Cenzaa Velvety DNA Eyes eye repair treatment

Ik ben een beetje verdrietig vandaag, en ik zal jullie vertellen waarom. Dit is namelijk mijn laatste review over de Cenzaa Botanic Treasure lijn, en dat vind ik serieus wel erg jammer. Natuurlijk gebruik ik een aantal van de producten nog dagelijks of wekelijks, maar aangezien ik graag over mooie producten schrijf, is het altijd toch een beetje jammer als zo’n ‘project’ klaar is. Maar goed, zover is het nog niet, jullie hebben nog één product van me tegoed, de Cenzaa Velvety DNA Eyes eye repair treatment. Een hele mond vol voor een oogcrème die ook heel wat in zijn mars heeft. Lees dus snel verder!

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes is net als de andere producten uit de Botanic Treasure lijn een heel veelbelovend product, wat vooral op Age repair gericht is:

Velvety DNA Eyes [Stemcell Youthfull Eye Cream] een versterkende cocktail van krachtige ingrediënten die de huid een vochtboost geeft, vitaliseert en haar helpt herstellen, zodat schade op celniveau vermindert.

Ik vind de hele lijn erg geschikt voor dames van mijn leeftijd, tussen de 35 en 50 jaar, vanwege de mooie ingrediënten en de werking, die perfect past bij de verzorging die mijn huid op dit moment nodig heeft.

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Net als de andere producten uit de Botanic Treasure lijn bevat Cenzaa Velvety DNA Eyes prachtige én krachtige ingrediënten. Stamcelextracten van Madelief en Malrove en een AGE-flash complex verjongen en beschermen de huid. Voedende ingrediënten als Avocado, Aloë Vera en Hibiscus geven de huid de verzorging die ze nodig heeft. Framboos, witte thee en rijstekiem zorgen ervoor dat vrije radicalen geneutraliseerd worden en huidveroudering verminderd wordt. Samen zorgt deze bijzondere mix van ingrediënten ervoor dat de huid gevitaliseerd wordt, de vochtbalans hersteld, DNA schade gerepareerd wordt en de huid gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral de tere huid rond je ogen kan dit alles heel goed gebruiken, ze verdient een goede verzorging.

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes heeft uiteraard ook het (in Nederland unieke) ‘Bag in Bottle’ systeem van Cenzaa: dit zuurstofdichte systeem garandeert een optimale houdbaarheid van de werkstoffen in het product.

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Het pompje doseert prettig en nauwkeurig, het gebeurt me eigenlijk nooit dat ik te veel product uit het flesje pomp.

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes heeft een vrij lichte textuur, die aangenaam aanvoelt op de huid rond mijn ogen en zich goed in de huid laat kloppen. De emulsie wordt snel door de huid opgenomen, waardoor deze zowel ’s ochtends als ’s avonds uitstekend te gebruiken is. Bij het aanbrengen voelt de Velvety DNA Eyes licht verkoelend aan op mijn huid, wat ik vooral ’s ochtends (als ik en mijn huid nog een beetje wakker moeten worden) een prettige bijkomstigheid vind. De geur is net als de andere producten uit de lijn vrij subtiel en ‘groen’, ik vind het een aangename, luxe aandoende geur.

Qua werking ben ik wederom enorm tevreden over dit product van Cenzaa: ten eerste voelt mijn huid zacht, comfortabel en gevoed, één van de belangrijkste eisen die ik aan een oogcrème stel. Daarnaast heb ik het idee dat wallen (indien ’s ochtends door omstandigheden in meerdere mate aanwezig dan normaal) sneller verminderen als ik deze oogcrème gebruik, ze helpt mijn huid echt om snel te herstellen.

Het enige nadeel wat ik ervaar, is dat wanneer mijn huid gevoelig is (lees: na een paar huilbuien), Velvety DNA Eyes een beetje prikt bij het aanbrengen, maar gelukkig is dit maar van hele korte duur. Verder vind ik het gewoon een heel mooie, goed werkende oogcrème die de vele beloftes waarmaakt. Ik vind het echt een aanrader als je een oogverzorging zoekt die meer doet dan alleen de huid voeden en hydrateren.

Cenzaa Velvety DNA Eyes

Cenzaa Velvety DNA Eyes kost € 32,95 voor 15 ml, waarmee je overigens vrij lang doet omdat het product door de lichte textuur zuinig in gebruik is. De producten van Cenzaa zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons door het hele land, klik hier om een salon bij jou in de buurt te vinden.

Wat vind jij belangrijk aan een oogcrème?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Cenzaa Velvety DNA Eyes eye repair treatment

 1. Mireille Mommers
  28 februari 2016 at 10:56 (6 jaren ago)

  Ben benieuwd wat Cenzaa deze lente voor ons in petto heeft. De Botanical Tresure was in ieder geval een schot in de roos. Wat een heerlijke,producten allemaal.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  28 februari 2016 at 09:19 (6 jaren ago)

  Ik gebruik sinds een tijdje elke avond een product voor onder mijn ogen, dit klinkt erg goed 🙂 Alleen dat prikken dan niet, maar als het maar even is dan is het wel te doen 🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  28 februari 2016 at 06:48 (6 jaren ago)

  Wat een fijn product!
  Goede review.
  Jammer dat de samenwerking voor dit merk voorbij is.
  Goed dat je vaak reviews van beautyproducten schrijft voor dames van bovengenoemde leeftijdscategorie.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 februari 2016 at 07:20 (6 jaren ago)

   De samenwerking met Cenzaa is gelukkig niet voorbij hoor, maar uit deze specifieke lijn heb ik nu alle producten gereviewd 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.