Citytrip naar Kopenhagen – dag 1 en 2

Vorige week ben ik vier dagen met mijn broer en twee zussen op citytrip naar Kopenhagen geweest. Het was echt geweldig! Zo’n prachtige, groene stad, vriendelijke mensen, heel veel gezien en erg lekker gegeten. Omdat ik héél veel foto’s gemaakt heb en ze eigenlijk gewoon állemaal aan jullie wil laten zien, heb ik besloten om dit verslag in twee delen te plaatsen. Vandaag zie je de eerste twee dagen!

citytrip naar KopenhagenCitytrip naar Kopenhagen – 5 t/m 8 september 2019 (dag 1 en 2)

Donderdagochtend zouden mijn broer en zussen hier rond tien uur zijn om naar Schiphol te vertrekken. We vlogen om kwart voor drie, maar wilden onderweg nog koffie drinken en na het inchecken nog taxfree shoppen 😉 Ik was op tijd opgestaan, en daardoor mooi op tijd klaar. We vlogen met alleen handbagage, ik mocht de kleurrijke koffer van mijn ouders lenen. Ready for take off!

We dronken onderweg koffie bij La Place, ik had een heerlijk rijstevlaaitje.

citytrip naar KopenhagenMijn broer had van tevoren een parkeerplaats gereserveerd op P3, dat ging dus allemaal voorspoedig.

Helaas had onze vlucht vertraging vanwege stakingen in Kopenhagen, uiteindelijk gingen we pas 2,5 uur later dan gepland de lucht in.

Daardoor waren we nogal gaar toen we aankwamen in Kopenhagen, en moesten we de sleutel van het appartement ergens anders ophalen. Maar een stukje lopen was helemaal niet erg na een paar uur zitten en hangen.

citytrip naar KopenhagenMijn broer had aan de eigenaar van het appartement een tip gevraagd voor het eten van donderdagavond. Het restaurant wat hij had geadviseerd, was ontzettend goed. Wel wat duurder, maar wat hebben we lekker gegeten! Ik dronk een rode wijn bij het eten, dus ik sliep die avond al héél snel!

Ook het dessert was héérlijk! ♥

citytrip naar KopenhagenVrijdag 6 september

Vrijdagochtend was ik al op tijd wakker. Gelukkig hebben we allemaal een beetje hetzelfde ritme, dus niemand hoefde er heel veel eerder of later uit dan normaal. Eerst koffie!

Het appartement lag boven een supermarkt, dus de verse broodjes waren iedere ochtend letterlijk binnen handbereik. Als voorbereiding op zo’n intensieve dag gaat een goed ontbijt er wel in!

citytrip naar KopenhagenVóór het appartement stond een bloembak, waar iedere dag veel vogeltjes kwamen eten. Gezellig uitzicht hoor!

Mijn outfit voor de vrijdag 🙂 Ik had expres twee nieuwe jurkjes meegenomen, zo kon ik tussendoor mooi wat outfitfoto’s (laten) maken tijdens onze citytrip naar Kopenhagen.

citytrip naar KopenhagenWe kochten een driedaagse pas voor de metro, we hadden een metrostation op 500 meter loopafstand. Onze eerste stop voor de vrijdag was Nyhaven, één van de bekendste gebieden van Kopenhagen. We stapten uit bij dit prachtige monument.

We waren aangenaam verrast door het prachtige groen bij dit monument. Later bleek dat de hele stad zo prachtig en fris groen is. Ik heb echt zo genoten van het vele moois!

We maakten natuurlijk veel foto’s, mooie herinneringen aan deze dagen.

Nyhaven

Dit is natuurlijk het beeld waar Kopenhagen om bekend staat: de gekleurde huizen langs de haven. Wat een prachtige plek…

Ik kon hier wel foto’s blijven maken, maar dat gold volgens mij voor alle toeristen daar, hahaha!

Wat een perfecte plek voor outfitfoto’s! 😉

citytrip naar KopenhagenJapanse toeristen vroegen aan mijn broer of hij een foto van hen wilde maken. Dat was een mooie gelegenheid om ook even een foto van ons vieren te laten maken. Ik vind hem zo leuk!

Toen was het tijd voor koffie. Ondanks de heaters was het buiten te koud om daar te zitten, dus gingen we in een pub koffie drinken. En precies tijdens dat half uurtje regende het, toen we weer buiten waren was het alweer droog.

Tijd om weer verder te gaan! Omdat het niet zo heel ver was naar onze volgende stop, besloten we te lopen. Dat was prima te doen, en we troffen het enorm met het weer. Vrijdagavond en -nacht heeft het behoorlijk geregend, maar verder hebben we geen spatje regen gehad. Terwijl de voorspellingen toch echt niet zo best waren.

citytrip naar Kopenhagen In de haven was een demonstratie van verschillende hulpdiensten, zo konden we onder andere deze joekels van marineschepen zien. Indrukwekkend hoor!

Amalienborg

Hoewel we het niet zo gepland hadden, kwamen we precies op tijd voorbij het Amalienborg Paleis om de wisseling van de wacht te zien. Die konden we ook meteen van ons lijstje afvinken!

citytrip naar Kopenhagen Daarna liepen we weer verder, en kwamen voorbij dit prachtige kerkje, de St. Alban’s Church.

citytrip naar KopenhagenMijn zus had het bezoek aan een kerk op haar lijstje staan, dus gingen we even binnen kijken (en een kaarsje aansteken).

citytrip naar KopenhagenWe liepen door een soort park verder, en zagen onderweg nog een paar prachtige beelden. Kopenhagen is niet alleen een heel groene, maar ook een heel schone stad. Ik word er blij van!

En overal zulke mooie bloemen!

De kleine zeemeermin

Natuurlijk gingen we ook De Kleine Zeemeermin bezoeken, die mag natuurlijk niet ontbreken op je to do-lijstje als je in Kopenhagen bent.

citytrip naar Kopenhagen Op onze wandeltocht kwamen we vervolgens langs een soort kazerne, met een groot park eromheen. Het was echt een heerlijke wandeling zo!

citytrip naar Kopenhagen citytrip naar KopenhagenEcht bizar, zoveel groen midden in de stad. Eenmaal weer uit het park, zijn we met de trein naar het centrum bij Tivoli gegaan. Met onze pas mochten we drie dagen gebruik maken van al het openbaar vervoer, echt ideaal!

Mijn broer en schoonzus hadden tijdens hun reis naar Vietnam twee dames ontmoet die in Kopenhagen wonen. Mijn broer had toen wat tips gevraagd voor onze citytrip naar Kopenhagen, en dit lunchrestaurant was er eentje van. Op naar het Smorrebrod!

citytrip naar Kopenhagen Ze hadden niets te veel gezegd, het was heerlijk (op de foto ontbreekt het Smorrebrod, dat werd er los bij geserveerd).

citytrip naar KopenhagenOw, toen ik deze foto terugzag liep het water me in de mond. Dit is een typisch Deens dessert: een soort compote van verschillende rode vruchten, met een dunne zoete room eroverheen. Hemels!

citytrip naar KopenhagenNa de late lunch konden we er weer tegen, en liepen door het centrum terug naar het metro station. We hadden besloten om die avond in het appartement te eten, en bij de supermarkt even wat boodschappen te doen. ‘s Ochtends waren we al best vroeg op pad gegaan, dus het was wel lekker om op tijd weer naar het appartement te gaan.

citytrip naar KopenhagenDit soort pandjes, ik houd er zo van!

Kerst in Kopenhagen ♥

We kwamen voorbij een winkel vol Kerstspullen, daar zijn we natuurlijk even naar binnen gegaan!

citytrip naar Kopenhagen citytrip naar KopenhagenOw, deze is leuk!

En een wand vol hangers die zo in mijn roze kerstboompje zouden passen ♥ Maar omdat ik alleen handbagage had, durfde ik het niet aan om het mee in het vliegtuig te nemen. Als het uberhaupt al door de douane zou komen, was de kans groot dat het onderweg zou breken. Dus heb ik gewoon veel foto’s gemaakt!

citytrip naar KopenhagenDeze is echt té cute!

citytrip naar Kopenhagen citytrip naar KopenhagenWe kwamen voorbij een bakker, en besloten wat mee te nemen voor bij de koffie/thee ‘s avonds. Het viel natuurlijk niet mee om te kiezen, maar het werd uiteindelijk een Deense specialiteit:

citytrip naar KopenhagenWe liepen terug door een te leuk straatje, waar ik zoveel moois zag. Zaterdagochtend zijn we hier nog terug naartoe gegaan, om alles beter te bekijken.

Kijk die verlichte huisjes langs de muur ♥

Hier spotte ik ook het eerst vrolijke jurkje, in een etalage. Ik ben er niet binnen geweest, want het zag er uit als een heel duur jurkjeswinkeltje 😉

citytrip naar KopenhagenWe aten ‘s avonds een broodje hamburger, dat ging er wel in!

Kijk maar 🙂

citytrip naar KopenhagenNog een lekkere koek bij de thee, en ook vrijdagavond sliep ik als een roosje. Op naar de volgende dag! Het verslag van dag 3 en 4 zie je in een volgend artikel, later deze week!

17 Comments on Citytrip naar Kopenhagen – dag 1 en 2

 1. Donna
  11 september 2019 at 13:38 (1 jaar ago)

  Erg leuk om zo Kopenhagen te zien.

  Beantwoorden
 2. Joyce siemons
  11 september 2019 at 07:40 (1 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk om zo mee te mogen genieten. Wat geweldig dat je dit samen mag beleven. Zo te zien is Kopenhagen echt een aanrader. Benieuwd naar het vervolg!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  10 september 2019 at 22:38 (1 jaar ago)

  Zulke prachtige foto’s.
  Leuke city tip 😉

  Beantwoorden
 4. Jose
  10 september 2019 at 21:18 (1 jaar ago)

  Het ziet er allemaal ontzettend gezellig uit!
  Wat leuk om zo een paar dagen met je broer en zussen op stap te zijn!
  Ik vind Kopenhagen ook een erg mooie stad.

  Beantwoorden
 5. Petra van Schijndel
  10 september 2019 at 15:36 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad daar. Ik kijk uit naar je volgende verslag.

  Beantwoorden
 6. Deb
  10 september 2019 at 14:41 (1 jaar ago)

  Lijkt me een hele mooie stad, super leuk dat je erheen bent gegaan met je zussen en broer. Ben er nog nooit geweest maar zou er zeker eens naartoe willen.. maar eerst naar Parijs 😉

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  10 september 2019 at 11:55 (1 jaar ago)

  Wat een prachtige stad zeg. Ik kon me er niet zo goed een voorstelling van maken omdat ik eigenlijk nog niet veel over Kopenhagen gehoord heb. Ook eens leuk om jouw zussen en broer te zien;-) Echt tof dat je dat jullie dat zo als familie gedaan hebben. Ah, die kerstwinkel! Daar was ik zeker weten ook naar binnen gegaan. In Rome kwamen we er ook eentje tegen, helemaal gek omdat het daar toen buiten tegen de 40 graden was;-)

  Beantwoorden
 8. Corine
  10 september 2019 at 10:51 (1 jaar ago)

  Heerlijke dagen zo te zien, echt genieten en prachtige foto’s

  Beantwoorden
 9. Martine
  10 september 2019 at 10:42 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke vakantie zo te zien! Leuk dat wij mogen meegenieten.

  Beantwoorden
 10. Annette Elias
  10 september 2019 at 10:38 (1 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk om zo mee te genieten! Een heerlijk verslag van heerlijke dagen. En zo leuk met je broer en zussen! Ik kijk uit naar deel twee!

  Beantwoorden
 11. Mireille
  10 september 2019 at 10:00 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke foto’s allemaal. Ik ben benieuwd naar de volgende twee dagen.

  Beantwoorden
 12. Mireille
  10 september 2019 at 10:00 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke foto’s allemaal. Ik ben benieuwd naar de volgende twee dagen.

  Beantwoorden
 13. Bouke
  10 september 2019 at 09:22 (1 jaar ago)

  Super! Ik wil er graag eens met mijn meiden heen. Het plekje waar jij was lijkt me daar perfect voor! Boven de supermarkt, overal dichtbij en toch lekker vogeltjes voor je raam! Volgens mij heb jij het reuzegezellig gehad met je broer en zussen. Bekende gezichten 🙂 wellicht heb ik ze weleens ergens gezien hier in de buurt. Voor je ouders ook een heerlijk weekend geweest, denk ik zo, dat je kinderen met elkaar een weekendje weg gaan.

  Beantwoorden
 14. Wilma Rommelse
  10 september 2019 at 09:01 (1 jaar ago)

  Te leuk en Gaaf ❤️
  Wat mooi dat je dit ook met je broer en zussen doet. Koester zulke mooie tijd samen, want tegenwoordig is het vaak niet zo eensgezind❤️ Kijk uit naar het andere moois van je leuke dagen weg.

  Beantwoorden
 15. Caro
  10 september 2019 at 07:37 (1 jaar ago)

  Heerlijk zo’n broer en zussen weekend! En Kopenhagen is echt Te Gek❤️

  Beantwoorden
 16. Esther Messing
  10 september 2019 at 07:19 (1 jaar ago)

  Wat een heerlijke dagen in Kopenhagen. Nu al benieuwdnaar de volgende blog. Liefs Esther

  Beantwoorden
 17. Julia
  10 september 2019 at 07:16 (1 jaar ago)

  Wat leuk en gezellig om met jouw broer en zussen naar Kopenhagen te gaan. Ik krijg er zelf ook zin in. Ik kijk uit naar het vervolg van jouw verslag. Fijne dag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.