Clinique all about eyes

Een tijdje geleden kocht ik bij ICI Paris XL een probeersetje met gezichtsverzorgingsproducten van Clinique, waar onder andere een potje Clinique all about eyes in zat. Het was een potje van 5 ml, maar dat is voor een oogcrème voldoende om het goed te kunnen uitproberen, ik deed er 1,5 maand mee. Toen ik in de Kerst-sale een grote fles Clinque Dramatically Different Moisturising Lotion+ kocht, kreeg ik er een toilettasje bij met daarin weer nieuwe (riante) samples, en er zat weer een potje all about eyes in. Daar was ik erg blij mee, want ik vind het een erg fijne oogcrème. Lees snel verder!

Clinique all about eyes

Clinique all about eyes: een lichtgewicht voor het zware werk

Clinique all about eyes is een luchtige oogcrème die belooft donkere kringen, wallen en fijne lijntjes rond de ogen te verminderen. De textuur zit tussen een crème en een gel in, de crème brengt daardoor heel prettig aan. De oogcrème kan zonder problemen onder make-up gebruikt worden, de formule zorgt er zelfs voor dat oogmake-up beter blijft zitten.

Clinique all about eyes

Clinique all about eyes: ingrediënten

Clinique all about eyes bevat de volgende ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Water, Isostearyl Palmitate, Polyethylene, Butylene Glycol, Polysilicone-11, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Palmitoyl Oligopeptide, Morus Bombycis (Mulberry) Root Extract, Caffeine, Phytosphingosine, Triticum Vulgar (Wheat Bran) Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cholesterol, Linoleic Acid, Tocopheryl Acetate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Pyridoxine Dipalmitate, Sucrose, Glycerin, Dimethicone, Glyceryl Polymethacrylate, Glyceryl Laurate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Petrolatum, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Propylene Carbonate, Sodium Chloride, PEG-8, Disodium EDTA, Sodium Sulfite, Sodium Metabisulfite, Iron Oxides

De oogcrème bevat onder andere Witte Moerbei-extract, dit zorgt er voor dat donkere kringen verdwijnen. Tarwezemelen-extract heeft een kalmerende werking op de huid. Caffeïne verstevigt de huid en gaat zwelling van de huid (wallen) tegen. Verder bevat de oogcrème nog olijf-extract en groene thee-extract, wat anti-oxidanten bevat en veroudering van de huid tegengaat. Ik zie ook wat siliconen in de lijst staan, maar daar merk ik bij gebruik niets van, de oogcrème voelt niet glibberig aan en laat ook geen laagje achter op mijn huid.

Clinique all about eyes

Clinique all about eyes: gebruik en werking

Ik breng Clinique all about eyes ’s ochtends en ’s avonds aan onder mijn ogen, en klop de crème voorzichtig in. De oogcrème wordt vrijwel direct door mijn huid opgenomen, en is dan ook niet tot nauwelijks voelbaar op mijn huid. Mijn oogmake-up die ik daarna aanbreng, blijft uitstekend op zijn plaats gedurende de hele dag, en glibbert niet naar beneden. De huid onder mijn ogen voelt soepel en zacht, en mijn wallen worden zichtbaar minder, waardoor ik een frissere blik heb.

Clinique all about eyes kost € 37,70 voor 15 ml en is o.a. verkrijgbaar bij ICI Paris XL en Douglas, of via de webshop van Clinique. Als de huid onder je ogen wat extra verzorging nodig heeft, is er ook de Clinique all about eyes rich, die de natuurlijke collageen productie stimuleert en de huid beschermt tegen vrije radicalen.

Gebruik jij een aparte oogcrème, of gebruik je je gezichtscrème als zodanig?

3 Comments on Clinique all about eyes

 1. Wojis
  26 januari 2014 at 19:33 (8 jaren ago)

  Ik ben deze nu ook aan het proberen, het leek zo vet, maar dat is het helemaal niet, het voelt super lekker aan.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  24 januari 2014 at 16:13 (8 jaren ago)

  Ik neem geen tijd voor een speciale oogcreme…
  Bij mij moet het snel en praktisch als het gaat om huidverzorging en aparte crèmes zijn daar geen onderdeel van. Ik geloof zeker dat het zin heeft, maar het is niets voor mij.

  Beantwoorden
 3. Marinke
  24 januari 2014 at 11:43 (8 jaren ago)

  Oogcreme is echt zo’n creme die ik vaak vergeet. Persoonlijk vind ik ze vaak ook erg prijzig, waardoor ik de laat liggen.
  Maar zoals je al zegt, zeker bij Clinique vind je deze nog wel eens in een cadeau toilettasje. En met 5 ml doe je idd erg lang, dus op deze manier maak ik toch nog wel eens gebruik van een oogcreme 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.