Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Hydratatie is één van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging. Een huid die goed gehydrateerd is, is sterker en beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals zon, vervuilde lucht en/of andere schadelijke stoffen die de oorzaak zijn van huidveroudering, vergrote poriën, puistjes en andere huidproblemen. 45 jaar geleden bracht Clinique een product op de markt wat destijds geheel nieuw en innovatief was: Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion. In 45 jaar is er natuurlijk heel veel veranderd in de wereld om ons heen, en dus ook in wat onze huid iedere dag te verduren heeft. Daarom werd een half jaar gelden de vernieuwde, verbeterde versie van dit product geïntroduceerd: Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+. Over deze nieuwe versie werd overigens bijna 8 jaar lang nagedacht, getest en nog meer verbeterd.

Clinique dramatically different moisturizing lotion+

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+: de perfecte samenstelling

Na zo’n lange testperiode kan het niet anders dan dat Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ uiteindelijk de perfecte samenstelling heeft gekregen. Uiteraard is het product getest, door meer dan 1600 mensen. Uit deze testen bleek dat, ten opzichte van de originele versie, de lotion een verdubbelde mate van hydratatie heeft (die de hele dag aanhoudt), en dat de huid in 8 weken maar liefst met 54% versterkt (dit zijn uiteraard gemiddelde getallen).

Clinique dramatically different moisturizing lotion+

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+: de ingrediënten

De belangrijkste veranderingen qua ingrediënten zijn de toevoeging van Hyaluronzuur (een vochtbindend ingrediënt wat van nature in ons lichaam voorkomt), glycerine (dit staat bekend vanwege het feit dat het de huid van vocht voorziet) en ureaum (dit komt ook van nature voor in de huid, het houdt het water in de huid vast waardoor deze haar zachtheid en soepelheid behoudt). Om de natuurlijke huidbarrière te versterken en te beschermen, bevat Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ uitgeperste zonnebloempitten, gerstextract en komkommerextract. Doordat de huidbarrière versterkt wordt, is de huid beter in staat om te herstellen van schadelijke invloeden van buitenaf, en wordt ze na verloop van tijd gezonder.

Clinique dramatically different moisturizing lotion+

Clinique dramatically different moisturizing lotion+

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+: gebruik, textuur en geur

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ heeft een lichte textuur, en trekt snel in de huid. Hierdoor kun je hem prima gebruiken onder je gebruikelijke dag- en nachtverzorging, maar je kunt de lotion ook ‘solo’ gebruiken, afhankelijk van de behoeften van je huid. Toen ik begon met het gebruik, slurpte mijn huid de lotion bijna letterlijk op. Een teken dat mijn huid echt wel wat vocht kon gebruiken. De lotion is vrij van parfum, en heeft daardoor een heel neutrale geur.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+: werking

Ik gebruik Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ nu ruim vijf weken, ik breng de lotion twee keer per dag aan onder mijn gebruikelijke dag- en nachtcrème. In die vijf weken is mijn huid zichtbaar én voelbaar opgeknapt. Niet alleen ziet mijn huid er frisser en gladder uit, ik zie ook meer kleur op mijn gezicht (en ik ben er echt niet stiekem een weekje tussen uit gepiept naar de zon), mijn huid voelt zachter én ik heb minder last van meeëters (dit is vaak een teken van een vochtarme huid). Eén ding is zeker: dit product blijft onderdeel uitmaken van mijn dagelijkse gezichtsverzorging!

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ is geschikt voor de zeer droge tot droge huid en de gecombineerd droge huid (huidtypen 1 en 2 volgens de indeling van Clinique). Voor de wat vettere huid is er een Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel, een vetvrije formule. DDML+ is verkrijgbaar in een tube of flacon van 50 ml voor € 26,40 (de tube zie je op de foto) en in een 125 ml flacon voor € 50,80. De producten van Clinique zijn verkrijgbaar bij de Clinique-verkooppunten en via de webshop van Clinique.

Gebruik jij een hydraterend product voor je gezicht, naast je gebruikelijke verzorgingsproduct(en)?

5 Comments on Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+

 1. Karin
  7 december 2013 at 10:41 (9 jaren ago)

  Ik gebruik deze nu een paar weken als nachtcrème en ben er erg tevreden over. Ik had de tube al in de zomer, maar toen was hij ook te rijk voor mij en kreeg ik er een zweterig gezicht van.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  7 december 2013 at 10:34 (9 jaren ago)

  Naast een reinigend masker gebruik ik met regelmaat een hydraterend masker.
  Enkele jaren geleden gebruikte ik een tijdje hydraterende gezichtsgel van Mylene maar ik had na enige tijd het idee dat die niets meer toevoegde.
  Ook producten van Vichy heb ik regelmatig gebruikt (de Aqualia Thermal lijn) om het vocht in mijn huid aan te vullen, maar uiteindelijk gebruik ik toch het liefst regelmatig een hydraterend masker en een verzorgende (verzachtende) gezichtscrème.

  Beantwoorden
 3. Esmeralda L
  7 december 2013 at 09:43 (9 jaren ago)

  In de zomer was deze te rijk voor mij. Kreeg er snel een glimmend gezicht van. Maar ik ga hem zometeen wel weer gebruiken.

  Beantwoorden
 4. Leneke
  7 december 2013 at 08:49 (9 jaren ago)

  Geweldig merk. Vanwege een snel geïrriteerde huid en ogen is er een periode geweest dat ik alleen maar Clinique gebruikte. Voor verzorging én make-up. Maar het leek op een gegeven moment niet meer te werken. Misschien veranderd huidtype in verband met mijn leeftijd. Wel jammer, want mijn hart trekt er nog altijd naar toe 🙂

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+

 1. […] heeft zoveel goeds gedaan voor mijn huid, dat hij ook in dit artikel een plaatsje verdient: de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+. Gisteren heb ik een flacon van 200 ml binnen gekregen, ik kan dus even […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.