Charlotte Tilbury Make-up in Nederland!

Sinds een paar weken is het prachtige, luxe make-up merk Charlotte Tilbury verkrijgbaar in Nederland, op de onlangs geheel vernieuwde, schitterende Beauty-afdeling van Bijenkorf Amsterdam, en via de webshop van de Bijenkorf. Nieuwsgierig als ik was, en uiteraard om het met jullie te kunnen delen, koos ik enkele van de mooie items uit (en die keuze was lang niet makkelijk, kan ik je vertellen) die ik vandaag aan je laat zien!

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury: more than just make-up

Charlotte Tilbury is een Britse make-up artist met meer dan 20 jaar ervaring in de beauty- en modebranche. Ze werkte (en werkt nog steeds) samen met grote namen als Tom Ford en Stella McCartney, en artiesten als Jennifer Lopez en Rihanne, niet de minsten dus! Ze heeft inmiddels een zeer uitgebreide make-up en huidverzorgingslijn op haar naam staan, samengevat in 10 iconische beautylooks. Ik had al veel goede verhalen over de producten van Charlotte Tilbury gehoord, en ben erg blij dat ze nu voor ons makkelijker verkrijgbaar zijn geworden. Of mijn banksaldo daar ook blij mee is, dat laat ik nog even in het midden 😉

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Luxury Palette The Golden Goddess

Het eerste item wat ik in mijn virtuele winkelmandje legde, was het Luxury Palette The Golden Goddess. In totaal zijn er bij de Bijenkorf 8 oogschaduwpalettes van Charlotte Tilbury verkrijgbaar, maar de kleuren van The Golden Goddess spraken mij direct het meest aan.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury maakt het ons vrouwen wat makkelijker door op de verpakkingen van haar producten aan te geven hoe je ze zou kunnen gebruiken. In dit geval geeft ze per kleur aan hoe en waar je deze het beste kunt aanbrengen. De vier kleuren van de palettes zijn sowieso dusdanig op elkaar afgestemd, dat je er zonder al te veel moeite een mooie look mee kunt maken. Make-uppen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn.

Charlotte Tilbury

Het palette is gemaakt van stevig, donkerrood glanzend kunststof met goudkleurige opdruk. Ik vind het er erg mooi en sjiek uitzien, donker rood is weer eens wat anders dan zwart of donkerblauw, wat de meeste duurdere merken gebruiken. In totaal bevat het oogschaduwpalette 5,2 gram product, 4 keer 1,3 gram dus. Ter vergelijking: de Dior 5 Couleurs palettes bevatten per kleur 1,2 gram oogschaduw.

Charlotte Tilbury

De binnenkant van het Charlotte Tilbury Luxury Palette doet zijn naam nog meer eer aan: de oogschaduws zelf liggen in een goudkleurig ‘bedje’ met daarin de naam ‘Charlotte Tilbury’ in reliëf. In het deksel zit een spiegeltje, wat in principe groot genoeg is om een ooglook in te kunnen maken. Het palette is lekker handzaam, wat ik zowel tijdens het gebruik als wanneer ik het mee op reis wil nemen, een groot pluspunt vind.

Charlotte Tilbury

Aaah, hoe mooi is dit? Als liefhebber van mooie make-up producten word ik hier toch wel een beetje erg blij van hoor! Tijd om naar de swatches te kijken!

Charlotte Tilbury

Ik begon met de swatch aan de rechterkant, dit is de kleur rechts onderin het palette. Oh la la, hier werd ik blij van! Een lekker zachte, beetje creamy textuur met een geweldige pigmentatie. Precies waar ik zo van houd bij oogschaduws. Ook de overige kleuren hebben een uitstekende pigmentatie en voelen heerlijk zacht bij het aanbrengen. Alle kleuren blenden prima, en ook over de houdbaarheid niets dan lof. Mijn eerste product van Charlotte Tilbury is meteen een voltreffer, I love it!

Het Luxury Palette The Golden Goddess kost € 50,00.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Cheek to Chic blush Love Glow

In de webshop van de Bijenkorf zijn zes verschillende blushes van Charlotte Tilbury verkrijgbaar, eigenlijk zijn ze allemaal prachtig. Ik koos een voor mij vrij draagbare kleur: Love Glow.

Charlotte Tilbury

De blushes van Charlotte Tilbury hebben allemaal twee kleuren: de binnenste kleur wordt geadviseerd om op de appeltjes van je wangen aan te brengen, de buitenste (meer glanzende kleur) is voor op de jukbeenderen. Maar uiteraard kun je de twee kleuren ook gewoon samen gebruiken, dit is ook hoe ik het meestal doe.

Charlotte Tilbury

Ook de verpakking van de blush is van glanzend donkerrood kunststof met goudkleurig logo.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury

*Engelengezang*

Was ik over het Luxury Palette al behoorlijk enthousiast, bij de aanblik van de Cheek to Chic blush gaat mijn hart nog een tikje sneller kloppen. Wat een Beauty, dit make-up product is gewoon helemaal perfect, alles klopt!

Charlotte Tilbury

Let ook hier weer op de mooie details: de naam aan de ene kant en het sterretje aan de andere kant ♥

Charlotte Tilbury

Links zie je de buitenste kleur, rechts de middelste kleur van Cheek to Chic Love Glow. Het is een prachtige oudroze kleur met een subtiele shimmer. De perfecte kleur voor een blush, als je het mij vraagt!

Cheek to Chic Love Glow kost € 39,00.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Matte Revolution lipstick Amazing Grace

Naast oogschaduw, vind ik een lipstick een goede graadmeter om de kwaliteit van een make-up merk te beoordelen. Charlotte Tilbury heeft verschillende lipsticks in het assortiment, ik koos voor een kleur uit de Matte Revolution lijn (verkrijgbaar in tien verschillende kleuren). Deze matte lipsticks beloven een long-lasting, hydraterende formule: dat klinkt als de perfecte matte lipstick, maar tegelijkertijd ook te mooi om waar te zijn, mat en hydraterend gaan meestal niet samen in één lipstick.

Charlotte Tilbury

Opvallend is het aantal verzorgende ingrediënten, ik begrijp in ieder geval waar de belofte ‘hydraterend’ vandaan komt. Het ziet er goed uit!

Charlotte TILBURY

De beloftes van mevrouw Tilbury, alleen voor deze mooie woorden zou ik deze lipstick al kopen…

Charlotte Tilbury

De huls van de Matte Revolution lipsticks is goudkleurig met ribbels. De lipstick voelt vrij zwaar, en daardoor luxe aan. Het is een lipstick die je met een gerust hart kunt laten slingeren, hiermee maak je zeker indruk 😉

Charlotte Tilbury

Bovenop de dop staat het logo van Charlotte Tilbury, ook dit ziet er erg sjiek en mooi uit. Nee, ik heb nog steeds niets kunnen ontdekken aan deze make-up producten wat me tegenstaat…

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury

Amazing Grace is een prachtige roze nudekleur, een kleur die momenteel erg populair is en die bij veel verschillende huidtinten staat. De finish is mooi mat, maar de textuur is niet uitdrogend. Integendeel: de lipstick glijdt bij het aanbrengen als vanzelf over mijn lippen. De kleur heeft een uitstekende dekking en houdbaarheid, hij houdt het met gemak tot na de lunch vol (tel daartussendoor een stuk of 5 à 6 koppen koffie en een tussendoor-snack). Ik ben enorm onder de indruk, ik geloof dat deze lipstick van Charlotte Tilbury mijn tot-nu-toe nummer 1 van MAC van zijn troon stoot!

De prijs is er ook wel een beetje naar, de Matte Revolution lipsticks kosten € 30,00 per stuk. Maar zelfs dat weerhoudt mij er niet van om inmiddels alweer twee nieuwe kleuren op mijn verlanglijstje te hebben staan.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerise Long-lasting Easy Colour

Het laatste product wat in mijn winkelmandje ging, was de Eyes to Mesmerise Cream Eye Shadow pot in de mooie kleur Jean. Deze creamy oogschaduw zag er zó veelbelovend uit, dat ik hem niet kon weerstaan.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury

De Eyes to Mesmerise Cream Eye Shadow zit in een prachtig mat glazen potje met bronskleurig deksel. Charlotte Tilbury (of haar team) weet wel hoe je mooie make-up moet presenteren hoor, damn!

De Cream Eye Shadow is een crème-glans formule en belooft ‘maximale impact met minimale moeite’. Zoals Charlotte zelf zegt: “Dit product is heel simpel en maakt deel uit van mijn One-Minute No-Mirror Make-up.” Perfect voor de drukke ochtendspits dus!

Charlotte Tilbury

Jean is een hele mooie beige/goud kleur met een werkelijk geweldige pigmentatie en dekking. Hij heeft een heel zachte en crèmige textuur, wat het aanbrengen en verdelen super simpel maakt. Hiermee creëer je echt in een handomdraai een mooie ooglook!

Ook de houdbaarheid is uitstekend, in tegenstelling tot creamy oogschaduws van veel andere merken gaat hij niet creasen in de loop van de dag, en ’s avonds zit de oogschaduw nog net zo mooi als ik hem ’s ochtends aanbracht.

Eyes to Mesmerise Cream Eye Shadow kost € 26,00 en is verkrijgbaar in zes kleuren.

Charlotte Tilbury

Met het Luxury Palette, de Cheek to Chic blush en de prachtige lipstick maakte ik bovenstaande look. De cream Eye Shadow zal ik binnenkort nog een keer in een aparte look laten zien.

Ik ben echt enorm onder de indruk van deze mooie producten van Charlotte Tilbury. Niet alleen de kwaliteit is zoals je van een luxe merk als dit mag verwachten, maar ik krijg er ook een happy gevoel bij als ik de producten gebruik; ik voel me er mooier en zelfverzekerder door, en dat is precies wat je met make-up zou moeten bereiken, vind ik. Ik ‘vrees’ dat ik er een nieuw favoriet make-up merk bij heb! ♥

11 Comments on Charlotte Tilbury Make-up in Nederland!

 1. Annette
  16 april 2016 at 18:52 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige producten zeg. Het paletten en de cream eyeshadow vind ik het mooist.

  Beantwoorden
 2. Renée
  16 april 2016 at 15:48 (6 jaren ago)

  Wauw wat een prachtige producten. Ik vind ze allemaal even mooi. De look is geweldig. Niets dan lof. Ik had een tijdje geleden al naar dit merk gekeken omdat je toen een foto van de lipstick geplaatst had en ik op slag verliefd was. Alleen de prijs….

  Beantwoorden
 3. Cindy
  15 april 2016 at 19:47 (6 jaren ago)

  Prachtige producten! De look is ook erg mooi.
  Heb het nog weten te weerstaan tot nog toe, maar dat is niet zo moeilijk met een grote stash thuis. Koop alleen nog maar dingen ter vervanging, of van mijn favo merk, UD 🙂

  Beantwoorden
 4. Yvonne
  15 april 2016 at 16:26 (6 jaren ago)

  Ja mooi zijn alle producten he, jij hebt goed uitgepakt met al dat moois. De kwaliteit is echt heel goed.

  Beantwoorden
 5. mariëlle
  15 april 2016 at 12:49 (6 jaren ago)

  Ik snap helemaal je gevoel als ik dit artikel lees, wat een mooie producten en een prachtige eindlook! Maar aj die prijzen 🙁

  Beantwoorden
 6. Nancy
  15 april 2016 at 12:28 (6 jaren ago)

  Prachtige producten! Ik ben dol op het merk!

  Beantwoorden
 7. jeapiebel
  15 april 2016 at 09:38 (6 jaren ago)

  Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk was om een keus te maken, toch heb je echt een mooie keus gemaakt vind ik. Wat een pigmentatie zeg. De gouden tint vind ik zo opvallend mooi. Geniet ervan!

  Beantwoorden
 8. Miranda Aerts
  15 april 2016 at 08:46 (6 jaren ago)

  Wat een mooie make up producten!
  Ik zou het geld er niet voor over hebben maar het ziet er geweldig uit 🙂

  Beantwoorden
 9. Astrid
  15 april 2016 at 08:38 (6 jaren ago)

  Wat een mooie producten zeg! De lipstick staat je erg mooi.

  Beantwoorden
 10. Mireille Mommers
  15 april 2016 at 08:33 (6 jaren ago)

  Prachtige make-up. De enige die het niet zo prachtig zal vinden is inderdaad je portemonnee.

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  15 april 2016 at 07:00 (6 jaren ago)

  Prachtige make-up en zeer goed gepigmenteerde kleuren!
  De kleuren staan je zo mooi 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.