Cenzaa Cocooon Eau de Parfum

Cenzaa viert dit jaar feest, dit oer-Hollandse skincare merk bestaat precies tien jaar. Inmiddels zie je het merk al een aantal jaren regelmatig voorbij komen op Beautyspots, en daar ben ik natuurlijk hartstikke trots op. Ter ere van de tiende verjaardag brengt Cenzaa de Global Cocooning collectie uit, een zogenaamde Premium Selected Collection. Global Cocooning bevat namelijk gedeeltelijk de topproducten uit eerdere Seasons collecties, en een aantal nieuwe producten. Ik laat je vandaag als eerste het Cenzaa Cocooon Eau de Parfum zien, een heerlijke verfijnde, vrouwelijke geur!

Cenzaa Cocooon Eau de ParfumCenzaa Cocooon Eau de Parfum

You’re never fully dressed without perfume

Een quote die wat mij betreft helemaal waar is. Welke dag van de week het ook is, ik draag altijd een parfum of eau de toilette. Met als enige uitzondering warme zomerse dagen, vanwege de aantrekkingskracht op bijen en wespen 😉 Maar verder kies ik iedere dag, zowel doordeweeks als in het weekend, een geur die die dag bij me past. En de laatste weken is dat behoorlijk vaak Cenzaa Cocooon Eau de Parfum ♥

Cenzaa Cocooon Eau de Parfum

Een verfijnd en vrouwelijk parfum dat u meeneemt op reis naar de mooiste plekken op aarde. Cocooon combineert de Oosterse tonen van Bergamot en Orchidee met Afrikaanse tonen van verse noten, vruchten en bloemen.

Dit briljante parfum brengt de natuur tot leven, waarbij de aardse geuren van leder en tonkabonen op een prachtige manier samenkomen en voor een geheel nieuwe dimensie zorgen. Het is de belichaming van een verleidelijke godin en een onschuldige jonge vrouw in één.

Cenzaa Cocooon Eau de ParfumGeurnoten

De topnoten worden gevormd door Bergamot en Mandarijn, waardoor Cenzaa Cocooon Eau de Parfum fruitig, maar met een warme ondertoon (Bergamot) opent. Al snel komen de hartnoten naar boven, die gevormd worden door Passievrucht, Iris en Tonkaboon. Een heel bijzondere combinatie, die bloemig, zoet en warm tegelijk is. Maar het meest bijzonder vind ik de Basisnoten: Vanille, Caramel, Leder en Cashmere. Een combinatie die wellicht niet de meest voor de hand liggende is, maar wel ontzettend lekker. De basisnoten geven de geur een warme beleving die bijzonder en intens is.

Cenzaa Cocooon Eau de ParfumDe flacon waarin Cenzaa Cocooon Eau de Parfum zit, is vrij eenvoudig van vorm. Maar door het donkere glas en de goudkleurige letters krijgt het geheel toch iets mysterieus en bijzonders.

Ik vind Cenzaa Cocooon Eau de Parfum werkelijk heerlijk. Het is een geur die tegelijk vrouwelijk, elegant, maar ook comfy is, dankzij de warm-zoete noten. Het is bovendien een geur die heel draagbaar is, waardoor hij eigenlijk voor alle gelegenheden geschikt is. Ik ruik de geur zelf tot zo’n 5 à 6 uur na het aanbrengen, maar ik vermoed dat hij voor anderen wel langer aanwezig is. Voor de ultieme geurbelevenis gebruik je na het douchen de Body Boost Cream met dezelfde geur, hierover volgt binnenkort een review.

Cenzaa Cocooon Eau de Parfum kost € 59,50 voor 50 ml en is verkrijgbaar bij alle schoonheidssalons die met dit merk werken. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

10 Comments on Cenzaa Cocooon Eau de Parfum

 1. Ingrid Hendriks
  9 april 2018 at 13:12 (4 jaren ago)

  Cocoon eau de parfum, hij staat te pronken in mijn schoonheidssalon en ik word er héél blij van.

  Beantwoorden
 2. Babs
  8 april 2018 at 22:19 (4 jaren ago)

  Door het woord cocooon word ik al blij!
  Ik wist dat Cenza huidverzorging had, maar niet dat er ook Cenza parfum bestond. Van de basisnoten alleen al word ik heel blij, vanille en caramel, super lekker!

  Beantwoorden
 3. Judith
  8 april 2018 at 21:36 (4 jaren ago)

  Ja een werkelijk feestje! Ik ben zo blij dat ik met deze lijn mag werken!! Elke behandeling geeft mij ook een beleving!

  Beantwoorden
 4. Mireille
  8 april 2018 at 20:44 (4 jaren ago)

  Een heerlijke geur van dit inderdaad oer-Hollandse merk. Ik ben wederom verliefd op de nieuwe Seasons producten.

  Beantwoorden
 5. Miranda
  8 april 2018 at 18:31 (4 jaren ago)

  Wat een mooie flacon. De omschrijving van de geur herinnert mij meteen aan een hele oude geur genaamd Ispahan.
  Ook oosters en een beetje mystiek, ook in een donkere sjieke flacon.
  Ik ben benieuwd naar deze combinatie van geurtonen, als oude fan van Ispahan 🙂

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  8 april 2018 at 10:36 (4 jaren ago)

  Oh zoals jij hem omschrijft vind ik hem echt heerlijk klinken. Zoete en warme geuren spreken mij over het algemeen ook wel aan. Ik vind de flacon trouwens ook super chique.

  Beantwoorden
 7. Hennie
  8 april 2018 at 08:11 (4 jaren ago)

  Ik wist helemaal niet dat dit een Nederlands merk is, joh. Weer wat geleerd! Vind de flacon heel erg strak om te zien en ben benieuwd naar de geur!

  Beantwoorden
  • Talitha
   8 april 2018 at 10:01 (4 jaren ago)

   Ik maak het nog verrassender voor je; cenzaa komt uit het twentse boerendorp Bornerbroek, wat naast Almelo ligt

   Beantwoorden
 8. chucky1012
  8 april 2018 at 07:08 (4 jaren ago)

  Het lijkt me een hele fijne parfum!
  Prachtige flacon.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.