Citytrip Kopenhagen: dag 3 en 4

Eerder deze week konden jullie het verslag van de eerste twee dagen van onze Citytrip Kopenhagen zien. Vandaag laat ik het vervolg zien, dag 3 en 4. Met nóg meer foto’s dan in het eerste deel! Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Citytrip Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen dag 3 en 4

Op zaterdag was ik alweer vroeg wakker. Ik had heerlijk geslapen, zo’n dag citytrippen zorgt er wel voor dat je moe bent ‘s avonds! Het had de hele nacht flink geregend, maar we werden wakker met een blauwe lucht en een stralende zon. En dat zou de rest van de dag zo blijven, lucky us!

Tijd voor ontbijt, en ons opmaken voor een nieuwe dag!

Ik ben er weer klaar voor!

Citytrip KopenhagenNog een fotootje van ons appartement, ik vond deze stoel zó gaaf! Verder was het vrij modern ingericht, maar wel smaakvol.

We begonnen de dag in het leuke straatje waar we vrijdagmiddag ook doorheen gekomen waren. Hier zaten zoveel leuke winkeltjes, die we graag nog even op ons gemak wilden bekijken.

Citytrip KopenhagenBij Gucci spotte ik dit vrolijk gebloemde herenjasje. Wiens partner zou dit dragen?

In het straatje zaten allemaal van dit soort knusse, leuke winkeltjes. Ik houd er zo van!

Mijn broer probeerde nog een kapper te vinden die hem even kon knippen, maar helaas zaten ze allemaal vol. De etalage van deze kapper zag er wel erg vrolijk en kleurrijk uit ♥

Citytrip KopenhagenOp naar de koffie!

De dag ervoor hadden we dit tentje al gezien, met de lekkerste cheesecakes in de etalage ♥ Dit was dus ons koffie-doel voor vandaag!

Citytrip KopenhagenNom nom nom!

Citytrip KopenhagenIk had Strawberry-Oreo Cheesecake, en die was werkelijk hemels! ♥ Ik vind cheesecake sowieso altijd erg lekker, maar dit was de beste die ik ooit geproefd heb!

Dit was ook zo’n tentje waar gewoon alles leuk was: zelfs het behang op de muur bij de trap naar boven.

En we kwamen weer voorbij het leuke jurkjeswinkeltje, waar deze Cutie in de etalage hing ♥

Citytrip KopenhagenEen Shelfie

We kwamen voorbij een hele mooie H&M Home winkel, weet iemand of die er in Nederland ook zijn? En dan bedoel ik echt een aparte winkel, niet een afdeling in een gewone H&M winkel 😉

Citytrip KopenhagenHet was echt een prachtige winkel, qua stijl heel anders dan de kledingwinkels van H&M.

Citytrip Kopenhagen En zelfs een afdeling met verse bloemen!

We kwamen ook nog voorbij een winkel van Molton Brown, maar daar zijn we niet naar binnen geweest.

Citytrip KopenhagenEn ook de Sephora ben ik voorbij gelopen, ik had er eigenlijk ook niet zo’n behoefte aan om binnen te kijken.

Round Tower

Onze volgende stop was de Round Tower, hier kun je helemaal naar boven en over de stad kijken. Mijn twee zussen bleven beneden, ik ben samen met mijn broer naar boven gegaan.

Halverwege…

Citytrip KopenhagenGelukkig waren het niet allemaal trappen, maar een schuin oplopend bestraat pad. Alleen het laatste stuk moest je nog met een paar trappen omhoog, het allerlaatste stukje met een héél smal wenteltrapje.

Uitzicht van bovenaf, prachtig!

Citytrip Kopenhagen Citytrip KopenhagenVan dit prachtige plaatje moest ik even een foto maken hoor…

Botanische tuin van Kopenhagen

Door het winkelcentrum liepen we verder naar de Botanische tuin van de Universiteit van Kopenhagen. Deze tuin dateert uit 1874, omvat 27 historische kassen en meer dan 13.000 verschillende plantensoorten. Echt een groene oase midden in de stad, één van de mooiste bezienswaardigheden van onze citytrip Kopenhagen vond ik het!

De krokusjes waren er vroeg bij dit jaar…

Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen In de Botanische tuin bevindt zich onder andere ook een vlindertuin.

De vlindertuin en een aantal kassen bevinden zich in dit imposante gebouw.

Citytrip Kopenhagen Het eerste deel was een kas waar veel cactussen stonden. Met het zonnetje op het glas was het hier al behoorlijk tropisch…

Citytrip KopenhagenDaarna liepen we de vlindertuin binnen. Hier ben ik zelf maar heel even geweest. Ik schrok iedere keer zo van de vlinders die op je kwamen zitten, dat ik het nóg warmer kreeg, hihihi! En ik wilde de vlinders door mijn schrik ook niet aan het schrikken maken. Dus heb ik buiten op mijn broer en zussen gewacht.

Buiten de kassen, bovenop het gebouw, hadden we een prachtig uitzicht over het hele park.

Daarna gingen we nog een andere kas binnen, met allemaal prachtige tropische planten. Helaas was de temperatuur ook bijbehorend tropisch, waardoor we niet heel lang binnen geweest zijn. Maar ik heb er wel een aantal mooie foto´s gemaakt. En zelfs nog een outfitfoto van mijn nieuwe jurkje wat ik die dag aan had 🙂 Maar die zie je binnenkort terug.

Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen Buiten was het gelukkig een stuk aangenamer, wat troffen we het met het weer!

Citytrip KopenhagenHelaas mocht ik geen plantjes mee het vliegtuig in nemen, anders had ik er een paar van die rechts voor meegenomen 🙂

Inmiddels hadden we wel honger, het was ook al half drie. We gingen bij Joe & The Juice lunchen, ik had er tot dan toe nog nooit van gehoord. Maar daarna kwamen we het in Kopenhagen nog meerdere keren tegen, hahaha!

Citytrip KopenhagenOmdat ik niet zeker wist of ik de sandwiches kon eten in verband met mijn allergie, nam ik een yoghurt en een smoothie. En dat was bepaald geen straf!

Ook weer zo’n schattig tafereeltje op dit mooie plein ♥

Tivoli

De volgende stop van onze Citytrip Kopenhagen was Tivoli, het oudste pretpark van Europa. Op mijn broer na houden we niet bepaald van achtbanen etcetera, maar dit pretpark is een belevenis op zich, ook als je de attracties grotendeels overslaat. Voor veel attracties moet je overigens ook nog apart bij betalen.

Citytrip KopenhagenDe entree was al prachtig om te zien!

Voor Tivoli geldt eigenlijk wat voor heel Kopenhagen geldt: alles ziet er keurig netjes, en vooral heel groen, uit. Het park is prima onderhouden, en ziet er geenszins vervallen of oud uit.

Citytrip KopenhagenWat een prachtige bloemen ♥

Inmiddels hadden we wel weer zin in koffie en thee. Omdat ik voor de lunch alleen yoghurt en een smoothie had gehad, lustte ik er ook wel iets lekkers bij 🙂

Kijk deze te leuke ijsjes!

Citytrip KopenhagenIk koos voor deze Deense lekkernij. Heerlijk zoet, maar wel behoorlijk zwaar! Ik kreeg het gewoon niet op, en dat wil wat zeggen 😉

Tivoli heeft behoorlijk wat spectaculaire attracties. Maar ook voor kleine kinderen is er genoeg te beleven en te zien.

Citytrip Kopenhagen Kijk, dit soort attracties spreekt ons meer aan!

Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen Zelfs de eenden hebben in Tivoli niet zomaar een huisje… 🙂

Citytrip KopenhagenEind van de middag hebben we op dit terras wat gedronken. We hadden eigenlijk gepland om in het park te eten en te wachten tot het donker werd. Tivoli schijnt in het donker namelijk nog mooier te zijn, dankzij de vele gekleurde lampjes overal. Er was die avond echter een groot radio-station met optredens van verschillende artiesten in het park, waardoor het steeds drukker werd. Uiteindelijk hebben we daarom besloten om het park uit te gaan en ergens in de stad wat te gaan eten, op een rustigere plek.

Dat werd uiteindelijk een hamburgertent, waar we homemade hamburgers en heerlijke friet op hebben. Wat een goede keuze was dit!

Citytrip KopenhagenDag 4

Zondag, de laatste dag in Kopenhagen… Rond 1 uur moesten we op het vliegveld zijn, we hadden ‘s ochtends dus nog een paar uurtjes. We hadden besloten om naar Christianshavn te gaan, een deel van Kopenhagen wat maar één metrostation van ons appartement verwijderd lag.

Ook hier weer een prachtige haven, minder druk en toeristisch dan Nyhavn. Het is een alternatieve wijk van de stad, met een geheel eigen karakter.

Citytrip KopenhagenWe liepen tegen een werkelijk schattig koffietentje aan, Kafferiet. Hier hebben we koffie met wat lekkers op, en aan de jongen die er werkte, wat tips gevraagd.

Citytrip KopenhagenWat een schattig interieur he? ♥

Citytrip Kopenhagen Citytrip KopenhagenWat een heerlijke cappuccino, en wat een lekker gebak! Dit was weer zo’n goede keuze om hier wat te drinken!

Citytrip Kopenhagen Citytrip Kopenhagen Citytrip KopenhagenDe jongen in het koffietentje had ons als tip gegeven om Christiania te bezoeken, wat ook wel omschreven wordt als de ruige kant van Kopenhagen. Christiania is een zelfverklaarde, onafhankelijke vrijstad die in 1971 werd gesticht. Alle huizen en gebouwen in Christiania zijn door de bewoners zelf gebouwd, het is een ontzettend kleurrijk geheel.

In Christiania mogen geen foto’s gemaakt worden, dus met dit plaatje moeten jullie het helaas doen. Na dit bezoek zijn we terug gegaan naar het appartement, en hebben we onze spullen gepakt.

Op het vliegveld van Kopenhagen is een enorme taxfree shop, waar ik nog iets lekkers gekocht heb. Wat dat is, zie je binnenkort hier op Beautyspots.

Citytrip Kopenhagen Het inchecken ging voorspoedig, daarna hebben we geluncht bij Joe & The Juice.

Citytrip KopenhagenDe jongen achter de kassa vertelde dat ze alleen maar verse ingrediënten gebruiken voor alle producten, dus ik kon ook een heerlijke sandwich proberen.

Keurig op tijd stond ons vliegtuig klaar, en hiermee kwam onze mooie Citytrip Kopenhagen tot een eind. Wat hebben we genoten van deze prachtige stad, de vriendelijke mensen en het vele frisse groen! Een stad waar ik me meteen thuisvoelde, ik vind het echt een aanrader!

20 Comments on Citytrip Kopenhagen: dag 3 en 4

 1. Arianne
  1 oktober 2019 at 14:16 (1 jaar ago)

  Ik geloof dat Kopenhagen ook op mijn lijstje moet komen, wat een leuke foto’s

  Beantwoorden
 2. Natascha - Beautyopinje
  17 september 2019 at 21:48 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke foto’s weer, vond het via Insta ook al zo leuk om te zien. Je hebt me wel geïnspireerd om deze toffe stad ook eens te willen bezoeken! En weet je wat me ook opviel? Dat jullie zo op elkaar lijken!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  17 september 2019 at 08:27 (1 jaar ago)

  WoW wat een mooie foto’s……heb een geweldig beeld gekregen van deze mooie stad.

  Beantwoorden
 4. Wilma Rommelse
  16 september 2019 at 13:43 (1 jaar ago)

  Mooie herinneringen gemaakt en wat een gaaf verslag is het geworden. ❤️❤️
  Kopenhagen komt ook op mijn to-do-reis-lijstje

  Beantwoorden
 5. Annette
  15 september 2019 at 15:36 (1 jaar ago)

  Leuk zeg, ik wil ook zeker een keer gaan citytrippen in Denemarken

  Beantwoorden
 6. Chantal
  15 september 2019 at 13:30 (1 jaar ago)

  Wat een leuk verslag met hele mooie foto’s. Een vakantie om te koesteren, denk ik zo.

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  15 september 2019 at 11:04 (1 jaar ago)

  Wat leuk om te zien hoe divers Kopenhagen is; cultuur, shoppen, natuur. Twee jaar geleden waren we in Madrid (natuurlijk niet te vergelijken met elkaar, snap ik…) maar daar vond ik die mix ook heel erg leuk. Nee, ik zie Andre ook nog niet in zo’n Gucci jasje lopen, haha;-) Naar mijn idee heeft H&M HOME niet aparte winkels in Nederland, alleen inderdaad afdelingen in gewone H&M winkels. Ik moet zeggen dat ik daar al enorm blij mee ben, want jaren geleden kon je het alleen online kopen;-)

  Beantwoorden
 8. chantal
  15 september 2019 at 10:39 (1 jaar ago)

  Heerlijk om te lezen en wat een mooie foto s.
  Zal zelf ook heel graag daar eens heen willen.

  Beantwoorden
  • Melanie
   15 september 2019 at 10:52 (1 jaar ago)

   Nu wilde ik al een keer maar na jouw verhaal helemaal!

   Beantwoorden
 9. Phylia
  15 september 2019 at 10:38 (1 jaar ago)

  Gweldige trip, super leuk verslag met mooie fotos,t was net alsof we erbij waren!!!

  Beantwoorden
 10. Marijke
  15 september 2019 at 10:28 (1 jaar ago)

  Wat een leuk verslag van jullie trip! Volgens mij hebben jullie het super gehad, de foto’s zijn in ieder geval prachtig!

  Beantwoorden
 11. Caro
  15 september 2019 at 09:34 (1 jaar ago)

  Wat een mooi verslag weer!!! Ik wil weer terug naar Denemarken❤️

  Beantwoorden
 12. Joyce Siemons
  15 september 2019 at 09:30 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijk 2de deel zeg! Erg leuk om te lezen en de mooie foto’s te zien!

  Beantwoorden
 13. Astrid
  15 september 2019 at 09:24 (1 jaar ago)

  Zo leuk om alle foto’s weer te zien.
  We hebben een super weekend gehad in een prachtige stad

  Beantwoorden
 14. Miranda Aerts
  15 september 2019 at 09:09 (1 jaar ago)

  Het was een geweldige ervaring! Zo leuk om de foto’s weer te zien, we hebben echt genoten met z’n vieren ♡

  Beantwoorden
 15. Neeltje
  15 september 2019 at 09:05 (1 jaar ago)

  Oh, nu heb ik ook zin om naar Kopenhagen te gaan. Wat een mooie tijd heb je gehad.

  Beantwoorden
 16. Danielle
  15 september 2019 at 09:05 (1 jaar ago)

  Wat een mooie reis!
  Nee Ronald gaat niet met zon bloemetjes jasje lopen.
  H&M eindhoven Heuvelgalerij heeft een afd wonen. Weet niet of de stijl daar hetzelfde is als in Kopenhagen.
  Dit artikel heeft vast heerlijk doen nagenieten.

  Beantwoorden
 17. chucky1012
  15 september 2019 at 07:44 (1 jaar ago)

  Leuk verslag met prachtige foto’s.
  De home winkel zit hier ook met een kleding zaak maar heeft zijn eigen etage

  Xoxo

  Beantwoorden
 18. Julia
  15 september 2019 at 07:37 (1 jaar ago)

  Prachtige foto’s en een goede impressie. Staat op mijn lijstje om er een keer heen te gaan.
  Dankjewel Natasja!

  Beantwoorden
 19. Jori
  15 september 2019 at 07:08 (1 jaar ago)

  Wat een mooie foto’s, jullie hebben het goed naar je zin gehad.HM Home zit in Tilburg in de gewone hm in trouwens.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.