Paas DIY-tip: Chocolate Chip Cookies

Een lekker verse traktatie uit eigen oven bij de paasbrunch? Een heerlijke Chocolate Chip Cookie gaat er natuurlijk áltijd wel in! Deze Chocolate Chip Cookies zijn heerlijk chewy, makkelijk en snel te maken. Ze hebben eigenlijk maar één groot nadeel: als je deze hebt gemaakt wil je eigenlijk nooit meer die van de supermarkt. Ik zelf gebruik voor dit recept pure en witte chocolade maar varieer hier gerust in. Het is ook zalig met witte chocolade en gedroogde cranberries, met gehakte hazelnoten en pure chocolade of rozijnen. Durf lekker te variëren met ingrediënten die jij lekker vindt! Houd het bij voorkeur wel bij droge ingrediënten, natte ingrediënten maken je koekje snel soppig.

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies: ingrediënten

225g zelfrijzend bakmeel
200g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
85g fijne kristalsuiker
85g lichte basterdsuiker
1 ei
75g witte chocolade (in stukjes gehakt)
75g pure chocolade (in stukjes gehakt)
Snufje zout

Chocolate Chip Cookies: bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190C.
  • Mix de boter, suiker en ei tot een romig mengsel.
  • Voeg al mixend het bakmeel, het zout en  de chocolade toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop hoopjes van het deeg. Leg ze goed uit elkaar want ze groeien behoorlijk. Voor lekker grote koekjes maak je hoopjes ter grote van een walnoot. Je haalt ongeveer twintig koekjes uit dit recept.

Chocolate Chip Cookies

Bak de koekjes ongeveer 12-14 minuten in het midden van de oven. De koekjes zijn dan licht goud van kleur en erg zacht in het midden. Laat ze bij voorkeur afkoelen op de bakplaat. Mocht je meteen een tweede lading koekjes willen bakken haal de koekjes dan voorzichtig van de bakplaat met een bakspaan en leg ze op een plat bord om af te koelen.

Laat de koekjes goed afkoelen, de chocolade is nog lange tijd vloeibaar in het midden.

Top-tip: dit deeg kan je ook invriezen en binnen een maand afbakken tot heerlijke koekjes. Vries ze dan bij voorkeur in als bolletjes en als je ze afbakt geef je ze een paar minuten extra in de oven.

Mariska

Lieve Beautyspots lezeressen,

Omdat jullie in de komende tijd mijn naam af en toe bij artikelen zullen zien staan zal ik mezelf even voorstellen bij alle Beautyspots lezeressen. Ik ben Mariska, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en onze twee cavia’s Punky en Swiffer in Purmerend. In het dagelijkse leven werk ik in Amsterdam bij de Nederlandse Mailorder van Lush. Het valt dan misschien ook wel te raden dat Natasja en ik elkaar hebben leren kennen dankzij onze gedeelde interesse voor dit merk. Ik vind het echt ontzettend leuk dat Natasja mij heeft gevraagd om af en toe een bijdrage te leveren aan het gezellige Beautyspots. Ik hoop dan ook dat jullie mijn stukjes ook echt iets vinden bijdragen aan deze al geweldig leuke blog!

Zoals gezegd werk ik bij Lush en dat doe ik alweer ruim zeven jaar. Ik ben dus goed op de hoogte van de producten, ingrediënten en filosofie van dit merk. Maar dat is zeker niet het enige waar mijn interesse naar uit gaat! Zo heb ik net als Natasja een enorme zwak voor de collecties van Essence en Catrice en ga ik ook regelmatig ‘vreemd’ met andere merken. Wanneer ik de moed heb verzameld wil ik jullie dan ook best wel een kijkje in mijn overvolle badkamer gunnen 😉

 Naast mijn interesse voor Lush en vele andere beautymerken heb ik ook speciale interesse in games, televisie, films en nieuwe media. Mijn studie was dan ook niet voor niets volledig gericht op media: het ‘Theater’ uit Theater-, Film- en Televisiewetenschap verruilde ik al snel voor muziek en nieuwe media. Jullie kunnen dan ook zeker artikelen van me verwachten waarin ik deze interesse met jullie deel.

Maar dat is niet het enige waar ik helemaal gek op ben: met enige regelmaat komen er heerlijke warme zoetigheden uit mijn oventje die ik dan soms ook nog uitbundig decoreer. Koekjes, taarten en cupcakes: er is al aardig wat bloem en suiker in mijn oven omgetoverd tot heerlijks voor bij de koffie. Mijn favoriete recepten zal ik zeker met jullie delen en dat is dan ook meteen het eerste wat ik al voor jullie heb geschreven: mijn recept voor chocolate chip cookies!

6 Comments on Paas DIY-tip: Chocolate Chip Cookies

  1. Bertine
    16 april 2014 at 04:17 (8 jaren ago)

    ziet er echt super lekker uit! ben benieuwd naar je volgende recepten!

    Beantwoorden
  2. Deb
    15 april 2014 at 21:27 (8 jaren ago)

    Welkom Mariska en wat een heerlijk recept is dit! Bedankt voor het delen.

    Beantwoorden
  3. Huidverzorging Mireille
    15 april 2014 at 20:06 (8 jaren ago)

    Leuk zeg. Ben benieuwd wat je ons de komende tijd allemaal gaat vertellen en laten zien. Nu nog tijd vinden om die overheerlijke koekjes te maken.
    Enne succes Mariska.

    Beantwoorden
  4. Marije
    15 april 2014 at 18:50 (8 jaren ago)

    Welkom welkom 🙂 En damn, die koekjes zien er overheerlijk uit! Gaaf dat je bij Lush werkt, ik ben stiekem een beetje jaloers 🙂

    Beantwoorden
  5. jori
    15 april 2014 at 08:49 (8 jaren ago)

    Erg leuk dat Mariska af en toe wat post

    Beantwoorden
  6. Miranda Aerts
    15 april 2014 at 07:32 (8 jaren ago)

    Wat leuk, een gast blogster en dan meteen met zo’n lekker recept! Ik ben benieuwd wat er nog meer volgt 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.