Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Het is zomer, en dat betekent: genieten van het mooie weer (mits dat er is), veel buiten zijn, genieten van de mooie natuur en ’s avonds tot laat op je terras zitten. Helaas zijn dat nu precies de plekken waar je in deze tijd van het jaar veel nare stekebeesten zoals muggen en dazen vindt. Vooral voor de laatsten ben ik echt panisch, nadat ik in het verleden meerdere keren gestoken ben met heftige allergische reactie als gevolg. Als hondeneigenaar ontkom je er niet aan om op plekken te lopen waar veel van dat ongedierte te vinden is, en dus ben ik altijd op zoek naar hét ultieme middel wat de stekebeesten op afstand houdt. De afgelopen maand juli, samen met augustus dé dazenmaand bij uitstek, heb ik een natuurlijk beschermingsproduct getest: Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! Vandaag vertel ik je of het werkt!

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Natuurlijk kun je bij de bescherming tegen stekebeesten een product als DEET gebruiken, bij de drogisterijen vind je een groot assortiment waarin dit middel in mindere of meerdere mate aanwezig is. Maar sinds ik een keer per ongeluk wat van die spray op mijn gelakte nagels spoot, en mijn nagellak als sneeuw voor de zon zag wegsmelten, ben ik er niet meer zo happig op. Het mag dan het ongedierte weghouden, maar goed voor mijn huid (en gezondheid) kan dat nooit zijn. Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! is een veilige, 100% natuurlijke insectenbestrijder, die ik met een gerust hart op mijn huid gebruik.

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! – ingrediënten

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! bevat zoals gezegd alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder biologische Shea boter, biologische jojoba-olie, biologische bijenwas, biologische Neem olie en biologische essentiële oliën van citroen-eucalyptus, cederhout, citronella, lavendel, rozemarijn, lemongras, basilicum en thijm. De combinatie van citronella, cederhout en Neem is al eeuwenlang een beproefd middel tegen insecten.

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! zit in een plat blikje wat makkelijk in je tas past, het neemt niet veel ruimte in beslag. Bovendien kan het via brievenbuspost verzonden worden, wat een stuk goedkoper is dan pakketpost. Je gebruikt hem net als een body lotion bar: je wrijft hem over de huid (armen, benen, nek: eigenlijk alle huid die niet bedekt is door kleding) en masseert het daarna nog even extra in. Voordeel van de lotion bar vind ik het feit dat ik hem ook even tussen mijn handen kan masseren, en daarna een beetje van Don’t Bug Me! in de puntjes van mijn haar kan doen. Dazen vliegen nu eenmaal het liefst rond je hoofd.

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Ik bewaar de Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! in de koelkast, zo weet ik a) zeker dat hij niet smelt als het warm weer is en b) voelt de lotion bar verkoelend aan bij gebruik. Nadeel van de lotion bar vind ik dan wel het feit dat als ik hem onderweg gebruik, mijn handen vet en een beetje plakkerig aanvoelen. Maar daar kom ik straks op terug 🙂

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

Je hoeft niet veel van de Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! te gebruiken: twee keer licht over de huid wrijven is voldoende. Hierdoor voelt hij niet plakkerig of vervelend aan, zelfs niet toen het meer dan 30 graden was. De geur is kruidig, maar niet overheersend, en het belangrijkste: natuurlijk.

En dan natuurlijk de belangrijkste vraag: werkt het? Ik heb de Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! de hele maand juli getest, ook tijdens de extreem warme periode. In het bos, bij het water, in de polder: overal waar je normaal gesproken dazen en muggen tegenkomt. En gedurende de hele maand ben ik niet één keer lastig gevallen door die krengen. Vrijdag liep ik met een vriendin in het bos in Chaam, en omdat het niet heel warm was, had ik Don’t Bug Me! van tevoren niet opgesmeerd, maar wel meegenomen. Toen we door een paadje liepen wat nogal nat was, vlogen er opeens toch nogal wat steekvliegen om ons heen. We hebben toen snel allebei alsnog onze armen en nek ingesmeerd en de overlast was meteen een stuk minder tot nihil. Ik kan dus wel volmondig zeggen: het werkt!

Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me! (€ 9,75 voor 29 gram) is verkrijgbaar in de webshop van Louland biologische huid- en haar verzorging. Zoals ik hierboven al vertelde, is de Lotion Bar onderweg soms wat onhandig in gebruik, maar sinds kort is dit product ook verkrijgbaar in de vorm van een Bug-Off Stick (€ 14,95) en een spray (€ 17,95). Ik heb inmiddels voor onderweg ook de stick aangeschaft, en voel me dus de rest van de zomer veilig tegen dazen!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Chagrin Valley Lotion Bar Don´t Bug Me!

 1. chucky1012
  2 augustus 2015 at 19:33 (7 jaren ago)

  Die moet ik hebben ben nl. al een stuk of 10 keren gestoken.
  Muggen,steekvliegen het maakt niets uit.
  Elk jaar weer moeten ze me hebben en ben ik voor hun het lekkerste snoepje.
  Brrrrr….
  Had even gegoogled wat dazen zijn.
  Ik heb die nog nooit gezien of wel gezien maar gedacht dat het vliegen zijn.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  2 augustus 2015 at 19:16 (7 jaren ago)

  Wat fijn dat het werkt, voor wespen is het zeker niet geschikt?

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  2 augustus 2015 at 17:08 (7 jaren ago)

  Goed zeg, ik heb op vakantie gelukkig maar 1 avond last gehad van die creepy muggen maar was toen gelijk wel een stuk of 8x gestoken 🙁 Dit lijkt me prettiger dan zo’n flesje Deet. Ik ga het onthouden voor volgende keer.

  Beantwoorden
 4. mireille
  2 augustus 2015 at 12:04 (7 jaren ago)

  Super. Ik denk dat ik deze nog even ga shoppen voor de vakantie.

  Beantwoorden
 5. jori
  2 augustus 2015 at 09:25 (7 jaren ago)

  De stick is echt super en de geur is ook aangenaam.

  Beantwoorden
 6. Jacqueline
  2 augustus 2015 at 09:12 (7 jaren ago)

  Oh, die wil ik ook!

  Beantwoorden
 7. Cindy
  2 augustus 2015 at 09:07 (7 jaren ago)

  Wat een goed middel zeg! Heb er zelf gelukkig bijna nooit last van. Woon aan het water, maar de muggen laten me meestal met rust. Ze lusten me geloof ik niet 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.