Cattier Paris Klei masker-Gele klei en Toverhazelaar

Eind januari won ik via Femme Magazine een heerlijk pakket gezichtsverzorging van Cattier Paris, een bedrijf wat biologische cosmetica ontwikkelt op basis van natuurlijke ingrediënten. Alle producten van Cattier Paris bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of petroleumderivaten. Ik ben deze mooie producten uiteraard uitgebreid gaan testen en uitproberen, vandaag vertel ik je wat meer over het eerste product: het Cattier Paris Klei masker met Gele klei en Toverhazelaar, voor de droge huid.

Cattier Paris Klei masker

Cattier Paris Klei masker met Gele klei en Toverhazelaar

Cattier Paris heeft drie verschillende Klei maskers en een Klei peeling in haar assortiment zitten. Deze variant van het Cattier Paris Klei masker bevat Gele klei en Toverhazelaar, en is bestemd voor de droge huid. Er is ook een variant met Groene klei en Munt voor de vette huid, en een variant met Roze Klei en Aloë Vera voor de gevoelige huid. De Klei Peeling bevat Witte Klei en Aloë Vera, en is geschikt voor alle huidtypen.

Cattier Paris Klei masker

Het Cattier Paris Klei masker zit in een royale tube van 100 ml, ik denk dat ik hier wel 10 tot 15 keer mee kan doen (als het niet meer is, ik ben nooit zo goed in schatten). Ik heb niet echt een droge huid, maar ik heb uiteraard het masker toch gewoon gebruikt. Dit leverde geen enkel probleem op, ik was zelfs aangenaam verrast door de werking die het op mijn huid heeft. Andersom zou ik het masker voor de vette huid niet op een gevoelige of droge huid proberen, dat kan wellicht wat te heftig zijn.

Cattier Paris Klei masker

Cattier Paris Klei masker: ingrediënten

Het Cattier Paris Klei masker heeft een indrukwekkende ingrediëntenlijst. Maar liefst 99,3% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong, en 10% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw. Mooi! Op het masker staat vermeld dat het 0% alcohol (en 0% parabenen) bevat, toch zie je in de ingrediëntenlijst alcohol staan. Vreemd? Niet helemaal, Cetearyl Alcohol behoort tot de ‘vette’ alcoholsoorten, die je huid niet irriteren, maar het vocht juist in de huid vasthouden. Een klein beetje verwarrend, maar met de juiste achtergrondinformatie is dit snel verklaard.

De ingrediënten leven allemaal hun kleine stukje bijdrage aan de werking van het masker:

 • Gele klei: absorbeert, maakt glad, versterkt, verwijdert onzuiverheden, peelend effect

 • Witte klei (PH-neutraal): absorbeert, gaat verstopte poriën tegen, kalmeert, antiseptisch, remineraliseert, bevordert de verwijdering van onzuiverheden en zorgt voor gezonde celherstelling

 • Biologische jojoba-olie: hydrateert, beschermt en maakt de huid glad

 • Biologische pepermuntolie: verfrist, antiseptisch, stimuleert de stofwisseling en de doorbloeding van de huid

 • Biologische essentiële geranium olie: verzacht, kalmeert en ontspant

 • Melkzuur (plantaardige oorsprong): zacht reinigend en hydraterend bestanddeel

 • Biologisch toverhazelaarwater: kalmeert, stimuleert de microcirculatie en werkt ontstekingsremmend

Cattier Paris Klei masker

Cattier Paris Klei masker: textuur

Het Cattier Paris Klei masker is crèmig van textuur, ik vind het zowel qua substantie als qua kleur wat weghebben van mosterd. Gelukkig ruikt het beter: het heeft een fris-kruidige geur. Het brengt prettig aan en laat zich goed in een egale laag verdelen over mijn gezicht. Het voordeel van een dergelijk kant-en-klaar masker vind ik dat je dit gewoon voor het grijpen hebt staan op de badkamer, je hoeft niet eerst aan de slag om je masker ‘zelf te maken’. Niets ten nadele van poedermaskers, die gebruik ik ook met veel plezier, maar soms heb ik gewoon geen zin in ‘gedoe’ en wil ik een masker linea recta op mijn gezicht kunnen smeren.

Cattier Paris Klei masker

Cattier Paris Klei masker: gebruik en werking

Je gebruikt het Cattier Paris Klei masker 1 tot 2 keer per week. Zoals hierboven al gezegd, breng je het in een dikke laag aan op je gereinigde gezicht (en eventueel hals) en laat het vervolgens 10 minuten op je gezicht zitten, zodat de ingrediënten hun werk kunnen doen. Het masker droogt wel een beetje op, maar wordt niet hard en/of korrelig zoals sommige andere klei maskers:

Cattier Paris Klei masker

Tijdens het inwerken prikt of trekt het masker niet. Na de tien minuten spoel ik het masker af onder de douche, of verwijder het met een warm-natte handdoek. Dit laatste heeft mijn voorkeur, door de warmte worden de werkstoffen nog eens extra gestimuleerd. Daarna gebruik ik nog een wattenschijfje met wat toner, en breng vervolgens mijn nachtcrème aan (ik gebruik een gezichtsmasker altijd ’s avonds).

Na gebruik voelt mijn huid zacht, schoon en verzorgd. Ondanks het feit dat dit masker niet speciaal bestemd is voor mijn huidtype (gemengd, soms naar onzuiver neigend), knapt mijn huid wel enorm op van dit masker. Het maakt mijn huid heel glad en egaal, zonder een trekkerig of prikkend gevoel achter te laten. Ook worden mijn poriën minder zichtbaar, en is mijn huid bij regelmatig gebruik minder gevoelig voor puistjes. Met dank aan de twee kleisoorten en de Pepermuntolie. Dit is een product waar mijn huid blij van wordt!

Het Cattier Paris Klei masker met Gele klei en Toverhazelaar is te koop via De Online Drogist.nl, het kost slechts € 7,09.

Gebruik jij regelmatig een masker voor je gezicht?

4 Comments on Cattier Paris Klei masker-Gele klei en Toverhazelaar

 1. Miranda Aerts
  8 april 2014 at 18:13 (8 jaren ago)

  Het klinkt goed! Ik ben wel benieuwd naar de variant voor de gevoelige huid, met roze klei en aloe vera.

  Beantwoorden
 2. Dana
  8 april 2014 at 11:07 (8 jaren ago)

  Hij lijkt mij ontzettend fijn! Ik ben nu helemaal in to de sheets maskers die ik uit Hong Kong had meegenomen vorig jaar, maar de kant-en-klare maskers wat je in de winkels kan kopen gebruik ik nog steeds ;D

  Beantwoorden
 3. Vera
  8 april 2014 at 08:16 (8 jaren ago)

  Ik ben fan van de maskers van Cattier-Paris. Deze ken ik niet, maar het rode kleimasker is ook een aanrader!

  Beantwoorden
 4. jori
  8 april 2014 at 07:40 (8 jaren ago)

  Dit masker klinkt veelbelovend.Ik gebruik regelmatig maskers,oa die van Lush en andere kant en klaar maskertjes.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.