Cien make-up bij Lidl: budget topper of flopper?

Zaterdag kwam manlief thuis van boodschappen doen met de mededeling: “Wist je dat ze ook make-up verkopen bij Lidl? Is dat wat voor Beautyspots?”. Daar had ik natuurlijk wel oren naar, en dus reed hij ’s middags speciaal voor mij (en jullie) nog een keer terug en kocht een en ander. Hij dacht dat deze producten allemaal maar tijdelijk verkrijgbaar zijn (een speciale collectie voor de feestdagen?), en dus heb ik de producten sneller dan normaal geswatcht en gereviewd voor jullie.

Cien make-up

Cien make-up

Hierboven zie je alle producten bij elkaar: twee lipsticks, twee nagellakjes, een mascara en twee oogschaduwtrio’s. Alle producten kosten slechts € 1,99 (!) per stuk, dat is natuurlijk geen geld! Maar de belangrijkste vraag is: is het ook wat? Dat vertel ik jullie hieronder, per product.

Cien make-up

Cien make-up: Eyeshadow

Allereerst de Eyeshadows uit de Cien make-up collectie, hier was ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar. Het eerste pluspunt: alle producten zitten goed geseald, zodat niemand ze in de winkel kan openmaken om te ’testen’.

Cien make-up

De doosjes zijn niet groot, ongeveer even groot als bijvoorbeeld de eyeshadow mono’s van Essence. De Cien make-up eyeshadow trio is verkrijgbaar in vier varianten, dit is de kleurencombinatie 06 Golden Eyes. Op het doosje staat niet vermeld hoeveel gram product het bevat, dat is wel een beetje jammer. Ook de ingrediΓ«nten staan er niet op vermeld.

Cien make-up

De kleuren lopen in elkaar over, samen met het kleine doosje zorgt dat ervoor dat je wel nauwkeurig moet werken, anders zit je al snel met je oogschaduwkast in de ‘verkeerde’ kleur. De oogschaduw is verrassend zacht en creamy van textuur, precies waar ik van houd!

Cien make-up

En ook de pigmentatie valt geenszins tegen, ik ben onder de indruk!

Cien make-up

Cien make-up

Dit is de variant 08 Smokey Eyes, het tweede oogschaduwtrio wat manlief voor me uitzocht.

Cien make-up

Cien make-up

Ook hiervoor geldt: een prima pigmentatie, al heeft de witte kleur wel een extra laagje nodig.

Bij het aanbrengen is de oogschaduw een beetje korrelig, en gevoelig voor fallout. Even goed opletten dus! De houdbaarheid is ook prima, na een halve dag zit de oogschaduw nog keurig waar ik hem aanbracht. Ik vind deze Cien make-up oogschaduwtrio’s echt een aanrader!

Cien make-up

Cien make-up: Lipstick

Dan over naar twee lipsticks uit de Cien make-up collectie. Ze zijn vrij lang van vorm en hebben een budget uitstraling. Maar ja, ze zijn dan ook budget, dus dat neem ik voor lief. Door het doorzichtige ‘bandje’ halverwege kun je de kleur van de lipstick zien, handig!

Cien make-up

Alle producten uit deze Cien make-up collectie hebben zowel een nummer als een naam. In het geval van de lipsticks: 34 Almond Kiss en 32 Red Roses.

Cien make-up

Cien make-up

De lipsticks hebben voor mij twee nadelen: ten eerste steken ze, helemaal ‘ingedraaid’ nog steeds boven de huls uit, waardoor hij makkelijk beschadigt als je de dop erop doet (en een beetje onhandig bent zoals ik soms). Daarnaast is de vorm van de lipstick bovenaan erg schuin en loopt de lipstick niet in een punt uit, maar rond. Hierdoor vind ik het aanbrengen een beetje lastig, het lukt me niet om de lipstick nauwkeurig aan te brengen zonder kwastje.

Cien make-up

De lipsticks zijn een beetje sheer, maar geven wel een mooie kleur af. Eenmaal geswatcht vind ik Almond Kiss wel erg bruin, ik weet dat deze kleur mij erg streng maakt. Red Roses is wel een kleur die prima bij mij past!

Over de houdbaarheid van deze lipsticks uit de Cien make-up collectie ben ik niet zo tevreden: de kleur gaat al snel in de fijne lijntjes rond mijn mond zitten, en geeft erg af op kopjes en glazen. Ik zou de lipsticks niet snel opnieuw kopen, ondanks de lage prijs en de mooie kleur van Red Roses.

Cien make-up

Cien make-up

Cien make-up: Mascara

De Mascara uit deze serie heeft een eenvoudige verpakking, het borsteltje heeft een fijne vorm. De mascara zou mijn wimpers volume moeten geven, maar helaas komt er maar amper wat op mijn wimpers terecht, ook niet in twee laagjes. Hier kan ik dan ook kort over zijn: dit vind ik het meest teleurstellende product uit deze Cien make-up collectie.

Cien make-up

Cien make-up: Nagellak

Tot slot twee feestelijke nagellakjes: 32 Red Roses en 37 Golden Glamour. De flesjes bevatten 10 ml, en zijn recht van vorm. En jeej, een lekker breed kwastje:

Cien make-up

Door het brede kwastje brengen de nagellakjes prettig aan, ze hebben een vrij dunne textuur wat het aanbrengen nog makkelijker maakt. Het drogen gaat redelijk snel, over de houdbaarheid kan ik helaas niets zeggen omdat ik ze maar een halve dag droeg toen ik dit artikel schreef. Toen zaten de kleuren in ieder geval nog netjes op mijn nagels πŸ™‚

Cien make-up

Golden Glamour dekt prima in twee laagjes, maar is helaas wel een beetje streperig, zoals veel lakjes met dit soort finishes. Ik vind hem heel feestelijk!

Cien make-up

Red Roses dekt nΓ©t niet voldoende in één laagje, maar met twee laagjes heb je een prachtige, warm rode kleur. Helaas heb ik met het aanbrengen van het tweede laagje iets te lang gewacht, waardoor er luchtbelletjes ontstonden. Normaal lak ik mijn nagels dan nog een keer voor de foto, omdat ik geen foto’s wil plaatsen waar ik niet 200% tevreden over ben, maar ik had jammer genoeg geen tijd meer om nieuwe foto’s te maken. Ik hoop dat jullie me voor deze ene keer vergeven πŸ˜‰

Uiteraard maakte ik ook nog een look met het Golden Eyes oogschaduwtrio, de mascara en de lipstick in de kleur Red Roses:

Cien make-up

De kleuren oogschaduw zijn heel warm van kleur, het enige wat ik is in het mini-palette is een echte highlighter, dus die heb ik ergens anders vandaan getoverd πŸ™‚

Mijn conclusie: de oogschaduwtrio’s en nagellakjes zijn absoluut aanraders, de lipsticks vind ik ‘mwah’, de mascara krijgt van mij een dikke ‘No’.

Heb jij al weleens Cien make-up gekocht bij Lidl? Heb jij nog aanraders?

11 Comments on Cien make-up bij Lidl: budget topper of flopper?

 1. Rianne
  8 januari 2019 at 12:19 (3 jaren ago)

  waar kan ik de cien cellular beauty opnieuw bestellen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 januari 2019 at 18:41 (3 jaren ago)

   Ik denk dat je bij Lidl de meeste kans maakt πŸ˜‰

   Beantwoorden
 2. Dana
  22 december 2014 at 23:03 (8 jaren ago)

  Ik had ze ook al een hele poos geleden in de winkel zien liggen. Destijds alleen een lipsticks en nagellak meegenomen. Toch niet zo onder de indruk, dan ga ik liever voor Action πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Cindy
  22 december 2014 at 21:39 (8 jaren ago)

  Heb het zien liggen, ze hebben wel vaker make up. Valt me zeker niet tegen, maar toch zal ik het niet kopen, maar dat is puur omdat ik genoeg heb, maar voor de beginnende make upper kan dit leuk zijn.

  Beantwoorden
 4. Vera
  22 december 2014 at 19:26 (8 jaren ago)

  Ooh, Red Roses lipstick vind ik erg mooi, jammer dat hij uitloopt. Dan zou ik m ook niet kopen. Oogschaduw ziet er ook mooi uit, maar vrees dat hij voor mijn vette oogleden te creamy is. Voor 1,99 euro desondanks nog best een mooie kwaliteit (behalve de mascara dus..)!

  Beantwoorden
  • Isa
   28 maart 2018 at 17:10 (4 jaren ago)

   Ik gebruik m vanaf t begin
   Super tevreden
   Maar ik sluit m dan ook wel op met n goede lipliner

   Beantwoorden
 5. Mieke
  22 december 2014 at 19:14 (8 jaren ago)

  Wat leuk dat Lidl make-up verkoopt! Helaas hebben wij hier geen Lidl. Ik vind het eerste oogschaduw-trio erg mooi, en de rode nagellak ook!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  22 december 2014 at 15:29 (8 jaren ago)

  Je had dit heel goed getest!
  De goudkleurige nagellak en de oogschaduw zien er heel goed uit.
  Je bent mooi opgemaakt πŸ˜‰

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  22 december 2014 at 15:24 (8 jaren ago)

  Wat leuk dat je dit soort budget make-up eens hebt getest. Ik heb nog nooit make-up bij Lidl gekocht, ik ben wel groot fan van de zonnebrandcreme van dit merk 😎

  Beantwoorden
 8. Jori
  22 december 2014 at 15:13 (8 jaren ago)

  Wat een mooie look heb je gemaakt. De nagellakjes vind ik heel mooi… Helaas zijn wij meer vd Aldi ipv de Lidl πŸ˜‰
  Ik vind de mascara van Etos erg fijn….gebruik ik al jaren (proefdiervrij)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.