Clean Beauty – Maak zelf je natuurlijke schoonheidsproducten

Natuurlijke ingrediënten in cosmeticaproducten: ik ben er dol op. Ik ben me de afgelopen jaren ook steeds meer in ingrediënten gaan verdiepen, en leer nog steeds bij. Het boek Clean Beauty van Dominika Minarovic en Elsie Rutteford is dan ook op mijn lijf geschreven. In dit boek vind je niet alleen de mooiste recepten om zelf schoonheidsproducten te maken, er staat ook heel veel achtergrondinformatie in. Een echte musthave voor iedereen die zich net als ik voor natuurlijke cosmetica interesseert!

Clean BeautyClean Beauty

In een tijd waarin we ons steeds bewuster worden van wat we op onze huid smeren, is het zelf maken van cosmetica een logische volgende stap. Want eigenlijk geldt: hoe puurder een product is, hoe makkelijker het is om het zelf te maken. Nu ben ik zelf niet iemand die persé alles wat op mijn badkamer staat, zelf wil maken. Want een eerste ‘probleem’ is al het feit dat zelfgemaakte cosmetica niet lang houdbaar is. En ik heb eenvoudigweg niet de tijd en de zin om iedere week een nieuw potje crème te maken 😉 Maar toch vind ik het leuk om zo nu en dan eens een maskertje of een scrub zelf te maken.

Het boek Clean Beauty werd onlangs uitgebracht en bevat een bron van informatie voor iedereen die in cosmetica geïnteresseerd is. En natuurlijk heel veel leuke en mooie recepten!

Clean Beauty Clean BeautyGezonde voeding wordt steeds normaler, steeds meer mensen staan vaker stil bij wat ze eten. Maar veel mensen vergeten dat huidverzorging net zo belangrijk is als het op gezonde voeding van je lichaam aankomt. Want je smeert het tenslotte op je huid, en de stoffen die in je crèmetje zitten, worden (gedeeltelijk) door je huid opgenomen.

Clean BeautyClean Beauty Co

Dominika en Elsie leerden elkaar kennen in 2013 kennen, in de snelle reclamewereld. Door hun gezamenlijke liefde voor gezondheid en beauty raakten ze al snel bevriend. Naarmate ze zich meer en meer interesseerden voor deze twee onderwerpen, ontdekten ze dat hun favoriete potjes crème vaak vooral gevuld waren met water en zinloze vulstoffen, en dat dan nog in het meest gunstige geval. Ze besloten hun eigen verzorgingsproducten te gaan maken, zodat ze 200% wisten wat er in hun producten zat. En zo was Clean Beauty Co al snel een feit.

Clean Beauty Clean BeautyZoals ik hierboven al vertelde, is Clean Beauty veel meer dan een receptenboek. In het eerste gedeelte vind je heel veel basisinformatie. Zo staat er als eerste een overzicht van wat je, behalve de ingrediënten, aan spullen nodig hebt om zelf verzorgingsproducten te gaan maken. Daarnaast staat er een uitgebreid overzicht van alle soorten natuurlijke ingrediënten in het boek. En een uitleg over welke ingrediënten je wel en niet met elkaar kunt mengen. Hierdoor leer je ook zelf nadenken over het proces, waardoor je later eventueel ook zelf recepten kunt gaan maken of aanpassen.

Clean Beauty Clean BeautyHet fijne aan Clean Beauty vind ik het feit dat het niet betweterig geschreven is. De informatie die gegeven wordt is algemeen, zonder een wijzend vingertje. Natuurlijk is het gericht op natuurlijke cosmetica, maar wel op een positieve manier. Zo geven Dominika en Elsie aan dat je het beste je cosmetica producten één voor één kunt vervangen voor natuurlijke producten. Zo kom je er namelijk ook het beste achter wat ieder product (of ingrediënt) voor je huid doet, en of ze er goed of minder goed op reageert. En zo leer je ook steeds weer bij.

Clean Beauty Clean BeautyNaast de mooie recepten en uitgebreide achtergrondinformatie dragen ook de foto’s bij aan de uitstraling van het boek. De afbeeldingen zijn prachtig en lekker kleurrijk.

Clean Beauty Clean Beauty Originele recepten

Ik vind het leuk dat je in Clean Beauty recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten vindt die net even origineler zijn dan de doorsnee recepten. Zo vind je er zelfs een recept voor een lipgloss, en een 100% natuurlijk micellair water. Bij elk recept staat vermeld, hoe lang het product houdbaar is. Sommige recepten zijn voor eenmalig gebruik (zoals de maskertjes) maar er zijn ook producten die maandenlang houdbaar zijn, mits je ze op de juiste manier bewaart.

Clean BeautyAanrader!

Ja, ik vind Clean Beauty echt een aanrader. Vanwege de leuke en bijzondere recepten, maar ook vanwege de vele informatie over natuurlijke ingrediënten die het boek bevat. Het is voor mij een handig naslagwerk bij het schrijven van artikelen. Maar ook als ik in het algemeen iets wil weten over een bepaalde olie of boter is dit boek reuze handig. Het enige puntje van kritiek wat ik heb, is het feit dat de vertaling vanuit het Engels niet altijd even lekker leest. Er staan best veel (te) lange zinnen in bepaalde stukken, waardoor het soms net even wat minder makkelijk wegleest.

Clean Beauty kost € 14,99 en is verkrijgbaar via de uitgever of via bol.com. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review. Dit artikel bevat een affiliate link.

6 Comments on Clean Beauty – Maak zelf je natuurlijke schoonheidsproducten

 1. Talitha
  28 augustus 2017 at 12:37 (3 jaar ago)

  Oh dat is interessant voor mij maar vanwege de kennis die er in staar maar ook voor mijn zusje die niet veel heeft met verzorgingsproducten maar de calendulazalf voor op de billen van haar tweeling zelf maakt denk ik, ik zal haar eens tippen

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  27 augustus 2017 at 13:08 (3 jaar ago)

  Ooh!! Dit is echt wat voor mij, love it!!

  Beantwoorden
 3. Babs
  27 augustus 2017 at 12:49 (3 jaar ago)

  Dat vind ik interessant dat soort boeken! Ik ben benieuwd hoe je micellair water maakt.
  Echt heel leuk!

  Beantwoorden
 4. Romy Merkus
  27 augustus 2017 at 08:21 (3 jaar ago)

  Lijkt me een prachtboek. Bedankt voor deze uitgebreide review 🙂

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  27 augustus 2017 at 07:15 (3 jaar ago)

  Ah wat een super leuke tip zeg! Ik ben dan wel niet iemand die zo gauw zelf smeerseltjes zal gaan maken, maar zulke boeken vind ik wel heel inspirerend, de vormgeving vind ik er ook echt goed uit zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.