Cocoa Pink Shower Butter

Cocoa Pink-fans als ik kijken de hele zomer reikhalzend uit naar oktober/november. Dat is namelijk het moment dat de zogenaamde “meltables” weer verkocht worden bij Cocoa Pink. Gedurende de warme maanden worden deze niet gemaakt, omdat ze bij hogere temperaturen smelten en/of bederven. Eén van de meest populaire meltables is de Shower Butter.

Cocoa Pink Shower Butter

Shower Butter is een conditioner voor de huid die je gebruikt als je onder de douche vandaan komt, op een nog natte huid. Cocoa Pink Shower Butter bestaat voor meer dan 50% uit ongeraffineerde cacaoboter. De overige ingrediënten zijn: biologische kokosolie, mangoboter, druivenpit olie, abrikozenpittenolie, avocado-olie, emulgerende was, vitamine E olie en parfum. Het zit dus vol met heerlijke, verzorgende producten.

Cocoa Pink Shower Butter

Je kunt de Shower Butter op twee manieren gebruiken: aanbrengen op de natte huid, daarna afspoelen en voorzichtig afdrogen. Je spoelt dan natuurlijk wel veel van de verzorgende ingrediënten door het doucheputje, dat is wel een beetje zonde. Dit is echter wel de snelste manier, je kunt na het douchen zo in je outfit stappen. Je kunt de Shower Butter ook aanbrengen op een droog gedepte, nog vochtige huid, en dan laten intrekken. Op deze manier geniet je optimaal van de verzorgende ingrediënten, je moet de Shower Butter dan echter wel even de kans geven om in te trekken, dus als je haast hebt kies je beter voor de eerste manier.

Cocoa Pink Shower Butter

De Shower Butter ziet er in het potje uit als harde margarine, en zo voelt het ook. Ik schraap het altijd uit het potje met een lepeltje. Zodra de Shower Butter in aanraking komt met water, verandert het in een crème en laat het zich probleemloos over de huid verdelen. Doordat je de Shower Butter aanbrengt op een vochtige, warme huid, trekt de geur beter in de huid en blijft daardoor ook langer hangen. Ik zie het als een stukje pure luxe voor mijn huid en gebruik het ook op die manier. Mijn huid voelt heerlijk zacht en verzorgd na gebruik, ook tijdens koud weer geeft de Shower Butter voldoende verzorging en bescherming. Ik zorg dan ook dat ik iedere winter 1 of 2 potten in de kast heb staan. Let wel op dat je de Shower Butter niet in de zon of bij de verwarming zet, want dan bederft hij binnen no-time.

Cocoa Pink Shower Butter kost 10 dollar (omgerekend ongeveer € 7,50) voor een potje van ongeveer 150 gram en is verkrijgbaar in alle beschikbare geuren van Cocoa Pink. De verzendkosten vallen reuze mee, voor een Small Flat Rate Envelope betaal je momenteel 13,75 dollar (ongeveer €10,36), hier passen bijvoorbeeld 5 potjes Shower Butter in. Helaas berichtte Cocoa Pink deze week dat USPS volgende week de tarieven voor International Shipping verhoogt naar 24,75 dollar.

3 Comments on Cocoa Pink Shower Butter

 1. Vera
  26 januari 2013 at 21:23 (9 jaren ago)

  Whow.. dat is nogal een verhoging van verzendkosten!!! Dat valt je vast even tegen, Natas..

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 januari 2013 at 09:58 (9 jaren ago)

   Ja, ik baal er best van… Dat wordt wat selectiever inkopen 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.