Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Eén van mijn grootste ontdekkingen op het gebied van gezichtsverzorging van dit jaar (tot nu toe) is wel het merk Chagrin Valley. Ik liet jullie al eerder enkele producten van dit prachtige, natuurlijke merk zien, maar één van de mooiste hebben jullie nog tegoed: de Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer. Hoogste tijd om dit Beauty-product met een hoofdletter B aan jullie voor te stellen!

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer kan (zoals de naam al aangeeft) zowel voor de huid onder de ogen, als voor het hele gezicht gebruikt worden. Ik heb hem tot nu toe alleen gebruikt voor de tere huid onder mijn ogen, maar wellicht dat ik hem in de winter, als het wat kouder wordt, ook wel voor de rest van mijn gezicht ga gebruiken.

Het is een Whipped Mousse, waardoor de textuur heel luchtig is. Dit product is geschikt voor de droge en gevoelige huid, alsmede voor de rijpere huid.

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer: ingrediënten

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer bevat slechts enkele ingrediënten: Shea Oleïne (afkomstig uit Shea boter) en Squaleen uit olijfolie hydrateren en voeden met name de tere huid rond de ogen. Squaleen is een huideigen stof, maar naarmate je ouder wordt, vermindert de productie hiervan en kun je de huid een handje helpen door producten als deze. De huid rondom je ogen bevat minder collageen en elastine, vandaar dat dit een van de plaatsen is waar als eerste rimpeltjes ontstaan.

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

De luchtige textuur van de Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer maakt het aanbrengen heel aangenaam en eenvoudig: je hebt slechts een heel klein beetje (een hoeveelheid ter grootte van een speldenknop) nodig. Zodra de mousse in aanraking komt met mijn warme huid, smelt deze en verandert in een olie-achtige textuur. Hierdoor vind ik de moisturizer minder geschikt voor gebruik overdag, maar des te meer voor ’s avonds/’s nachts. De olie voelt weliswaar een beetje vet aan op mijn huid, maar voelt niet vervelend en trekt bovendien vrij snel in de huid.

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer is de meest pure, zachte oogverzorging die ik ooit op mijn badkamerplankje had staan. Een maand of drie geleden heeft ze dit uitstekend bewezen, toen de huid onder mijn ogen rood, branderig en geïrriteerd was door veel verdriet en bijbehorende tranen. Eigenlijk kon ik niets op mijn huid verdragen, alles wat ik erop smeerde, voelde branderig aan. Behalve de Whipped Squalane Moisturizer van Chagrin Valley. Ik kan wel zeggen dat dit potje me wat betreft mijn uiterlijk destijds door de eerste weken heen gesleept heeft. Ik kan je hem dus van harte aanbevelen als je een erg gevoelige huid hebt!

Daarnaast worden mijn wallen zichtbaar minder als ik dit product dagelijks gebruik: de huid voelt en oogt steviger, waardoor wallen als het ware ’terug gedrongen’ worden. Ik merkte dit pas goed toen ik een andere oogcrème ging testen, en de Whipped Squalane dus niet meer gebruikte ’s avonds. Binnen een paar weken waren mijn wallen groter geworden, en zag ik er daardoor vermoeider (en ouder) uit. Je snapt dat ik snel weer terug ben gegaan naar dit potje 🙂

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

Ondanks het feit dat ik Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer al een paar maanden in gebruik heb en vrijwel iedere avond gebruik, is het potje (met een inhoud van 30 gram) nog niet voor de helft leeg; zuinig in gebruik is in dit geval dus ook écht zuinig!

Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer (€ 11,95) is verkrijgbaar in de webshop van Louland Biologische Huid- en haarverzorging.

4 Comments on Chagrin Valley Whipped Squalane Face & Eye moisturizer

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  26 augustus 2015 at 14:56 (7 jaren ago)

  Leuk om weer iets over een merk te lezen dat ik nog niet kende. fijn ook dat het zo goed werkt voor je. Prijs is prima wat mij betreft voor wat je krijgt.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  26 augustus 2015 at 10:41 (7 jaren ago)

  Duidelijke review!
  Fijne prijs en ik ga meteen een kijkje nemen in de webshob die dit verkoopt.
  Dit ken ik namelijk helemaal niet.

  Beantwoorden
 3. Roos
  26 augustus 2015 at 09:16 (7 jaren ago)

  Fijne review. Deze komt op mijn verlanglijstje te staan. Chagrin Valley lijkt mij zo’n enorm mooi merk met zn pure zepen en olieen. Binnenkort een bestelling doen 🙂

  Beantwoorden
 4. Marieke
  26 augustus 2015 at 07:07 (7 jaren ago)

  Dit product klinkt echt heel erg fijn! Mooie prijs ook, ik vind het helemaal niet duur!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.