Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar

Een tijdje geleden vertelde ik over mijn ontdekking van het prachtige, natuurlijke huidverzorgingsmerk Chagrin Valley Soap & Salve Company. Inmiddels heb ik de producten in gebruik genomen, vandaag review ik de eerste van de vier: de Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion gezichtszeep, met name geschikt voor de droge en/of gevoelige huid.

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar is gemaakt van 100% biologische ingrediënten en reinigt, verzacht en hydrateert de huid. Door zijn milde samenstelling is hij met name geschikt voor een droge en/of gevoelige huid. Mijn huid is niet extreem gevoelig of droog, maar ik heb hem gekozen vanwege de mooie ingrediënten. Bij Louland vind je maar liefst zeventien verschillende gezichtszepen van dit merk, dus ook voor jouw huid zit er zeker een geschikt exemplaar tussen!

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar: Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar is prachtig (zoals ik wel verwacht had): alleen maar natuurlijke, biologische ingrediënten! De zeep bevat verschillende verzorgende oliën en boters, ieder met hun eigen specifieke werking op de huid. Biologische banaan is rijk aan vitamines, mineralen, anti-oxidanten en natuurlijke suikers, biologische room verzacht de huid en verwijdert op een heel milde manier dode huidcellen, en biologische havermout werkt kalmerend op de gevoelige huid. Dit is qua ingrediënten één van de mooiste producten op het gebied van gezichtsverzorging die ik ooit zag!

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Chagrin Valley let niet alleen bij het produceren van haar producten op het milieu: de verpakking van de zeep is gemaakt van gerecycled papier. Als een product in een doorzichtige verpakking zit, betreft het 100% cellulose, Chagrin Valley gebruikt geen plastic voor haar verpakkingen.

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

De Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar zelf ziet er niet heel spannend uit: de zeep heeft een beige kleur, met bruine ‘pitjes’ erin, deze worden (voor zover ik kan beoordelen, ik heb de zeep niet helemaal ontleed) gevormd door deels de bruine suiker en deels door de havermout. De geur is heel subtiel en natuurlijk: ik ruik geen bananen, maar wel een soort zoete ‘broodgeur’. Tijdens gebruik is de geur overigens te verwaarlozen.

Het stuk zeep is best groot, ik heb het daarom in twee stukken gesneden voor ik het in gebruik nam. Bij lichaamszeep kan het stuk me niet groot genoeg zijn, maar voor een gezichtszeep vind ik een kleiner formaatje handzamer in gebruik. Ik heb het halve stuk nu een ruime maand in gebruik, en heb nog ongeveer de helft van het stuk over. Met een volledig stuk zeep doe je dus ongeveer vier maanden.

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Gezichtszeep is op twee manieren te gebruiken: je kunt de zeep zachtjes over de vochtige huid masseren, hierbij voel ik duidelijk de licht scrubbende werking van de bruine pitjes. Heb je een erg gevoelige huid, dan kun je de zeep beter tussen je handen opschuimen, en vervolgens het romige schuim over de huid masseren.

Ik gebruik Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar iedere ochtend, onder de douche. Het romige schuim voelt ontzettend zacht op mijn huid en maakt haar niet trekkerig, maar werkt wel als een tierelier: mijn huid voelt na het afdrogen heel schoon, glad en ziet er mooi en gevoed uit. Wat ook opvalt, is het feit dat mijn huid na het douchen veel minder rood en vlekkerig ziet dan normaal gesproken. Op dat punt is mijn huid dan blijkbaar toch iets gevoeliger dan ik altijd dacht.

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Gezichtszeep (€ 10,75/160 gram) is verkrijgbaar in de webshop van Louland biologische huid- en haarverzorging. Je vindt hier ook de andere varianten gezichtszeep, wat mij betreft absoluut de moeite waard om even een kijkje te nemen!

5 Comments on Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion Soap Bar

 1. chucky1012
  29 april 2015 at 17:53 (7 jaren ago)

  Ziet er goed uit!
  Ik zal eens een kijkje nemen in de webshop die dit verkoopt 😉

  Beantwoorden
 2. Talitha & Henrie
  29 april 2015 at 14:08 (7 jaren ago)

  Fijn dat deze zeep je goed bevalt 🙂 Leuk geschreven! De foto’s zijn ook weer prachtig !! Dank je wel voor je leuke verslag van de gezichtszeep 🙂

  Beantwoorden
 3. Marieke
  29 april 2015 at 12:54 (7 jaren ago)

  Dat lijkt mij een heerlijk product!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  29 april 2015 at 09:49 (7 jaren ago)

  Wat een mooi product!

  Beantwoorden
 5. Sonja
  29 april 2015 at 08:06 (7 jaren ago)

  Het ziet er -om op te vreten- lekker uit! Wat een fijne tip! Ik ga even neuzen…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.