Creatief met (en voor) kwasten

Deze week zag ik op Facebook (ik weet niet meer precies bij wie of waar) een berichtje over creatieve manieren van make-up kwasten bewaren. Tot nu toe bewaarde ik mijn kwasten in een saai glazen potje, maar gistermiddag ben ik bij Action wezen shoppen op zoek naar wat leuke dingen om mijn make-up kwasten in te bewaren. En ik heb een paar erg leuke (althans, ik vind ze leuk) opbergers gevonden!

Kwasten opbergen

Dit kocht ik allemaal: twee bloempotjes, een voorraadpotje, twee waxinelichtje-houders en 3 kokers met gekleurd zand en steentjes. De glazen pot kostte € 1,49, de witte pot € 1,99, de grijze pot met hartjes € 1,49, de glazen theelichtjeshouders € 0,49 per stuk, en de kokers met zand en steentjes kostten € 0,79 per stuk. Hiermee maakte ik de volgende “creaties”:

Kwasten opbergen

Een vrij eenvoudige manier: ik deed in allebei de glazen waxinelichtjes-houders een klein laagje grijs zand, en zette daar vervolgens mijn kwasten in. Links mijn oogschaduwkwasten, rechts de kwasten voor mijn gezicht.

Kwasten opbergen

Vervolgens deed ik in de glazen pot twee laagjes gekleurd zand, en heb daar alle kwasten ingestoken. Het zand is vrij grof en zwaar genoeg, alle kwasten blijven zonder moeite staan. Dit kun je natuurlijk met allerlei kleuren zand doen, bij de Action hier op het dorp hadden ze vier kleuren (grijs, rood, zwart en roze).

Kwasten opbergen

Hetzelfde idee, alleen dan in een eenvoudig wit bloempotje met zilveren rand. Doordat dit potje naar boven toe taps toeloopt, “waaieren” de kwasten hier minder uit. Ik vind het er wel sjiek uit zien in dit potje.

Kwasten opbergen

Dit bloempotje vond ik zo ontzettend leuk, dat ik hem niet kon laten staan. Ze hadden hem ook nog in het roze en in het wit. Voor het mooie zou hij iets smaller moeten zijn, maar een kleinere maat was er helaas niet. Ook hier zit een flinke laag zand in:

Kwasten opbergen

Je ziet: voor heel weinig geld heb je hele leuke opbergers voor je make-up spulletjes.

Welke oplossing vind jij de leukste?

2 Comments on Creatief met (en voor) kwasten

 1. Kim
  12 april 2013 at 12:04 (9 jaren ago)

  Leuk gedaan en een goed idee!

  Beantwoorden
 2. astrid van dis
  12 april 2013 at 09:23 (9 jaren ago)

  Wat een goed idee, ziet er leuk uit!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.