Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Ik kwam er onlangs achter dat ik nog geen review had geschreven over de Cocoa Pink Silky Soft Body Oil, shame on me! Samen met de Cocoa Pink Goatmilk & Honey Body Lotion is dit namelijk een product wat ik áltijd in de kast en/of op de badkamer heb staan. Zeker nu de zomer eraan komt, zorg ik dat ik altijd een back-up op voorraad heb, het is namelijk een heerlijk product om in de zomer te gebruiken. Let me tell you something more about it!

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil:
handmade from scratch

Net zoals alle andere producten van Cocoa Pink, is Cocoa Pink Silky Soft Body Oil een handgemaakt verzorgingsproduct. Sterker nog: ze zijn ‘handmade from scratch’, wat wil zeggen dat de producten gemaakt worden op het moment dat je ze bestelt. Geen voorraadproductie dus, zo heb je de garantie dat je bestelde product altijd vers is. De producten van Cocoa Pink bevatten geen SLS en parabenen.

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil is verkrijgbaar in talloze geuren. Cocoa Pink heeft een hele lijst met ‘vaste’ geuren, daarnaast brengen ze voor de zomer en winter ook seizoensgeuren uit. Het is iedere keer weer lastig kiezen uit zoveel lekkers…

Silky Soft Body Oil is verkrijgbaar in twee varianten: de Light formula bevat lichte oliën die snel in de huid trekken, en is geschikt voor alle huidtypen. De Greasy formula, die ik eigenlijk altijd kies, is meer geschikt voor de droge huid, deze is door de toevoeging van avocado olie en rijstzemelenolie wat vetter. Daarnaast heeft Cocoa Pink ook nog een Dry Oil Spray in het assortiment, deze is qua formule nog lichter dan de Light formula Silky Soft Body Oil.

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil:
ingrediënten

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil bevat niets anders dan verzorgende oliën: zoete amandelolie, gefractioneerde kokosolie (deze is geurloos en kleurloos, en vitaminen en andere verzorgende ingrediënten kunnen er makkelijk in oplossen), abrikozenpitolie, olijfolie, jojoba-olie, rijstzemelenolie en avocado-olie. Een heel flesje vol verzorging voor je huid dus!

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil: textuur en werking

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil is nogal dun van textuur, de olie loopt zo van je huid af. Je kunt de olie direct op je huid sprayen, maar vanwege de dunne textuur vind ik het prettiger om het eerst in mijn hand te sprayen, waarna ik het op mijn huid aanbreng en de olie inmasseer. De olie smeert dankzij de ‘Greasy formula’ goed uit, maar heeft wel een paar minuutjes nodig om goed in te trekken (op de foto hierboven ziet het er heel vet uit, maar dat komt omdat ik veel te veel olie voor een relatief kleine huidoppervlakte gebruikt heb). Ik vind dat geen probleem, omdat ik na het insmeren toch altijd nog wel even ‘bezig ben’ op de badkamer (haren föhnen en daarna bewerken met de stijltang).

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil verzorgt mijn huid uitstekend, ze voelt zacht en comfortabel aan. Vooral in de zomermaanden vind ik het een erg fijn product omdat het ondanks zijn rijke formule niet plakkerig aanvoelt en mijn huid goed laat ademen. Daarnaast voelt de olie heerlijk zacht op mijn huid, ook als deze wat gevoelig is door zonnebrand.

Cocoa Pink Silky Soft Body Oil is verkrijgbaar in twee maten: 2 oz (60 ml) voor 5 dollar (3,50 euro) en 4 oz (120 ml) voor 8,50 dollar (ruim 6 euro).

Gebruik jij weleens een lichaamsolie?

 

3 Comments on Cocoa Pink Silky Soft Body Oil

 1. Wojis
  12 mei 2014 at 22:40 (8 jaren ago)

  I ❤️ oil! En wat een leuke producten, ik wil ze allemaal. Ik ga snel een kijken of ik kan bestellen en kiezen. Super leuk dit, dank je.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  10 mei 2014 at 10:40 (8 jaren ago)

  Ja ik hou van dit soort producten. En wat een heerlijke geuren hebben ze, toch maar eens wat bestellen.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  10 mei 2014 at 10:20 (8 jaren ago)

  Ik gebruik eigenlijk nooit een lichaamsolie, terwijl mijn huid dat best zal kunnen waarderen 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.