Cocoa Pink Argan Therapy Replenishing Serum

Sinds ik haarserums en haarolie heb ontdekt, ben ik steeds op zoek naar nรณg lekkerdere serums, en nog fijnere olie (al vraag ik me bij sommige producten of er een nรณg beter product bestaat). Toen ik deze zomer las dat Cocoa Pink een nieuw haarserum in haar assortiment kreeg, hoefde ik dan ook geen seconde na te denken en voegde dit product bij mijn eerstvolgende bestelling toe.

Argan Therapy Replenishing Serum

Het Cocoa Pink Argan Therapy Replenishing Serum belooft het haar te versterken, en te helpen bij het verkrijgen van gezond haar. Het voedt en hydrateert je haar, en helpt pluizig en onhandelbaar haar voorkomen, volgens de beschrijving op de website.

Wat zijn de ingrediรซnten van dit veelbelovende serum: Cyclotetrasiloxane (wordt in veel haar- en huidverzorgingproducten gebruikt, het zorgt o.a. voor hairconditioning, antistatische werking en is een vochtvasthoudend middel), Cyclopentasiloxane (een vorm van siliconen, zorgt ervoor dat de werkzame stoffen goed over het haar verspreid worden), Dimethicone (een siliconen olie, legt een laagje om het haar), Argania Spinosa (Argan) Oil, Octyl Methoxycinnamate (een chemische UV filter waarover niet veel goeds te vinden is op het net, deze zorgt vaak voor irritatie en/of allergische reactie), Phytantriol (deze stof zorgt ervoor dat de werkzame stoffen sneller worden opgenomen, een zogenaamde penetratieversneller), Silk Amino Acids (helpen bij het behouden van de vochtbalans en beschermen het haar tegen uitdrogen), Tocopheryl Acetate (Vitamin E Acetate), fragrance.

Argan Therapy Replenishing Serum

Al met al zitten er dus wel een paar stoffen in waarvan ik me afvraag of deze wel thuishoren in een product als dit. Maar goed, aangezien ik niet heel snel last heb van allergische reacties, besloot ik het product toch te gaan gebruiken.

Argan Therapy Replenishing Serum

Het serum is vrij dik van substantie, ik moet best flink in het flesje knijpen om er wat uit te krijgen. Hierdoor laat het zich ook minder makkelijk verdelen dan haarserums die ik tot nu toe heb gehad, en ik heb het idee dat het niet echt in mijn haar trekt. De geur (ik had het serum in Orange Blossom besteld) is heerlijk, en blijft ook lang aanwezig. Mijn haar voelt lekker zacht als ik het serum heb aangebracht, maar anders dan bijvoorbeeld bij het Orofluido beauty elixer, merk ik naarmate ik het Argan Therapy Replenishing Serum enige tijd gebruik, weinig tot geen verbetering aan mijn haar. Het lijkt er dus op dat dat de siliconen olie goed haar werk doet, en er eigenlijk niets meer dan een laagje rond het haar wordt gelegd, wat weer verdwijnt zodra je je haar wast. Mijn conclusie: een prima product als je je haar tijdelijk wil verzachten of het beter in model wil kunnen brengen, en het wil voorzien van een lekkere geur (want die is echt uitstekend), maar niets meer dan dat. Wat mij betreft is het dan ook eigenlijk de naam serum niet waard, want dat schept bepaalde verwachtingen, wat het product echt niet waarmaakt.

Het serum kost 5,50 dollar (omgerekend ongeveer โ‚ฌ 4,25) voor 30 ml.

Comments are closed.