Combi-review: nieuwe producten van essence

Als het goed is, liggen inmiddels overal de nieuwe producten van essence in het schap. De komende tijd kun je meerdere reviews verwachten op Beautyspots, zoals ik je in deze unboxing al vertelde. Vandaag start ik met drie producten, die bij het lezen van het persbericht al direct op mijn verlanglijstje stonden. Aan het eind van het artikel laat ik je natuurlijk ook een make-uplook zien die ik met de producten maakte!

nieuwe producten van essenceNieuwe producten van essence – voorjaar 2019

De nieuwe producten van essence zijn sinds medio februari verkrijgbaar, dus inmiddels zouden ze overal in het schap moeten liggen. Uiteraard kan de planning weleens wat afwijken. In dit artikel laat ik de volgende drie producten zien: het G’day Sydney eyeshadow palette, het hey CHEEKS blush, bronzer & highlighterpalette en the dip eyeliner.

nieuwe producten van essenceG’day Sydney eyeshadow palette

Deze oogschaduwpaletten stillen zonder twijfel je reislust en overtuigen je met hun hoog gepigmenteerde kleuren. De poedertexturen zijn geïnspireerd op de meest trendy en fashionable wereldsteden en weerspiegelen de bijbehorende levensstijlen. Salut Paris verleidt je met fluweelachtige texturen in rosé tinten, G’DAY SYDNEY bevat aardetinten met metallic effecten, Hello New York presenteert nuances van grijs tot mauve in deels iriserende texturen en Ola Rio biedt, geïnspireerd op de kleuren van de Braziliaanse zonsondergang, een selectie van metallic tinten met een glowy finish. Adviesprijs € 6,99

nieuwe producten van essenceG’day Sydney was meteen al één van mijn favorieten toen ik het persbericht een tijdje geleden ontving, ik was dan ook super blij dat deze in mijn perspakketje zat. Het is een palette met prachtige intense kleuren, zeker voor de zomer houd ik daar wel van!

nieuwe producten van essenceKijk dan hoe mooi… ♥ Na heel veel palettes in natuurlijke kleuren, vind ik de intense kleuren in dit palette een ontzettend leuke, welkome afwisseling. Vooral de twee blauwe kleuren en de bronskleur spreken me erg aan. De rustige, matte kleuren bovenin zorgen voor de rust in je ooglook. Ik denk dat dit palette er eentje is waar je heel veel kanten mee op kunt!

nieuwe producten van essenceTijd voor de swatches! De laatste jaren zijn de oogschaduws van essence enorm verbeterd qua kwaliteit en pigmentatie, en dat laat ook dit oogschaduwpalette weer zien. De allerlichtste kleur is iets korrelig, maar verder ben ik erg te spreken over de textuur en de pigmentatie van de kleuren. Kijk die donkerbruine kleur, hoe mooi!

nieuwe producten van essenceEn ook de onderste kleuren zien er prima uit. Waarbij dan wederom de blauwe kleuren en de bronskleur er voor mij echt uitspringen! Ook de houdbaarheid is uitstekend: met een goede oogschaduwbasis eronder houden de kleuren het met gemak een hele dag vol. Ik vind dit palette echt de grote aanrader van de nieuwe producten van essence!

nieuwe producten van essencehey CHEEKS blush, bronzer & highlighter palette

Dit palet met zes superzachte texturen is een echte allrounder. Het combineert matte en glinsterende tinten die moeiteloos te blenden zijn. Naast de zachte blushes bevat het palet ook twee bronzers en een glinsterende highlighter. De perfect op elkaar afgestemde tinten passen bij elk huidtype, garanderen een frisse look en verspreiden de kleuren op een prachtige manier. Adviesprijs € 5,99

nieuwe producten van essencePalettes als deze vind ik echt aanraders voor iedereen die nog niet zo’n grote make-up stash heeft. Je hebt in één keer een mooie allround highlighter, drie kleuren blush, een matte bronzer én een bronzer met een glansje. Alles wat je nodig hebt om je dagelijkse óf iets meer speciale make-up look af te maken!

nieuwe producten van essenceDe meeste kleuren in het palette zijn heel draagbaar, ik vind alleen de licht oranje kleur niet zo mooi. Maar deze is dan weer wel erg geschikt als je een heel lichte huid hebt. Ik draag iedere dag een blush bij mijn everyday make-up look. Bij een wat uitgebreidere look draag ik ook een bronzer en highlighter.

nieuwe producten van essenceZoals ik al verwacht had, is de licht oranje kleur niet echt geschikt voor mij, die is te oranje. De highlighter is een kleur die bij heel veel huidstinten staat. En ook de twee kleuren blush zijn lekker allround.

nieuwe producten van essenceDe bronzer met een glansje is prachtig om je make-up look een sunkissed touch te geven. De matte bronzer gebruik ik om te shapen. Hij is iets aan de oranje kant, maar eenmaal uitgewerkt valt dat niet meer op.

nieuwe producten van essencethe dip eyeliner

Dankzij de stevige punt is het eenvoudig om de diepzwarte eyeliner nauwkeurig aan te brengen en een perfect lijntje op de ogen te creëren. Ook geschikt voor eye-art. Adviesprijs € 2,59

nieuwe producten van essenceOok een eyeliner gebruik ik alleen bij een uitgebreidere make-up look. De exemplaren van zowel essence als Catrice zijn bij mij favoriet, vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. En het feit dat ze meestal heel prettig en makkelijk in gebruik zijn.

Dat geldt ook voor the dip eyeliner, de stevige punt zorgt ervoor dat het aanbrengen vrij eenvoudig en nauwkeurig gaat. Alleen had ik op de dag van swatchen niet echt een stevige hand, zo bleek later op de foto’s:

nieuwe producten van essenceVandaar dat het niet echt een strakke lijn geworden is, maar dat ligt niet aan de eyeliner zelf. De kleur is mooi intens zwart, en ook de eyeliner heeft een uitstekende houdbaarheid.

nieuwe producten van essenceMijn make-up look met de nieuwe producten van essence

Alle bovenstaande nieuwe producten van essence heb ik toegepast in een make-up look. Voor mijn oogschaduw heb ik gekozen voor de twee blauwe kleuren (de lichte kleur op het hele bewegend ooglid, en de donkerdere kleur in de buitenste ooghoeken). In de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot heb ik de op één na lichtste kleur van de bovenste rij gebruikt. Samen met de eyeliner resulteert dit in een look met een knipoog naar de jaren ’80 ♥

nieuwe producten van essenceDe matte bronzer heb ik onder mijn kaaklijn aangebracht om zo extra schaduw te creëren. De blush die ik gebruikt heb, is de donkerste van de drie. En op het jukbeen heb ik de highlighter aangebracht.

De producten van essence zijn verkrijgbaar bij essence, Kruidvat en Etos. Op de Nederlandse website vind je meer informatie over het merk en de producten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

6 Comments on Combi-review: nieuwe producten van essence

 1. Bianca
  7 maart 2019 at 15:50 (3 maanden ago)

  Het zijn weer hele mooie en leuke producten, ik gebruik zelf het hey cheeks palette graag x

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  7 maart 2019 at 07:58 (3 maanden ago)

  Mooie kleurtjes voor het voorjaar 😎

  Beantwoorden
 3. Danielle de Groot
  6 maart 2019 at 10:41 (3 maanden ago)

  Frisse kleurtjes… nu t zonnetje nog

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  6 maart 2019 at 08:37 (3 maanden ago)

  Mooie look. Ik zag de producten gisteren ook in het schap liggen. Heb een setje oogschaduw meegenomen.

  Neeltje

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  6 maart 2019 at 07:55 (3 maanden ago)

  Ik vind de look die je gemaakt hebt erg mooi, de kleuren staan goed bij jou!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  6 maart 2019 at 07:51 (3 maanden ago)

  Wauw….
  Zo een prachtige look
  Wat een goed gepigmenteerd eyeshadows in de
  mooie palette
  Die zou ik zeker kopen….
  Jammer van de highlights dat het niet het gewenste shinny effect voor mij geeft….
  Mooie foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.