Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling

Laat u meenemen op een reis door het continent Afrika. Bij verre oorden horen weelderige ingrediënten en geurcomposities. Ervaar de oneindige schoonheid en gezondheid van het magische Afrika.

Afgelopen vrijdag was ik door Mireille van Huidverzorgingsinstituut Mireille uitgenodigd voor een Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling bij haar in de salon. Deze behandeling is onderdeel van de nieuwe seizoenslijn van Cenzaa, waar binnenkort ook een review van zal volgen. Vandaag vertel ik jullie meer over deze heerlijke, weldadige behandeling.

cenzaa essence of infinity

Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling

De behandeling begon met een heerlijk ontspannend voetenbadje. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt bij een gezichsbehandeling, maar ik kan je vertellen: het is het ultieme “start het relaxen”.

Daarna behandelde Mireille mijn nek en schouders met een warm compres: hiertoe voegde ze een paar druppels African Aroma Element toe aan een kom warm water, waarin ze een handdoek onderdompelde. Deze legde ze (na uitwringen) op een bepaalde manier in mijn nek, waarna ze deze “stretchte” en zo een heerlijk ontspannende massage gaf. Dit deed ze aan beide kanten en op verschillende manieren. Daarna volgde nog een korte nek/schoudermassage met een warme olie.  Ik voelde direct de spanning in mijn nek en schouders verminderen.

cenzaa essence of infinity

Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling: reiniging

Na het zogeheten welkomstritueel uit deze behandeling was het tijd om mijn huid te reinigen. Dit deed Mireille eerst met de Velvet Creamy Milk, een heerlijk zachte, bijna gel-achtige lotion die ze na het aanbrengen in mijn huid masseerde met twee gezichtsmassageborstels. Daarna klopte ze in een kommetje eerst de Rise & Shine Cleanser op tot een schuimige massa, daarna voegde ze hier twee pompjes van het Illuminating Masq aan toe en klopte dit nog verder op, tot er een heel romige substantie ontstond, welke ze uitgebreid in mijn huid masseerde.  Deze combinatie zorgt voor een intensief reinigend effect op de huid.

cenzaa essence of infinity

Cenzaa Essence of Infinity face sensage

Na de reiniging volgde het bekende harsen, epileren en dieptereiniging: het levert altijd wel wat ‘auw’-momentjes op, maar mijn huid knapte er zó enorm van op. Ik had met name aan de rechterkant veel gerstekorreltjes (ik slaap altijd op links, blijkbaar doet de Beauty Pillow daar goed zijn werk), die Mireille uiterst zorgvuldig en vakkundig verwijderd heeft.

Daarna was het tijd voor de Essence of Infinity face sensage: een gezichtsmassage die op een stevige wijze wordt uitgeoefend, waarbij ook het bindweefsel wordt gemasseerd. Hoewel het inderdaad een pittige massage is, heb ik het niet als té pittig ervaren, en zeker nadien voelde mijn huid rozig en ‘voldaan’:  ik kon goed voelen dat er iets gebeurd was met mijn huid. Ik houd daar wel van 🙂

cenzaa essence of infinity

cenzaa essence of infinity

Cenzaa Essence of Infinity African Color Masq

Na dit alles was het tijd voor de afsluitende fase: het African Color Masq. Dit is een Peel Off makser wat de huid tijdens het opdrogen afsluit, waardoor de ingrediënten diep in de huid kunnen werken en het vocht in de huid wordt vastgehouden. Tevens merkte ik dat het een kalmerende werking had op mijn huid. Bij het aanbrengen voelde het masker (wat dan nog een pasta is) erg koud aan op mijn huid, maar al snel nam het de temperatuur van mijn huid aan, en voelde het juist lekker warm.

Tijdens het inwerken van het masker, masseerde Mireille mijn décolleté, nek en schouders, en armen. Ook deze massage was stevig, maar uiterst doeltreffend en ontspannend. Ik voelde me na afloop als herboren, en alsof alle stress die zich in mijn lichaam had opgestapeld in de afgelopen weken, in korte tijd uit mijn lichaam stroomde. Na afloop van de massage kreeg ik een kopje koffie met wat lekkers erbij, zodat het masker volledig kon uitharden en Mireille het in één keer van mijn gezicht kon halen.

cenzaa essence of infinity

Cenzaa Essence of Infinity: meer dan een gezichtsbehandeling

Ik heb de Cenzaa Essence of Infinity ervaren als zoveel meer dan een gezichtsbehandeling. Het voelde als een mini-spa, waarin ik volledig tot rust kwam en ontspannen en relaxed weer naar huis ging. Mijn huid had een heel mooie glow door de bijzondere behandelingen en ingrediënten , en voelde heel glad en goed doorbloed aan. De volgende dag had ik gewoon een beetje spierpijn in mijn armen door de massage, maar dit voelde verre van vervelend. Ik merkte aan alles dat er echt gewerkt was aan mijn huid, en dat vind ik prettig. Ik kan de Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling dan ook van harte aanbevelen: je komt er als een ander mens vandaan!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

1 Comment on Cenzaa Essence of Infinity gezichtsbehandeling

  1. Mireille
    11 juni 2014 at 08:47 (8 jaren ago)

    Dank je wel voor het mooie artikel Natasja.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.