Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

In eerdere artikelen vertelde ik jullie al over de Cenzaa Botanic Treasure producten, een lijn met prachtige, luxe en bijzondere gezichtsverzorgingsproducten. Actieve Botanic PCN2 ingrediënten geven de huid een optimale verzorging, krachtige botanische plantenstamcellen zorgen voor een jonge en stralende huid. Vorige keer liet ik jullie de Cleanser Silky DNA Solution zien, vandaag is het de beurt aan de volgende stap in de gezichtsverzorgingsroutine: het Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution, een zijdezacht en intensief werkend serum.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution | Stemcel Bi-phase Rebuilding Complex

Glorify DNA Solution [StemCell Bi-Phase Rebuilding Complex] is een zijdezacht complex en bevat de geavanceerde stamcell technologie, evenals krachtige antioxidanten. Het complex bevordert de collageenproductie, terwijl gezonde huidcellen beschermd worden waardoor de jeugdige glans van de huid wordt hersteld. De unieke “botanic blend” bouwt de huid weer op en zorgt voor vernieuwing en houdt de huid sterk. Compleet herstel met een zijde touch!

Wat een krachtig, en prachtig product! Mits het zijn beloften waarmaakt natuurlijk, maar ik heb eigenlijk nog nooit een product van Cenzaa op mijn review-tafel gehad wat tegenviel en/of niet deed wat het beloofde.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Hoewel ik de grote, luxueus aandoende verpakking erg mooi vind, vind ik het niet helemaal bij de gedachte van Cenzaa passen. Want hoewel de verpakkingen het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer hebben, had de verpakking naar mijn mening vele malen kleiner gekund, en is het dus eigenlijk een beetje zonde van het gebruikte papier. Zeker omdat je dat 9 van de 10 keer toch meteen weg gooit.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Zoals alle producten uit de Botanic Treasure lijn, bevat ook Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution een aantal prachtige ingrediënten als extracten van Quinoa, Gojibes, Witte Thee en Ginkgo Biloba, stamcelextracten van Madelief, Malrove, Edelweiss en vlinderstruik. Verder bevat het extracten van Cranberry, Aloë Vera, Karitéboter en Acaibes, die natuurlijk ieder voor zich hun werking op de huid al vele malen bewezen hebben.

De beloftes klinken mij goed in de oren: het herstelt de huid, verjongt en beschermt de huid, neutraliseert vrije radicalen en vermindert veroudering van de huid, en repareert en voorkomt DNA schade in de huid. Het lijkt er op dat Cenzaa met dit product een stapje verder gaat dan de meeste ‘gewone’ anti-aging producten.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Al met al heeft het Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution serum een erg mooie en indrukwekkende ingrediëntenlijst. Wat mij wel direct opvalt (omdat mijn huid er gevoelig voor is), is de aanwezigheid van Dimethicone. Normaal gesproken reageert mijn huid hier heel snel op, in de vorm van puistjes en onzuiverheden. Gek genoeg (maar gelukkig!) heb ik daar bij het gebruik van dit serum geen enkele last van. Ik heb daardoor het vermoeden dat de ene Dimethicone de ander niet is, zeker gezien het feit dat het hier hoog op de ingrediëntenlijst staat, dit zou normaal gesproken binnen enkele dagen al resulteren in puistjes.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution zit in een mooi en hygiënisch pompflaconnetje, en net als bij de overige producten van Cenzaa wordt de werking en houdbaarheid van de ingrediënten beschermd door het unieke ‘Bag in Bottle’ systeem.

Je gebruikt Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution als een serum: zowel ’s ochtends als ’s avonds breng je het op de huid aan vóór je gebruikelijk dag- of nachtverzorging. Je hebt hierbij maar een klein druppeltje nodig, het serum is mede dankzij de dunne textuur erg zuinig in gebruik.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Bij het aanbrengen voelt Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution een beetje ‘glibberig’ aan. Later, toen ik de ingrediëntenlijst goed bekeken had, zag ik dat dat komt door de aanwezigheid van Dimethicone. Dit legt een soort laagje op de huid, waardoor deze wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf, en uitdroging. Het gladde laagje verdwijnt echter razendsnel, zodra ik het serum over mijn huid verdeel en inmasseer. Ook na het inmasseren voel ik geen laagje op mijn huid, het serum trekt heel goed in mijn huid.

De geur van dit veelbelovende serum is groen en een tikje zoet tegelijk, ik vind het een heel ‘luxe’ en aangename geur. Sowieso zijn de geuren van alle Cenzaa Botanic Treasure programma helemaal op elkaar afgestemd.

Ik gebruik Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution in eerste instantie zowel ’s ochtends als ’s avonds, ik merk dat het mijn huid echt een enorme boost geeft. Mijn huid ziet er niet alleen stralender uit, ze voelt ook steviger en gladder. Ik merk echt dat het serum mijn huid een bijzonder goede voeding en verzorging geeft, die ze blijkbaar goed kan gebruiken. Na een paar weken heeft mijn huid voldoende aan één keer per dag, ik gebruik het sindsdien alleen nog ’s avonds, zodat het de hele nacht kan inwerken op mijn huid. Daarnaast vind ik dit product ook erg geschikt om te gebruiken als kuurtje, als je huid wel iets extra’s kan gebruiken, bijvoorbeeld na de zomermaanden, of juist na de koude wintertijd. In dat geval zou ik het bijvoorbeeld gedurende een maand zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken.

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution is een bijzonder product, dat moge duidelijk zijn. De prijs is daar ook wel naar, een flacon van 15 ml kost € 42,50. Hiermee doe je in verhouding overigens vrij lang, omdat het product zo zuinig in gebruik is. Als je bedenkt dat de meeste serums van Cenzaa een inhoud van 30 ml hebben, is dit volgens mij wel één van de duurste producten uit het assortiment van Cenzaa. Ik vind het het geld absoluut waard, als ik kijk naar de ingrediënten en de werking, maar anderzijds kan natuurlijk niet iedereen zich een gezichtsverzorgingsproduct als dit veroorloven. Ik zie het dan ook als een echt luxeproduct voor mijn huid.

Alle Cenzaa producten worden verkocht bij de Cenzaa salons, klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

2 Comments on Cenzaa Botanic Treasure Glorify DNA Solution

 1. carolien tigchelaar
  9 juli 2015 at 08:18 (7 jaren ago)

  kreeg een monstertje van dit serum bij de bestelling van de reinigingsgel/Olie van deze serie , hij is superlekker , maar eerst even sparen haha

  Beantwoorden
 2. mireille
  9 juli 2015 at 07:55 (7 jaren ago)

  Ben ook helemaal weg van dit mooie serum. Ondanks de kleine verpakking doe ik er toch vrij lang mee het is zuinig in gebruik.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.