Daar zijn ze: de Betsy Boots!

Het was alweer een tijdje geleden dat we een Sneak Peek te zien kregen van de Betsy Boots. Ja, je leest het goed: Cowgirl Boots die helemaal perfect bij onze jurkjes passen! Vanaf het moment dat we die Sneak Peek gezien hadden, was het toch een beetje onrustig onder de Tante Betsy fans. Wanneer kwamen ze nou, en in welke kleuren, en hoe zouden ze er uiteindelijk uit komen te zien? Ons wachten werd beloond, sinds een paar weken zijn de enige echte Betsy Boots verkrijgbaar. En ze zijn echt zó ontzettend mooi, ik laat ze natuurlijk aan jullie zien!

Betsy Boots

Betsy Boots

De Betsy Boots zijn verkrijgbaar in drie kleuren: Red, Brown en Green. Eigenlijk vond ik ze alle drie even mooi, maar ik besloot uiteindelijk te kiezen voor Red. Omdat die bij veel van mijn jurkjes van de huidige collectie passen, en omdat ik rode laarzen gewoon ontzettend te gek vind ♥

Het borduursel op de Betsy Boots is overigens bij alle drie de kleuren hetzelfde, daar zit geen verschil in. Het is puur de basiskleur die anders is.

Betsy Boots

De Betsy Boots zijn werkelijk práchtig om te zien, echte kunstwerkjes zijn het! Het borduursel op de laarzen is lekker royaal aanwezig, en tot in detail afgewerkt, zoals we van Tante gewend zijn. Op de foto hierboven zie je een glimp van de knalroze binnenkant ♥

De hak meet 6 cm, de plateauhoogte is 1 cm. Voor mij is dit de maximale hoogte die ik qua hak kan hebben.

Ananas leder

De Betsy Boots zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook heel bijzonder qua materiaal. Ze zijn namelijk voor 76% gemaakt van ananas leder, gemaakt van ananasbladeren. De overige 24% bestaat uit een toevoeging van kunstleder, dit is gedaan om de stevigheid van de laarzen te garanderen.

Ananasleder is super duurzaam en milieuvriendelijk, want ananasbladeren zijn tenslotte afval, ze zouden anders weg gegooid worden.

Na de oogst worden de ananasbladeren verzameld en eerst gedroogd. Na het drogen worden ze tot vezels geslagen, en deze worden verwerkt tot ananasleder. Bij het verwerkingsproces worden geen chemische stoffen gebruikt, waardoor het een uiterst duurzaam en natuurvriendelijk product is.

Ik vind het zo goed dat Tante Betsy de laatste jaren steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid en het milieu ♥

Onderhoud

Het onderhoud van de Betsy Boots is heel makkelijk, en eigenlijk hetzelfde als gewoon leder. Voor je de laarzen in gebruik neemt, spray je ze het beste in met een vuil- en waterafstotende spray. Ik ben hier zelf heel trouw in, ik draag geen nieuwe schoenen of laarzen zonder dat ze ingespoten zijn.

Neem je laarzen regelmatig af met een vochtige doek (zonder zeep of schoonmaakmiddel) om ze schoon te houden. Voor de verzorging kun je ledercrème gebruiken, dit breng je aan en wrijft het in, en poetst het na korte tijd uit met een doekje. Let erop dat je de geborduurde delen hierbij overslaat!

Ik heb mijn laarzen nog te kort om te kunnen vertellen hoe het ananasleder zich na langere tijd houdt. Maar ik heb al veel enthousiaste verhalen gehoord over deze voor mij nieuwe ledersoort.

Draagcomfort

Qua draagcomfort doen ze in ieder geval niet onder voor laarzen van echt leder, ik was echt ontzettend verrast toen ik ze voor het eerst aantrok. Dee eerste dat dag ik ze voor mijn werk aantrok, had ik voor de zekerheid andere schoenen meegenomen voor het ‘pauzerondje’ van een half uur. Maar eigenlijk was dat helemaal niet nodig, ondanks de voor mij best hoge hak loop ik er moeiteloos een hele dag op, inclusief pauzerondje! Ja, het is écht een prachtige aanwinst in mijn schoenen- en laarzenverzameling! ♥

Ja, de Betsy Boots maken me, net als de jurkjes van Tante Betsy, zo ontzettend blij! Ik word vrolijk zodra ik ze aantrek, ze laten mijn outfits nóg meer stralen! Ik vrees een beetje dat het niet bij dit ene paar blijft, hahaha!

De Betsy Boots kosten € 129,95 en zijn verkrijgbaar in de maten 37 tot en met 42. De laarzen vallen ruim, ik draag ze in een maatje kleiner dan mijn eigen schoenmaat. Je vindt deze Beauties in de webshop van Tante Betsy.

7 Comments on Daar zijn ze: de Betsy Boots!

 1. Miranda Aerts
  17 november 2020 at 17:54 (2 jaren ago)

  Wow, die zijn leuk! Vooral de achterkant is echt heel fleurig 🙂

  Beantwoorden
 2. Ivonne
  15 november 2020 at 11:48 (2 jaren ago)

  Jaaa,heb ook de rode! Superblij mee.
  Ik vindt wel dat de laars vrij ruim is om de kuit. Terwijl ik geen slanke kuiten heb
  Beenwarmers kunnen deze winter zeker gedragen worden!

  Beantwoorden
 3. Petra van Schijndel
  15 november 2020 at 10:11 (2 jaren ago)

  Het zijn echt prachtige laarzen. Heel blij met mijn groene. Maar twijfel nog over de rode…❤️

  Beantwoorden
 4. Sun
  15 november 2020 at 09:17 (2 jaren ago)

  Ik vind ze ook heerlijk. Ze zitten en lopen zo zacht!

  Beantwoorden
 5. Joyce
  15 november 2020 at 08:59 (2 jaren ago)

  Jaaaaa ook ik vind ze helemaal te gek!! Staan je te gek meis! Ik twijfel zelf idd ook nog over de hoogte van de hak, maar je schrijft dat het plateau gedeelte 1 cm is, dus dan zou het misschien wel een optie zijn
  Bedankt voor de mooie foto’s

  Beantwoorden
 6. Liesbeth
  15 november 2020 at 07:40 (2 jaren ago)

  Leuk review weer. Ik vraag me alleen af of je er geen zweetvoeten in krijgt.

  Beantwoorden
 7. Jacqueline Oud
  15 november 2020 at 07:37 (2 jaren ago)

  Deel je smaak hierin helemaal. Ze zijn echt prachtig een echt kunstwerk met die prachtige borduursels. Ook goed dat je de achterkant nog even goed laat zien! Die is echt mooi, zelden was een achterkant van een laars zo de moeite waard. Ben zelf nog over de twijfel van de maat die mij het beste zou passen.. Fijne zondag gewenst!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.