China Glaze On the Horizon: Flock Together en Light as a Feather

Na crackle nagellak, glitters, pearls, sand-finish en een poederachtig laagje op je nagels, komt o.a. China Glaze nu met iets nieuws: de China Glaze On the Horizon collectie met daarin nagellakjes met een feathered finish. Deze doorzichtige nagellak / topcoat is voorzien van hele kleine staafjes in allerlei kleurencombinaties die, als je de lak in een voldoende dekkende laag aanbrengt, een ‘aaibaar’ effect moet geven. Ik bestelde bij The Make Up Spot de varianten Flock Together en Light as a Feather, kijk je mee naar de swatches?

China Glaze On the Horizon

China Glaze On the Horizon

Zo zien de lakjes er in de flesjes uit. Links Flock Together, met gele, blauwe en zwarte staafjes, rechts Light as a Feather, met gele, oranje, witte en zwarte staafjes.

China Glaze On the Horizon Flock Together

China Glaze On the Horizon Flock Together

Hier draag ik twee laagjes China Glaze On the Horizon Flock Together, met daaroverheen een topcoat. Zoals je ziet, gaat netjes aanbrengen niet zo makkelijk (dit was poging nummer 3). Sowieso moet je voor het aanbrengen goed schudden met het flesje, anders komen er amper staafjes mee.

Nadeel van het gebruik van alleen de China Glaze On the Horizon Flock Together lakjes vind ik, dat je bij het aanbrengen al snel dikke dotten met staafjes op je nagels krijgt, die je maar met moeite uitgesmeerd krijgt. Het vergt echt moeite om ze enigszins netjes op je nagels te krijgen.

China Glaze On the Horizon Flock Together

Hier draag ik China Glaze On the Horizon Flock Together over Blue Lita van NYC. Dit geeft een wat speelser effect, ik vind het net gekleurde hagelslag.

China Glaze On the Horizon Flock Together

Ook hier heb ik China Glaze On the Horizon Flock Together gecombineerd met twee lakjes van NYC: Cupcakes and Latte en Blanco. Dit vind ik zelf de meest geslaagde combinatie met Flock Together.

China Glaze On the Horizon Light as a Feather

China Glaze On the Horizon Light as a Feather

Hier twee laagjes China Glaze On the Horizon Light as a Feather met een topcoat eroverheen. Deze brengt gek genoeg iets makkelijker aan dan Flock Together.

China Glaze On the Horizon Light as a Feather

Hier heb ik China Glaze On the Horizon Light as a Feather gecombineerd met Catwalk Queen van NYC.

China Glaze On the Horizon Light as a Feather

En een speelse combinatie met NYC Catwalk Queen en Blanco, dit vind ik de leukste combinatie met Light as a Feather.

Ik vind de China Glaze On the Horizon leuk als afwisseling. Jammer dat het aanbrengen zo moeizaam gaat, maar hopelijk geldt ook hier: oefening baart kunst. Je moet er bij het aanbrengen ook even op letten, dat je uitstekende staafjes een beetje terugduwt, anders heb je na het opdrogen allemaal scherpe stukjes aan je nagels, en dat voelt niet fijn.

China Glaze On the Horizon

Het verwijderen van de China Glaze On the Horizon nagellak is echt een drΓ‘ma. Hij laat zich heel moeilijk verwijderen, en als je dan eindelijk klaar bent, zitten de staafjes over je hele hand verspreid. Gelukkig had ik een tijdje geleden op de blog van Miss Lipgloss deze handige ‘Nail Soakers’ gezien, die ik daarna op Ebay besteld had. Je vult de Nail Soaker met nagellak-remover, en steekt je vinger erin. Vervolgens laat je je nagels een minuut of twee weken, en dan kun je de nagellak met een wattenschijfje zo van je nagels vegen. Nog even napoetsen met een schoon wattenschijfje met een klein beetje remover en voilΓ‘: helemaal schoon. Let wel: je moet dit niet dagelijks doen, want een badje van nagellak-remover is natuurlijk niet best voor je nagelriemen. Vergeet dus niet om die daarna even goed in te vetten.

Ik kocht de China Glaze On the Horizon lakjes bij The Make Up Spot, ze kosten € 7,95 per stuk.

Heb jij deze nieuwe nagellak-trend al geprobeerd?

4 Comments on China Glaze On the Horizon: Flock Together en Light as a Feather

 1. Kim
  18 augustus 2013 at 14:42 (9 jaren ago)

  Ik vind deze lakjes maar niks. Overigens is dit ook niets nieuws wat China Glaze nu heeft, ik had dit soort lak vroeger ook al. πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Krista
  16 augustus 2013 at 15:54 (9 jaren ago)

  Helemaal niks voor mij, ik ben al niet zo van de nagellakken, dus ik ga deze trent helemaal skippen!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  16 augustus 2013 at 12:47 (9 jaren ago)

  Ik heb ze ‘live’ gezien en inderdaad, die combinatie met een effen kleur eronder is mooier. Maar vanwege het aanbrengen en verwijderen zou het toch mijn keus niet zijn, vrees ik.

  Eenmaal aangebracht is het wel heel hip!

  Beantwoorden
 4. margriet kuper
  16 augustus 2013 at 08:44 (9 jaren ago)

  Ik heb de soakers ook en doe een half wattenschijfje en nagellak remover er in en dan mn vinger. Je hebt dan veel minder remover nodig en veegt t er ook snel af. Leuke lakjes trouwens

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.