Cenzaa Microdermabrasion Polish

Dat ik groot fan ben van het Nederlandse huidverzorgingsmerk Cenzaa, zal voor velen van jullie geen verrassing meer zijn. Toen er een paar maanden geleden een nieuw product werd gelanceerd, de Cenzaa Microdermabrasion Polish, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar de werking er van. Ik heb de Polish inmiddels uitgebreid getest, en vertel jullie er in dit artikel wat meer over!

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish Skin Correcting Formula

Microdermabrasion Polish [Skin Correcting Formula] polijst uw huid intensief met fijne microdermabrasie korrels. De exclusief geformuleerde scrubcrème egaliseert, en verfijnt de structuur en textuur van uw huid zonder te beschadigen of te irriteren. Oneffenheden, fijne lijntjes, grove poriën, rimpels en littekens worden zichtbaar verzacht. Actieve ingrediënten hydrateren, herstellen en versterken de huid diep en zorgen voor een egale en stralende teint.

Dat zijn veel beloftes voor één product! Simpel gezegd is Cenzaa Dermabrasion Polish een scrub met héél fijne scrubdeeltjes, die nauwelijks waarneembaar zijn met het oog, daardoor de huid niet irriteren of beschadigen (wat veel (te) grove gezichtsscrubs wel doen), en die de huid bovendien verzorgt en hydrateert.

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish

In tegenstelling tot alle andere Cenzaa producten die een zwart jasje hebben, zit Cenzaa Microdermabrasion Polish in een witte pompflacon. Ik weet het: het is maar de buitenkant, maar ik vind het zwart mooier en sjieker. De pomp doseert erg prettig en hygiënisch, en ook hier is gebruik gemaakt van het unieke technologische ‘bag-in’bottle’ systeem, waardoor de houdbaarheid van de werkstoffen nog beter gegarandeerd wordt. Wil je meer lezen over dit revolutionaire systeem, klik dan hier.

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish: ingrediënten

Cenzaa Microdermabrasion Polish bevat verschillende rijke en actieve ingrediënten. Bamboestengel-poeder is verantwoordelijk voor de exfoliërende werking. Rijstzemelen zijn rijk aan vitaminen B en fytinezuur, wat de celvernieuwing van de huid stimuleert. Zoete amandelolie hydrateert en verzacht de huid en wordt goed door de huid opgenomen. Al deze ingrediënten staan hoog in de ingrediëntenlijst, en zijn dus in een hoog percentage aanwezig. Passiefruit-extract is rijk aan anti-oxidanten, net als zwarte bes-extract, beiden beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish: gebruik en werking

Je gebruikt Cenzaa Microdermabrasion Polish als iedere andere gezichtsscrub: afhankelijk van het huidtype breng je hem 1 tot 2 keer per week aan op een (schone) vochtige huid en masseert de scrubcrème voorzichtig over de huid. Daarna spoel je de huid schoon met lauwwarm water. Ik gebruik de Polish twee keer week, ’s ochtends onder de douche. Hij zorgt er voor dat dode huidcellen worden verwijderd, de huid gepolijst en dus gladder wordt, oneffenheden geëgaliseerd worden en tegelijkertijd de huid gehydrateerd en hersteld wordt. Grove poriën en fijne lijntjes worden verfijnd.

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Zoals je hierboven op de foto kunt zien, zijn de scrubdeeltjes nauwelijks te zien. Cenzaa Microdermabrasion Polish is een zachte scrubcrème met een dunne textuur, die heel zacht en comfortabel aanvoelt op mijn huid. De scrub is zo mild, dat ik hem met een gerust hart ’s ochtends kan gebruiken, mijn huid ziet naderhand niet rood of geïrriteerd, maar heeft juist een heel mooie glow. Ook voelt ze heel zacht en glad, en na de Polish langere tijd gebruikt te hebben, kan ik inderdaad bevestigen dat de algehele conditie van mijn huid verbeterd is (zoals iemand laatst in een comment al heel lief opmerkte): oneffenheden zijn minder opvallend, porieën zijn fijner en mijn huid voelt en oogt gladder en zachter. Onnodig te vermelden dat de Polish al geruime tijd deel uitmaakt van mijn vaste gezichtsroutine!

Cenzaa Microdermabrasion Polish

Cenzaa Microdermabrasion Polish is niet echt goedkoop: voor een flacon van 150 ml betaal je € 39,95. De Polish is echter erg zuinig in gebruik: ik ben eind oktober aan de eerste van twee travelsize flesjes van 50 ml begonnen, inmiddels ben ik halverwege het tweede flesje (bij twee keer per week gebruiken). Een globale rekensom vertelt dat ik met een flacon van 150 ml dus ongeveer een half jaar doe, en dat is veel langer dan ik met andere gezichtsscrubs doe!

De Microdermabrasion Polish is verkrijgbaar via de bekende Cenzaa schoonheidssalons, je vindt de adressen bij jou in de buurt via deze link.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Scrub jij je gezicht weleens? Hoe vaak?

8 Comments on Cenzaa Microdermabrasion Polish

 1. Wojis
  5 februari 2015 at 21:37 (7 jaren ago)

  Ik ben heel nieuwsgierig, ik moet dit toch eens zelf gaan proberen. Lijkt mij een heerlijk merk, ik scrub in de winter niet, dan krijg ik pukkels en ontstekingen. Volgens mij is het heel erg fijn spul.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  5 februari 2015 at 21:20 (7 jaren ago)

  Wat fijn dat het zo goed werkt.
  Ik ken dit merk niet.

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  5 februari 2015 at 20:08 (7 jaren ago)

  Klinkt als een heel fijn product dit, ik ben niet bekend met de producten van Cenzaa maar door jouw reviews ben ik er wel nieuwsgierig naar geworden.

  Beantwoorden
 4. Judith
  5 februari 2015 at 13:10 (7 jaren ago)

  Ben het met Mireille eens! Een topper en ook ik ben benieuwd naar de voorjaarsproducten……

  Beantwoorden
 5. Cindy
  5 februari 2015 at 09:42 (7 jaren ago)

  Klinkt goed. Ik gebruik echter naar volle tevredenheid een product van Philosophy, zo te lezen lijkt het wel een soortgelijk product. Het is de Exfoliating Face wash.

  Beantwoorden
 6. Sonja
  5 februari 2015 at 07:53 (7 jaren ago)

  Ik scrub 1 keer per week en ik borstel (voordat ik make-up) aanbreng. Zo hoop ik nog lang er goed uit te zien.
  De producten van Cenzaa heb ik nog nooit geprobeerd. Wie weet dat toch een keer te gaan doen.

  Beantwoorden
 7. Mireille
  5 februari 2015 at 07:42 (7 jaren ago)

  Echt een topper deze Scrub van Cenzaa. Ben zo benieuwd wat het voorjaar in petto heeft betreffende Cenzaa.

  Beantwoorden
 8. Bianca
  5 februari 2015 at 07:34 (7 jaren ago)

  Mijn gezicht scrub ik eerlijk gezegd veelte weinig. Deze scrub lijkt mij erg fijn sowieso heeft Cenzaa heerlijke producten x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.