Chi Serum Blue Itis Treatment – 100% biologisch

Soms heb ik als blogger een klein luxeprobleem: te veel moois om over te schrijven. Vooral gezichtsverzorgingsproducten staan vaak te trappelen in de rij, omdat ik ieder product minstens een maand getest wil hebben voor ik er een review over schrijf. Zo kon het gebeuren dat ik al ruim een half haar het Chi Serum Blue Itis Treatment had staan. Ik kreeg het vorig jaar mee in de goodiebag na mijn bezoek aan de Beauty Trade Special. Het was één van de genomineerden voor de Professional Beauty Product of 2019 in de categorie Groene Cosmetica, en trok meteen mijn aandacht. Vandaag vertel ik jullie er eindelijk meer over!

Chi Serum Blue Itis Treatment

Chi Serum Blue Itis Treatment

Het Chi Serum Blue Itis Treatment is speciaal gericht op de behandeling van huidontstekingen. Je kunt hierbij denken aan rosacea, acné, maar ook acute of chronische huidonstekingen. Het serum kalmeert en herstelt de huid, werkt verkoelend en zorgt voor vermindering van de ontsteking en jeuk.

De belangrijkste twee ingrediënten die voor deze geweldige werking zorgen: tamanu en blauwe kamille. Twee ingrediënten waar ik nog niet eerder van gehoord had, maar dan is het des te leuker om er kennis mee te maken, toch?

Chi Serum Blue Itis TreatmentIngredïenten

Tamanu is de basis van het Chi Serum Blue Itis Treatment. De olie is afkomstig uit het zaad van de vruchten van deze oost Aziatische boom. De olie wordt in Azië reeds lang gebruikt bij de behandeling van littekens, verbrandingen, spataders en gewrichtspijn. Tamanu werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Blauwe kamille is een essentiële olie die huidontstekingen bestrijdt. De olie verkoelt bij hitte in de huid, waarmee een ontsteking vaak gepaard gaat.

Verder bevat het Serum Kokosolie (werkt verkoelend), Rozenbottelolie (herstellend) en Jojoba-olie (verzorgend).

Chi Serum Blue Itis TreatmentZo’n glazen flesje met pipetje: het heeft altijd zo’n enorme aantrekkingskracht op mij, hihihi!

Chi Serum Blue Itis TreatmentTextuur, gebruik en werking

Gezien de ingrediënten zal het je niet verbazen dat de Chi Serum Blue Itis Treatment een olie-achtige textuur heeft 😉 In dit geval betreft het een vette olie. Voor iedereen die nu verschrikt afhaakt: niet doen. Een serum in de vorm van een olie voelt weliswaar vet aan bij het aanbrengen, maar je huid weet écht wel raad met mooie natuurlijke oliën als in dit serum. Ik gebruik een serum op olie-basis altijd ’s avonds voor het slapen gaan, ik breng het onder mijn nachtcrème aan. Voor overdag is een serum als dit voor mijn huid iets te vet, maar naar gelang de conditie van je huid kun je het natuurlijk ook prima ’s ochtends aanbrengen.

Zowel de groene kleur als de écht groene geur waren voor mij even wennen in eerste instantie. Die geur blijft ook wel even aanwezig, maar wordt minder zodra ik mijn nachtcrème over het serum aanbreng.

Ik heb (gelukkig) geen huidaandoeningen zoals hierboven besproken, zoals rosacea of acné. Op dat punt kan ik dus helaas niets zeggen over de werking. Wel heb ik ervaren dat mijn huid rustiger werd, nadat ik het serum een paar weken gebruikte. Rode plekjes werden minder, mijn huid leek beter bestand tegen kou, en mijn huid voelde gewoon erg comfortabel aan. En ik heb ontdekt dat het serum erg goed werkt tegen de roodheid van mijn huid na het epileren van mijn wenkbrauwen of stugge snorhaartjes 😉 Ik heb de verkoelende, herstellende en kalmerende werking dus wel degelijk ervaren. Een aanrader als je het mij vraagt!

De producten van Chi Essential Cosmetics zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons en partnerwinkels door het hele land. Je vindt ze via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

2 Comments on Chi Serum Blue Itis Treatment – 100% biologisch

 1. Miranda Aerts
  7 februari 2020 at 19:38 (3 jaren ago)

  Wow, behalve de geur 😉 klinkt het erg fijn!

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  7 februari 2020 at 07:31 (3 jaren ago)

  Dat klinkt veel belovend!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.