Combineren met kleur: hoe ver durf jij te gaan?

Toen ik net de jurkjes van Tante Betsy leerde kennen, droeg ik ze vrij ‘braaf’. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn omgeving was de omschakeling van ‘jeans met trui’ naar een vrolijk jurkje al best groot. Dus combineren met kleur, dat durfde ik toen echt nog niet. Inmiddels is er niet meer zo veel wat ik niet durf, en ik ben wel benieuwd hoe dat bij jou zit. Vandaag laat ik je een best gewaagde combinatie zien, zou jij zoiets dragen?

Combineren met kleurCombineren met kleur

Zoals ik hierboven al vertelde, is er inmiddels niet meer zo veel wat ik niet durf te combineren met kleur. Meer hierover kun je ook zien in de video die ik onlangs opnam. Ik heb daarbij altijd wel een paar ‘basisregels’ voor mezelf om te zorgen dat het toch een matchend geheel blijft. Zo kies ik eigenlijk altijd voor één basiskleur, in dit geval is dat rood. Ik draag Summer Cross Dress Breton Red van Tante Betsy, met de bijpassende Cardigan Shorty, ook in het rood. Omdat ik zin had in iets geks, besloot ik om er voor de fotoshoot mijn nieuwe sokken van Jimmy Lion bij aan te trekken. Deze zijn geel met rode hartjes, de kleur rood komt dus weer terug.

Combineren met kleurSokken dragen in klompjes: je houdt er van of je haat het. Ik weet nog dat het vorig jaar een echte no go was in de Tante Betsy Facebook groepen, maar inmiddels zijn er wat meer fans bij gekomen. En dan heb je nog een groep die het ontzettend gaaf vindt, maar het zelf niet durft. Voor die dames heb ik een tip: draag het eerst eens gewoon thuis, op een dag dat je de deur niet uit hoeft. Zo kun je er zelf een beetje aan wennen, en wordt de stap om er ook mee naar buiten te gaan, langzaamaan een beetje kleiner. En ik denk maar zo: mensen kijken toch al naar me als ik met groene of gele panties buiten loop. Dus tja, of ze nou daarnaar kijken of mijn gekke sokken in mijn sandalen: wat is het verschil?

Combineren met kleur Combineren met kleurCombineren en flaneren

De Summer Cross Breton Red is zo’n heerlijk jurkje om in te flaneren deze zomer. Gemaakt van een lekker luchtige stof, en geschikt om mee op een terrasje te zitten, te shoppen of ‘gewoon’ om naar je werk te dragen. Ik houd van dit soort jurkjes waar je alle kanten mee op kunt. Afhankelijk van waar je haar mee combineert, is ze casual, zakelijk of gewoon lekker sportief. Of in dit geval: lekker een beetje ‘gek’ gecombineerd.

Combineren met kleur Combineren met kleurJa, ik vind het echt enorm leuk, sokken in klompjes! En eerlijk gezegd vind ik het ook fijner dragen, zeker met warm weer. Mijn voeten zetten namelijk vrij snel op als het warmer is (halloooo, 40+-kwaaltjes) en dan vind ik blote voeten in schoenen niet zo comfortabel zitten. Win-win situatie dus! Maar ja, je moet inderdaad wel even durven… Zullen we anders binnenkort gewoon eens een nationale ‘draag je leukste sokken in je sandaaltjes of klompen’-dag houden? Samen durven we vast wel, toch?

Combineren met kleurEn, heb ik je met dit artikel een beetje kunnen overtuigen om af en toe eens een beetje buiten je comfortzone te combineren met kleur? Of houd jij het liever veilig? Dat laatste is natuurlijk ook helemaal prima he, ik ben vooral voorstander van dragen waar je jezelf fijn en blij bij voelt ♥ Dat is gewoon het allerbelangrijkste!

Ik heb het jurkje en het vestje ontvangen voor mijn blog ♥ Met dank aan Jori (en Vincent) voor het maken van de vrolijke foto’s ♥

14 Comments on Combineren met kleur: hoe ver durf jij te gaan?

 1. bychristiana
  10 juni 2018 at 20:00 (2 jaar ago)

  Ik hou zeker van kleur, ik ben ook nooit zo ‘bang’ geweest om het te gebruiken, ook in interieur trouwens niet. Wel is het eens voorgekomen dat ik een wandje had geverfd (of behangen) en dat bleek uiteindelijk toch niet goed uit te pakken. (lees; ik vond de kleur af-grij-se-lijk!) Nou, toen heb ik er gewoon iets anders overheen gedaan en dat was zeker niet het einde van de wereld;-)

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  10 juni 2018 at 19:52 (2 jaar ago)

  Ik vind het zo kleurig en vrolijk, de wereld ziet er zo veel leuker uit in fleurige kleren 🙂

  Beantwoorden
 3. Cindy
  10 juni 2018 at 16:05 (2 jaar ago)

  Ik ben dól op ‘gekke’ sokken, rol in de winter mijn spijkerbroek ook altijd een stukje op (model hoog water zeg maar ) zodat mijn sokken goed zichtbaar zijn. Altijd leuke reacties! Maar onder een rokje of jurkje durf ik niet. Nóg niet…

  Beantwoorden
 4. Mireille
  10 juni 2018 at 11:12 (2 jaar ago)

  Helemaal jou maar niks voor mij maar glittersokken onder een broek die je dan net ziet dat dan weer wel. En kleur daar hou ik wel van.

  Beantwoorden
 5. Annette
  10 juni 2018 at 10:36 (2 jaar ago)

  Ik ben dol op kleur dus het kan mij niet snel gek genoeg zijn. Sokken in schoenen en gekleurde panty’s vind ik minder goed geslaagd.

  Beantwoorden
 6. Neeltje
  10 juni 2018 at 10:31 (2 jaar ago)

  Ik ben noet zo’n sokken drager. Ook combineer ik de kleuren nog veilig. Maar ja, ik moet me er comfortabel in voelen en ga er mee naar mijn werk/klanten.

  Vind ze bij jou super staan overigens!

  Neeltje

  Beantwoorden
 7. Ria
  10 juni 2018 at 10:16 (2 jaar ago)

  Weer prachtige foto’s en de sokjes vind ik leuk maar zou ik nooit zelf dragen! Ik hou wel van kleur maar neem momenteel liever de iets donkerdere kleuren en iets meer verdoezelende kledij… de dagen dat mijn buik wat platter is durf ik net iets meer Tja, ouder worden he…

  Beantwoorden
 8. Ansuya lalay
  10 juni 2018 at 09:45 (2 jaar ago)

  Haha ik vind t nog steeds nogal veilig lol Hihi
  Marja ik draag in mijn hoofd verschillende kleuren en prints

  Beantwoorden
 9. Giny
  10 juni 2018 at 09:43 (2 jaar ago)

  Oe nee voor mij is dit echt een “no go”
  Ik vind de jurk en het vest prachtig. De sokken ook maar idd bij een broek. Gelukkig is iedereen weer anders
  Dat zorgt ervoor dat het niet saai word

  Beantwoorden
 10. Petra van Vliet
  10 juni 2018 at 09:27 (2 jaar ago)

  Het staat je leuk!
  De sokken zou ik combineren met een spijkerbroek, maar aangezien ik doe nauwelijks draag, toch maar niet.
  De jurk is superfijn, ik heb de blauwe variant, echt een heerlijk jurkje!
  Liefs!

  Beantwoorden
 11. Angela
  10 juni 2018 at 09:04 (2 jaar ago)

  Het staat je super! Heerlijke foto’s ook!

  Ik ben door de jaren heen ook al veel meer kleur gaan dragen. Vroeger was alles zwart.
  Maar jouw heerlijk vrolijke kledingstijl past niet bij mij denk.

  Beantwoorden
 12. Joyce Siemons
  10 juni 2018 at 08:09 (2 jaar ago)

  Je kent mij inmiddels wel een beetje tuurlijk zou ik het zo dragen ik ben alleen nog op zoek naar leuke sokjes.

  Beantwoorden
 13. chucky1012
  10 juni 2018 at 07:10 (2 jaar ago)

  Zio mooi

  Beantwoorden
 14. Marije
  10 juni 2018 at 06:32 (2 jaar ago)

  Bij jou vind ik het helemaal passen maar voor mijzelf zou ik het op dit moment niet doen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.