Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

In mijn zoektocht naar nieuwe merken kwam ik een tijdje geleden de producten van Chagrin Valley tegen, ik liet jullie er al kort kennis mee maken. Vandaag is het tijd om jullie Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish te laten zien, ik denk wel mijn favoriet tot nu toe! Lees snel verder waarom ik zo enthousiast ben over deze face scrub!

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Ik denk dat inmiddels iedereen wel het belang van scrubben of exfoliëren weet. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden, de poriën schoon gemaakt worden en daarnaast stimuleer je hiermee de huid om nieuwe huidcellen aan te maken. In de zomermaanden is scrubben tevens belangrijk omdat een gladde, gezonde huid langer en mooier bruin blijft. Ik vind het gevoel van een net gescrubte huid geweldig: ze voelt glad, zacht en goed doorbloed. Vaak ziet ze ook wel een beetje rozig (niet te verwarren met rood), dat is de reden dat ik meestal ‘s avonds de huid van mijn gezicht scrub, ongeveer twee keer per week.

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish: ingrediënten

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish bevat alleen maar biologische ingrediënten. De scrubkorrels worden gevormd door bruine suiker en gewone suiker, terwijl kokosolie, honing, cacaoboter en zonnebloemolie zorgen voor voeding, hydratatie en het verzachten van de huid. Een heel kort, maar wel prachtig ingrediëntenlijstje!

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish zit verpakt in een pot, welke gemaakt is van gerecycled glas. Ik vind de uitstraling van de Chagrin Valley producten erg mooi, eigenlijk zie je in één oogopslag dat het om een natuurlijk product gaat, vind ik.

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish heeft een stevige, boterachtige textuur. Bij het aanbrengen en inmasseren smelt dit echter al heel snel, en verandert in een olie-achtige substantie. In eerste instantie voelen de suikerkorrels wat grof op mijn huid, maar doordat de korrels bij het inmasseren smelten én door de olie-achtige substantie, voelt het al snel aangenaam en zacht. Als je een gevoelige huid hebt, kun je de scrub beter eerst even tussen je handen masseren, vóór je deze aanbrengt op je gezicht, zodat de korrels niet te grof voelen op je huid. De geur is zoet en subtiel: eigenlijk doet hij mij nog het meest denken aan pannenkoeken met bruine suiker, hihihi!

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Het gevoel van de Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish op mijn huid tijdens en na het scrubben is hemels: de verzorgende oliën en boters zorgen er tijdens het scrubben voor dat de suikerkorrels heel zacht mijn huid reinigen en ontdoen van ‘dat wat mijn huid niet (meer) nodig heeft’. Na het scrubben en afspoelen (ik gebruik de Face Polish meestal onder de douche, omdat dat het makkelijkst is met het afspoelen van de suikerkorrels) voel ik nog steeds een verzorgend laagje op mijn huid, de oliën en boters gaan gewoon nog even door met hun verzorging. Meestal breng ik dan alleen nog een serum of gezichtsolie aan, een (nacht) crème kan ik achterwege laten. Ik vind het product qua textuur, geur en werking werkelijk geweldig!

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish (€ 17,95/150 gram) is verkrijgbaar via de webshop van Louland, deze variant is tevens verkrijgbaar als Body Scrub (yummie!).

Hoe vaak scrub jij je huid?

5 Comments on Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

 1. Babs
  9 juni 2015 at 10:19 (5 jaar ago)

  Wat klinkt dat goed zeg! Momenteel heb ik nog een heel kklein beetje scrub van Dr. Zein Obagi dus zoek ik nog naar een goede vervanger.
  Het zachte gevoel na het scrubben is zo verslavend.
  Thanks voor de tip!

  Beantwoorden
 2. Vera
  9 juni 2015 at 08:19 (5 jaar ago)

  Klinkt heerlijk! Deze ga ik binnenkort zelf eens maken denk ik, moet kunnen!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  8 juni 2015 at 22:05 (5 jaar ago)

  Fijn dat dit product ook verzorgend werkt!
  Nooit van dit merk gehoord.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Sonja
  8 juni 2015 at 14:33 (5 jaar ago)

  Heerlijk en er zit cocos bij, wat lekker!
  Jouw omschrijving doet me watertanden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.