Cenzaa Illuminating Masq

In de unboxing-video van de I Love Myself Valentijnsbox zagen jullie het al voorbij komen: het Cenzaa Illuminating Masq. Er zat een erg ruime sample van in de box, waar ik wel vier of vijf keer mee heb kunnen doen. Ik was erg onder de indruk van het masker, en besloot daarom om een fullsize versie ervan te kopen. Vandaag vertel ik jullie waarom ik zo enthousiast ben!

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq: een wondermiddel voor de ouder wordende huid?

Het Cenzaa Illuminating Masq legt de lat hoog:

Cenzaa Illuminating Masq (Cell Renewal AHA Masq) is een intensief masker dat huidoneffenheden verwijdert en grove poriën, een doffe teint en ongewenste rimpelvorming vermindert.

Dit masker is dus gebaseerd op AHA fruitzuren, die zorgen voor vernieuwing van de huidcellen, waardoor de teint frisser wordt en de huid gladder. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mij als 40-plusser klinkt dit als muziek in de oren!

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq: ingrediënten

Het eerste ingrediënt (na water) is Kaolin. Deze Chinese kleisoort zorgt ervoor dat de huid gereinigd en geëxfolieerd wordt, en onder andere vuil en dode huidcellen worden verwijderd. Ethylhexyl Stearate en Titanium Dioxide zijn verdikkingsmiddelen. Niacinamide (vitamine B3) versterkt de barrièrefunctie van de huid en werkt ontstekingsremmend. Cetearyl Alcohol is een alcohol van de niet-irriterende soort, het houdt het vocht juist vast in de huid.

Verderop in de ingrediëntenlijst vind je diverse planten- en kruidenextracten: Buddleja Davidii Extract, dit is extract van de vlinderstruik, wat rijk is aan anti-oxidanten en ook een ontstekingsremmende werking heeft. Ribes Nigrum Bud extract, zwarte bes-extract heeft een sterke anti-aging werking. Cassiata Alata leaf ectract (Guajava) heeft een bijzonder heilzame werking op o.a. de huid. Cenzaa Illuminating Masq bevat nog veel meer ingrediënten die allemaal hun eigen stukje bijdragen aan de werking van het masker, maar het zou te lang duren om ze allemaal stuk voor stuk op te noemen.

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq zit in een luchtdichte pompflacon, hierdoor komt er geen licht en/of lucht bij het masker. De ingrediënten blijven hierdoor langer hun werk goed doen, zonder aan kracht te verliezen. Het enige nadeel van een dergelijke verpakking vind ik het feit dat je niet kunt zien wanneer het bijna op is.

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq: textuur en werking

Cenzaa Illuminating Masq heeft een crème textuur, het droogt ook niet echt op gedurende de inwerktijd. Waar ik vroeger altijd dacht dat een masker pas zijn werk deed als het maar flink hard opdroogde totdat de barsten er in sprongen, ben ik er steeds meer van overtuigd dat ‘zachte’ maskers net zo goed, of misschien zelfs wel beter werken. Zeker nu mijn huid wat meer ‘ervaren’ is, merk ik dat ze erg gebaat is bij maskers als deze.

Je brengt het masker aan op een gereinigde huid en laat het vervolgens een minuut of 15 inwerken. Vanwege de zachtheid van het masker kun je het gerust 2 tot 3 keer per week gebruiken. Direct na het aanbrengen voel ik een tintelend gevoel, op de verpakking staat ook vermeld dat dit kan gebeuren. Ik ervaar dit niet als vervelend, en het houdt slechts een minuutje of twee aan.

Cenzaa Illuminating Masq

Na de inwerktijd verwijder je het masker met lauwwarm water. Dit kan onder de douche, ik verwijder het zelf meestal met behulp van een gezichtsdoekje, waardoor je een soort van kompres op je gezicht legt, en de werkzame stoffen nog even een extra boost aan je huid geven. Hierna gebruik ik een gezichtstoner om de laatste restjes te verwijderen, daarna breng ik een gezichtscrème aan (meestal een nachtcreme, omdat ik het masker eigenlijk altijd ’s avonds gebruik.

Mijn huid voelt na gebruikt van het Cenzaa Illuminating Masq heerlijk zacht, glad en ‘als nieuw’. Na het masker een paar weken regelmatig gebruikt te hebben, zie ik inderdaad dat mijn poriën kleiner worden en dat oneffenheden minder worden. Qua rimpels zie ik niet zoveel resultaat. De dag na gebruik van het masker heeft mijn huid een heel mooie glow, waardoor ik het masker graag gebruik de dag voor ‘een speciale gelegenheid’ (maar eigenlijk is iedere dag geschikt om te stralen, toch?). Onnodig om te vermelden dat het Cenzaa Illuminating Masq momenteel tot mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine behoort.

Cenzaa Illuminating Masq

Cenzaa Illuminating Masq is onder andere verkrijgbaar bij Huidverzorgingsinstituut Mireille, het kost € 32,25 voor 50 ml.

Wat voor gezichtsmasker gebruik jij graag?

3 Comments on Cenzaa Illuminating Masq

 1. Miranda Aerts
  13 mei 2014 at 19:48 (8 jaren ago)

  Een mooi product met rijke ingrediënten om je huid mee te verwennen. Ik ben fan van Bomb Cosmetics wat m’n masker betreft of het aqua masker van Aldi 🙂

  Beantwoorden
 2. Mireille Mommers
  13 mei 2014 at 10:21 (8 jaren ago)

  Echt een toppertje dit masker.
  Vormt samen met Melatogenine Masque anti-rides èclat van Gatineau mijn favoriete masker duo.
  En bedankt voor de mooie review.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Cenzaa Illuminating Masq

 1. […] de Rise & Shine Cleanser op tot een schuimige massa, daarna voegde ze hier twee pompjes van het Illuminating Masq aan toe en klopte dit nog verder op, tot er een heel romige substantie ontstond, welke ze […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.