Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Toen ik laatst bij Mireille, mijn schoonheidsspecialiste was, gebruikte ze een nieuw product van Cenzaa in de behandeling. Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask werkt zowel reinigend als exfoliërend, op een heel zachte manier. Ik was zo aangenaam verrast over het resultaat dat ik een flacon mee naar huis heb genomen, en het ook graag met jullie deel!

Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Ik heb al veel Cenzaa reviews geschreven op Beautyspots, maar nog steeds blijven er nieuwe producten komen. In de Cenzaa RYJVK lijn die vorig jaar werd gelanceerd, zijn nu weer nieuwe producten toegevoegd. Waaronder dus dit Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask. Het is een gelmasker, verrijkt met honingextract, colloïdaal zilver en salicylzuur. Na het aanbrengen gaat het masker vrijwel direct bruisend schuimen. Een heel bijzondere ervaring!

Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Het Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask bevat een mix van zowel huidzuiverende als kalmerende ingrediënten en antioxidanten, en heeft daardoor een meervoudige werking. Het zuivert, ontspant en verzacht de huid en geeft haar ook direct weer nieuwe energie.

Ingrediënten

Het masker bevat een paar mooie, krachtige ingrediënten: Colloïdaal Zilver heeft een sterk zuiverende werking, maar werkt tegelijkertijd ook verzachtend. Het is één van de krachtigste natuurlijke antibiotica en heeft een regenererende en revitaliserende werking op de huid. Salicylzuur heeft een exfoliërende werking en reguleert tevens de aanmaak van talg, op een milde manier. Rijstextract is bijzonder rijk aan eiwitten, vitamines, minerale zouten en essentiële vetzuren en heeft een verzachtende werking op de huid. Honingextract werkt verzachtend, ontstekingsremmend en heeft een sterk vochtbindend vermogen. Daarnaast bevat het veel vitamines, aminozuren en antioxiderende sporenelementen.

Klein minpuntje vind ik persoonlijk de aanwezigheid van SLES, wat ik overigens pas zag bij het schrijven van het artikel. Ik vermoed dat dit is toegevoegd om de gel te laten schuimen na het aanbrengen. Ik heb er zelf geen last van ervaren, maar het is een ingrediënt wat uitdrogend of irriterend kan werken op een gevoelige huid.

Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Het masker zit in een handige en hygiënische pompflacon, waarmee doseren een peuleschilletje is.

Textuur en werking

Het Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask heeft een dikke jelly textuur, en een frisse, zachte geur. De textuur voelt ‘rijk’ aan bij het aanbrengen, het is geen waterige geltextuur zeg maar. Je brengt het masker in een royale laag aan op de huid, met een zachte massage. Niet echt inmasseren dus. Vrijwel direct na het aanbrengen begint het te bruisen en schuimen. De eerste keer dat ik het masker voelde, bij Mireille in de behandelstoel, voelde het bruisen best intens op mijn huid. Ik moet toen gewoon mijn ogen dichtdoen, hoe gek dat ook klinkt. Nu ik het masker meerdere keren heb gebruikt, heb ik dat niet meer. Misschien moest ik gewoon even wennen aan dit nieuwe gevoel.

Meestal gebruik ik het masker ’s avonds voor ik naar bed ga. Ik reinig dan eerst mijn huid, en breng daarna het masker aan op mijn gezicht. Terwijl ik mijn tanden poets en floss, kan het masker lekker zijn werk doen.

Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

Na vijf tot tien minuten verwijder je het masker met warm water. Ik gebruik hier een gezichtsdoekje voor, wat ik nat maak met warm water. Daarna breng je je gebruikelijke gezichtscrème aan.

Na gebruik van het masker voelt mijn huid zó ontzettend zacht en glad! Ook de volgende ochtend is dit effect nog duidelijk te voelen. Bij regelmatig gebruik is mijn huid voelbaar gladder en zachter, en ziet er fris en stralend uit. Ik gebruik het masker ongeveer 1 keer per week, soms iets vaker. Het is weer een top product uit de keuken van Cenzaa!

Het Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask is verkrijgbaar in de salon en webshop van Huidverzorging Mireille, het kost € 35,95 voor 50 ml.

1 Comment on Cenzaa RYJVK Oxygen Silver Mask

  1. Mireille
    25 juli 2021 at 10:30 (1 jaar ago)

    Bedankt voor deze fijne review Natasja.
    Ik ga deze natuurlijk even delen

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.