altijd erg tevreden over bij Catrice.

  Beantwoorden
 11. Marije
  7 februari 2018 at 06:48 (10 maanden ago)

  Ik zie een aantal mooie producten maar snap je review. Fijn dat je zo eerlijk bent.

  Beantwoorden
 12. chucky1012
  7 februari 2018 at 06:14 (10 maanden ago)

  Prachtige look!
  Mooie nieuwe producten.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.