Cenzaa Essence of Infinity BB Sun Glamour Foundation

Al eerder liet ik jullie de producten uit de Cenzaa Essence of Infinity collectie zien. Eén product ontbrak nog in dat artikel, dat is de Cenzaa Essence of Infinity BB Sun, die ik jullie vandaag wat uitgebreider wil laten zien. Een foundation, die inmiddels deel uitmaakt van mijn dagelijkse make-up look, dat zegt al wel genoeg denk ik?

Essence of Infinity BB Sun

 

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun:
veelzijdig product

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun is een veelzijdig product, wat daardoor uitstekend in je vakantiekoffer past: als BB cream geeft hij je huid een mooie, subtiele zongebruinde gloed. Tevens kun je hem, als je hem iets royaler aanbrengt, gebruiken als highlighter op bijvoorbeeld je jukbeenderen.

Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun:
ingrediënten

Zoals veel foundations en BB creams, bevat Cenzaa Essence of Infinity BB Sun siliconen, deze leggen een soort laagje over je huid, zodat deze gladder en egaler lijkt. Gelukkig voor mij zit er geen dimethicone in, daar reageert mijn huid namelijk niet goed op (ik krijg er pukkeltjes van). Verder bevat de BB cream een aantal mooie, verzorgende ingrediënten als zonnebloempitolie, Baobab fruit pulp extract (bevat veel anti-oxidanten en werkt daarnaast sterk ontstekingremmend), rooibos-extract (bevat tevens veel anti-oxidanten en vitamine C), en extract van het blad van de Dadelpalm. Daardoor heeft Cenzaa Essence of Infinity BB Sun tevens een verzorgende werking op de huid.

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun:
mooie verpakking

Als je de Cenzaa Essence of Infinity BB Sun uit de verpakking haalt, zie je dat deze (net als de andere producten uit deze collectie) in een mooi bruin organza zakje zit verpakt, wat het product een extra luxe uitstraling geeft.

Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun:
textuur, geur en werking

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun heeft een lichte textuur, die tussen een lotion en een gel in zit. Ik vind hem daardoor heerlijk voor de zomer, omdat ik met warm weer geen dikke laag make-up op mijn huid wil dragen. Door de prettige textuur smeert hij heel makkelijk uit, en is lekker zuinig in gebruik. Ook eenmaal aangebracht voelt  de BB Sun heel aangenaam op mijn huid: hij laat geen voelbaar laagje achter, maar smelt als het ware samen met mijn huid. Ook een groot voordeel vind ik de aanwezige SPF 25, waardoor je geen apart product ter bescherming tegen de zon meer hoeft te gebruiken (behalve als je een hogere SPF wil/moet gebruiken of als je echt een hele dag gaat zonnen uiteraard).

De geur is hetzelfde als de African Aroma Element Refreshing Scent en African Dawn Everlasting Fragrance, maar dan in een veel subtielere variant. Ik ruik de BB cream nauwelijks meer als ik hem op mijn gezicht heb aangebracht.

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun

Op de foto’s hierboven heb ik de Cenzaa Essence of Infinity BB Sun vrij royaal aangebracht op mijn huid, je ziet dan goed het shimmer highlight effect. Op de foto’s hieronder heb ik hem als BB cream aangebracht, dan zie je dat het shimmer-gehalte reuze meevalt, en de BB Sun een mooi subtiel kleurtje geeft met een medium dekking:

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun
Hier draag ik helemaal niets op mijn gezicht

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun
Hier draag ik alleen Cenzaa Essence of Infinity BB Sun, je ziet dat deze uitstekend de roodheid in mijn gezicht verbergt, en mijn gezicht een heel licht zongekleurd tintje geeft.

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun
Hier heb ik een klein beetje poeder aangebracht over de Cenzaa Essence of Infinity BB Sun, en heb ik wat extra op mijn jukbeenderen aangebracht als highlighter. Verder draag ik alleen mascara, eyeliner, lipstick en een beetje blush.

Ik vind Cenzaa Essence of Infinity BB Sun een prachtig, heerlijk product voor de (warme) zomermaanden, ik draag hem eigenlijk iedere dag, of ik nu een basic make-up draag of een wat meer uitgesproken look. Ik heb mijn foundation inmiddels opgeborgen in mijn make-up lade, die mag weer tevoorschijn komen in oktober.

Cenzaa Essence of Infinity BB Sun Glamour Foundation (€ 32,25 voor 30 ml) is o.a. verkrijgbaar bij Huidverzorgingsinstituut Mireille.

3 Comments on Cenzaa Essence of Infinity BB Sun Glamour Foundation

 1. Deb
  29 juni 2014 at 20:45 (8 jaren ago)

  De BBCream geeft je een mooie glow! Ziet er mooi uit!

  Beantwoorden
 2. Mireille
  29 juni 2014 at 10:21 (8 jaren ago)

  De BB sun is inderdaad prachtig bij je. Ik denk dat ik deze over twee weken ook maar in mijn koffer stop.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  29 juni 2014 at 09:09 (8 jaren ago)

  Inderdaad een mooi zomers product!
  Op vakantie probeer ik zo min mogelijk te smeren, maar dit zou wel een hele mooie subtiele glans geven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.