Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy

Ik heb op Beautyspots al regelmatig over het prachtige gezichtsverzorgingsmerk Cenzaa geschreven. Een merk van Nederlandse bodem, wat prachtige, werkzame producten maakt voor ieder huidtype. Vlak voor Kerst ontving ik een heel mooi nieuw product, wat goed van pas kwam. Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy is een kuur van 28 dagen, die fijne lijntjes en rimpeltjes rond de ogen vervaagt, en wallen en donkere kringen vermindert. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy

Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy

Cenzaa is ervan overtuigd dat een stralende, jeugdige en frisse oogopslag gerealiseerd kan worden met hoogwaardige producten die met zorg en aandacht worden toegepast in een effectief oogverzorgingsritueel. Op basis hiervan heeft Cenzaa de Time Control Therapy ontwikkeld. Een uiterst effectieve kuur van 28 dagen voor iedereen die droomt van een jonger en frisser ogend oogcontour. Cenzaa biedt u het professionele behandelprogramma om uw huid thuis te behandelen met de Time Control Massage Crystal, Cellular Eye Pads, Eye Fusion Mist en de Ultimate Contour Lift.

Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy

De Time Control Therapy is een unieke en effectieve 28-daagse kuur, die uw huid in 28 dagen in optimale conditie brengt. Dit programma begint u met het ‘Every Week Ritual’, die u daarna nog 4 maal wekelijks herhaalt. Dit wekelijkse ritueel wordt gecombineerd met het ‘Every Day Ritual’. Vanaf dag 1 t/m dag 28 brengt u achtereenvolgens, ‘s ochtends en ‘s avonds, deze producten aan in combinatie met de speciale massage methode. Door de combinatie van deze twee methodes gaat u ervaren dat fijne lijntjes en rimpeltjes verzachten, de tekenen van vermoeidheid minder zichtbaar worden en wallen en donkere kringen aanzienlijk verminderen. Een uitgeruste en jeugdige oogopslag als resultaat.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyHet 28-daagse stappenplan

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even ‘schrok’ van de uitleg over de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy. Het staat echt heel goed uitgelegd, maar als je het voor de eerste keer leest lijkt het best een uitgebreid ritueel. Toen ik eenmaal met de producten aan de slag ging, bleek dat reuze mee te vallen (zoals meestal het geval is). Ik heb het ochtendritueel niet iedere dag toegepast, het avondritueel wel. Eenvoudig omdat ik er ‘s ochtends niet altijd tijd voor, of zin in had. De oogcrème uit de box heb ik uiteraard wel trouw iedere ochtend en avond gebruikt.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyIn het begin heb ik de bijsluiter van de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy gewoon op de badkamer gelegd, dan hoefde ik het niet uit mijn hoofd te leren 😉 Maar in gebruik is het echt heel simpel.

Hieronder zal ik eerst kort iets vertellen over alle afzonderlijke producten in de box, met als laatste mijn ervaring met de producten.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyUltimate Contour Lift

De basis van de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set is de Ultimate Contour Lift oog- en lipcrème, een product uit de Cenzaa Global Cocooning lijn. Deze gebruik je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, eventueel in combinatie met de andere producten uit de box.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyEdelweiss stamcellen werken liftend op de huid rond de ogen. De huid wordt verstevigd en geherstructureerd, en verlies van collageen wordt voorkomen. Hierdoor wordt de huid weer soepel, waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes vervagen. Het is een een innovatieve formule die ’s nachts werkt als een diepwerkend verstevigend oogmasker en overdag zorgt voor liftende en verhelderende resultaten en ultieme spankracht.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyUltimate Contour Lift is een heel rijke, volle crème, ik houd er wel van voor de huid rond mijn ogen. Hij laat zich heel makkelijk aanbrengen en inmasseren, zeker in combinatie met de Time Control Massage Crystal en Eye Fusion Mist. ‘s Ochtends breng ik een dun laagje aan, ‘s avonds een iets dikker laagje. Ook onder mijn make-up doet de crème het prima. Sommige rijke oogcrèmes zorgen ervoor dat mijn oogmake-up niet goed blijft zitten, maar daar heb ik in dit geval geen last van.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyKlein puntje van kritiek: de sterke parfumgeur van het product. Op zich heb ik geen moeite met parfum in gezichtsverzorgingsproducten, maar voor de tere huid rond mijn ogen kan het soms te veel zijn. In dit geval heb ik soms ‘s avonds na het aanbrengen last van prikkende ogen, vooral als mijn ogen vermoeid zijn van een dag computerwerk.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyEye Fusion Mist

De Eye Fusion Mist heeft een dubbele functie in de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set. Van zichzelf is het een echt vochtbommetje voor de huid rond de ogen. En vocht, dat kan je huid meer dan goed gebruiken. Daarnaast zorgt de lotion er voor, dat de kostbare werkstoffen uit bijvoorbeeld de Ultimate Contour Lift, maar ook de Cellular Eye Pads, dieper de huid in getransporteerd worden.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyDe bedoeling is dat je de Eye Fusion Mist rechtstreeks op de (schone) huid sprayt, maar dat beviel mij niet zo goed. Want ondanks het feit dat ik mijn ogen (uiteraard) dichthield bij het sprayen, prikte het erg in mijn ogen. Daarom breng ik de Eye Fusion Mist eerst aan op mijn vingertoppen, en breng het zo aan op de huid onder mijn ogen. Dat gaat prima 🙂 Ik voel direct de hydraterende werking, en merk inderdaad dat de Mist de werking van de Ultimate Contour Lift versterkt. Echt een heel goed duo!

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyCellular Eye Pads

De Cellular Eye Pads zorgen onmiddellijk voor versteviging van de huid en verminderen rimpeltjes en fijne lijntjes. Speciaal ontwikkeld voor een gehydrateerd en stralend oogcontour. Al na 20 minuten zorgen de pads voor een gladder oogcontour. Daarnaast verminderen de pads actief tekenen van vermoeidheid zoals wallen en donkere kringen. Ze kunnen gebruikt worden als kuur of specifiek wanneer de huid wat extra’s nodig heeft. Ideaal voor na een zware nacht of net voordat je naar een feestje gaat. De pads kunnen ook ‘s nachts tijdens het slapen gebruikt worden. De set bevat 5 paar pads.

Ik heb de Cellular Eye Pads als kuur gebruikt, iedere week een keer gedurende de maand dat ik de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set heb getest. Je sprayt 2 of 3 keer de Eye Fusion Mist op de Cellular Eye Pad, en brengt deze vervolgens aan onder de ogen.

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyDat aanbrengen was in het begin best een beetje lastig. Zodra je de Eye Fusion Mist op de Eye Pad sprayt, lijkt deze namelijk een beetje te ‘krimpen’. En de Eye Pad plakt meteen goed op de huid, waardoor verschuiven best lastig gaat. Maar met een beetje oefenen en handigheid erin krijgen, lukte het de derde keer al prima 🙂

Cenzaa Global Cocooning Time Control TherapyMassage Crystal

Het meest bijzondere product uit de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set was voor mij wel de Massage Crystal. Maar daarnaast ook meteen het meest verrassende product. Deze is op twee manieren te gebruiken. Bij koud gebruik zorgt de Massage Crystal voor een een ontzwellende werking en een onmiddellijk uitgeruste en stralende oogopslag. Wanneer je hem warm gebruikt, activeert deze de circulatie en spankracht met een uitgeruste en jeugdige oogopslag als resultaat. Omdat bij mij mijn wallen het grootste ‘probleem’ zijn, heb ik hem vooral koud gebruikt. De Massage Crystal is van Opaliet, dit is een helende steen die energieblokkades verwijdert en helpt tegen vermoeidheid.

Voor het meest optimale effect gebruik je de Massage Crystal zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in een massage ritueel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ‘s ochtends niet altijd zin in had, maar ‘s avonds heb ik het gedurende de testperiode wel trouw iedere avond gedaan.

Werking van de complete set

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de producten uit de Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set. Ik vind de Ultimate Contour Lift oogcrème ontzettend fijn qua textuur en werking, en merk echt dat de huid onder mijn ogen soepeler en gladder wordt. De Eye Fusion Mist werkt als een hele fijne aanvulling op de oogcrème, en versterkt naar mijn mening inderdaad de werking. Alleen het aanbrengen met de spray bevalt mij niet goed, wat mij betreft zou hij beter in een pipet-vorm komen.

De Cellular Eye Pads hebben een verbluffende, directe werking. Deze vind ik daardoor erg geschikt als oppepper voor een belangrijke afspraak of feestje, of juist ná een feestje 😉 De Massage Crystal tenslotte was voor mij echt de verrassing van de set. De massage zelf is heerlijk, zeker na een drukke dag. En het effect is ontzettend goed te merken: mijn wallen worden bij regelmatig gebruik echt kleiner. Deze blijf ik dan ook zeker regelmatig gebruiken!

De Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy set kost € 69,95 en heeft de volgende inhoud:

 • Ultimate Contour Lift 5ml
 • Eye Fusion Mist 12ml
 • Time Control Massage Crystal
 • Cellular Eye Pads 5 sets

De producten van Cenzaa zijn verkrijgbaar bij de schoonheidssalons die met dit mooie merk werken. Via deze link vind je een salon bij jou in de buurt. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Cenzaa Global Cocooning Time Control Therapy

 1. Mireille
  13 maart 2019 at 08:35 (2 maanden ago)

  Wat heb je dit toch geweldig omschreven allemaal. Ik kan me helemaal vinden in je review.

  Beantwoorden
  • Miranda Aerts
   13 maart 2019 at 19:07 (2 maanden ago)

   Wat een bijzonder pakket, fijn om te lezen dat het zo goed werkt!

   Beantwoorden
 2. chucky1012
  13 maart 2019 at 06:04 (2 maanden ago)

  Klinkt geweldig voor een jongere uitstraling

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.