Chagrin Valley Soap & Salve Company: first impression

Een paar weken geleden ontdekte ik bij toeval een voor mij geheel nieuw merk: Chagrin Valley Soap & Salve Company. Chagrin Valley is in het buitenland (vooral Amerika) heel bekend, maar hier in Nederland had ik er nooit eerder van gehoord. Tijd om daar verandering in te brengen, want het is echt een Beauty van een merk!

Chagrin Valley

Chagrin Valley Soap & Salve Company

Chavgrin Valley werd in 2001 door Ida opgericht, en inmiddels is het gegroeid tot een bedrijf dat letterlijk wereldwijd bekend staat om de ambachtelijke zepen. Chagrin Valley ligt in Ohio en is een echt familiebedrijf. De hele familie heeft één ding gemeen: een grote passie voor het vervaardigen van natuurlijke, ambachtelijke zepen, deodorants, lipbalsems, body butters en gezichtsverzorging.

Het meest bekend zijn de Shampoo bars. Voor ieder haartype vind je een shampoo bar in het assortiment van Chagrin Valley. Maar ook de deodorants staan bekend om hun bijzonder goede werking en heerlijke geuren.

Bij Chagrin Valley vind je alleen natuurlijke verzorgingsproducten voor huid en haar, die waar mogelijk volledig gecertificeerd zijn. Ook het bedrijf zelf is biologisch gecertificeerd (OEFFA -The Ohio Ecological Food and Farm Association). Alle producten van Chagrin Valley staat garant voor kwaliteit en het beste van het beste qua ingrediënten. Het was daardoor nog best lastig kiezen, uit al dat moois. Ik koos uiteindelijk vier heel veelbelovende producten voor de verzorging van mijn gezichtshuid, ik stel ze hieronder kort aan je voor:

Chagrin Valley

Chagrin Valley

Chagrin Valley Buttercream Cleansing Cream

Buttercream Cleansing Cream Face Wash is een heel zachte gezichtsreiniger, hij bevat onder andere voedende oliën en kleine stukjes Aloë Zeep. Aangebracht op mijn vochtige huid verandert de Cream in een zacht, romig schuim wat heel zacht maar grondig mijn gezicht reinigt. De romige textuur zorgt er voor dat mijn gezichtsreinigingsroutine aan het eind van de dag verandert in een ontspannend momentje, het voelt als pure verwennerij voor mijn huid.

Chagrin Valley

Chagrin Valley

Chagrin Valley Bananas & Cream Complexion

Een gezichtszeep kiezen was misschien nog wel het moeilijkste. Werkelijk de heerlijkste recepten kwamen voorbij op mijn computerscherm, ik kreeg er bijna honger van. Ik koos uiteindelijk voor de Bananas & Cream Complexion, met o.a. biologische bananen, havermout en donkerbruine suiker. Deze zeep gebruik ik ’s ochtends onder de douche om mijn gezicht schoon te maken: hij reinigt, hydrateert en verzacht mijn huid dankzij het heerlijk zachte, romige schuim.

Chagrin Valley

Chagrin Valley

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye Moisturizer Mousse

Volgens de website van Louland, waar Chagrin Valley verkocht wordt, is de Whipped Squalane Face & Eye Moisturizer één van de bestsellers van het merk. Het is een heel luchtige en romige crème vol Shea Oleïne en squaleen van olijfolie, die de tere huid rond de ogen hydrateren en voeden. De mousse voelt inderdaad heel zacht en verzorgend, en is ondanks de rijke textuur uitstekend te gebruiken onder mijn make-up. Ik gebruik de producten nu ongeveer twee weken, dus het is te kort om echt iets over de werking te zeggen, maar ik kan al wel verklappen dat de kwaliteit van de producten enorm goed is. To be continued!

Chagrin Valley

Chagrin Valley

Chagrin Valley

Chagrin Valley Coconut & Honey Face Polish

De Coconut & Honey Face Polish is nu al mijn favoriet: met de werkelijk prachtige ingrediënten, de intens verzorgende werking en de heerlijke geur (ik vind de scrub naar pannenkoeken met bruine suiker ruiken, hihihi!). De scrub is enorm verzorgend dankzij verzorgende oliën en boters, maar maakt mijn huid heel glad en zacht door de scrubbende werking van de bruine suiker. Ik vertel je er heel snel meer over!

Ik ben na twee weken al enorm onder de indruk van deze prachtige producten van Chagrin Valley Soap & Salve Company, ik kan niet wachten om jullie meer te vertellen over de werking en de resultaten. En ik weet nu al dat ik zeker meer van dit mooie merk ga proberen, zo heb ik in ieder geval nog een gezichtsolie, een lippenbalsem en een Shower Butter Bar op mijn verlanglijstje staan.

De producten van Chagrin Valley zijn verkrijgbaar via de webshop van Louland Biologische huid- en haarverzorging. Een webshop met een enorm goede en vriendelijke klantenservice: mijn vragen werden via de online chatservice direct uitgebreid beantwoord door Talitha. Mijn complimenten!

Kende jij het merk Chagrin Valley al? Naar welk product ben je het meest benieuwd?

5 Comments on Chagrin Valley Soap & Salve Company: first impression

 1. Talitha & Henrie
  30 maart 2015 at 10:53 (7 jaren ago)

  Deze blog was voor ons een aangename verrassing! We zijn er ontzettend blij mee 🙂 Natasja, dank je wel !! Ook prachtige foto’s gemaakt, onze complimenten !!

  Veel succes met Beautyspots!

  Beantwoorden
 2. Renée
  25 maart 2015 at 18:16 (7 jaren ago)

  Wat een mooie producten. Ik ben héél nieuwsgierig naar de reviews.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  25 maart 2015 at 08:54 (7 jaren ago)

  Ik ben heel benieuwd naar de face polish, mooie producten!

  Beantwoorden
 4. Sonja
  25 maart 2015 at 08:51 (7 jaren ago)

  Oooohw die zeep! Wat grappig. Moet helaas die overslaan enorme banaan allergie (jank).
  De scrub lijkt me ook zalig werken.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  25 maart 2015 at 07:33 (7 jaren ago)

  Dat ziet er heel mooi uit!
  Ben er zo benieuwd naar….
  Zit al in die webshop te kijken wat ze nog meer verkopen……

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.