Dag mijn allerliefste, allermooiste Prinses…

Het moment waarvan je hoopt dat het nóóit komt. Of in ieder geval niet de komende twintig jaar. Dat moment kwam de afgelopen 1,5 week schrikbarend snel dichterbij. Toen ik begin van de week zag dat het lopen je zichtbaar pijn en heel veel moeite kostte, ondanks de hogere dosering pijnstillers. En je ‘s nachts regelmatig lag te hijgen van de pijn. Toen wist ik: tot hier en niet verder, het is tijd om je te laten gaan. Op een prinses-waardige manier, zonder verder lijden of verdere aftakeling. Met zoveel pijn in mijn hart, maar ook met zoveel liefde en dankbaarheid voor alle mooie momenten die we samen deelden, laat ik je gaan…

BentheBenthe de kleine Spikkelprinses

Toen je drie dagen oud was, zag ik je voor het eerst. Op dat moment wist ik nog niet dat jij bij mij hoorde, maar na een paar weken was dat meer dan duidelijk. Dat kleine meisje met haar felblauwe oogjes, die ons steeds weer opzocht. Iedereen in de dalmatiërwereld verklaarde ons voor gek, want wie kiest er nou een puppy met een rasfoutje, zoals die blauwe ogen met een naar woord genoemd worden? Als je de eerste keuze hebt, kies je toch voor een hondje wat helemaal perfect is? Maar perfect, dat was jij en ben je altijd geweest voor ons. Ik heb het zo vaak gezegd: we hadden geen betere keuze kunnen maken dan ‘dat hondje met het foutje’.

BentheToen je acht weken oud was, mocht je bij ons komen wonen. Een puppy met toen al een hartje van goud. De eerste tijd had je het niet makkelijk, want je grote broer Beau was niet zo blij met je komst. Maar gaandeweg wist jij ook zijn hart te veroveren. En harten veroveren, dat zou je je verdere leven nog veel meer doen. Iedereen die ook maar een beetje van honden hield, viel als een blok voor je. Voor je mooie blauwe ogen, voor je lieve karakter, voor de knuffels die je graag uitdeelde. Zoals ik al zei: je was de perfecte hond ♥

BentheJe groeide op samen met Beau, tot een ontzettend lieve, stabiele hond. Zoals mijn vriendin Jori weleens verzuchtte: een hond zoals Benthe, daar kun je er wel twintig van hebben! Toen je ruim 8 jaar was, kwam Beau te overlijden en moest je het verder alleen doen. Maar ook dat deed je boven verwachting. Sterker nog: zonder de aanwezigheid van Beau bloeide jij pas echt op en kwam je lieve, makkelijke karakter nog meer tevoorschijn.

BentheGirl power

Vier jaar geleden stortte mijn wereld in, en moesten we samen verder, met zijn tweetjes. En waar jij tot dusver altijd veel op mij leunde, vooral in moeilijke situaties, stond jij nu op als mijn ware held ♥ Jij zorgde er voor dat ik iedere dag weer opstond, weer naar buiten ging en langzaam zag dat de zon nog steeds scheen. Jij steunde mij in deze moeilijke periode als een echt, trouw maatje. Mijn dankbaarheid voor die periode is niet in woorden uit te drukken, maar ik heb het je vaak verteld in knuffels. Jouw liefde bleek onvoorwaardelijk, ieder moeilijk moment was je er voor me en likte de tranen van mijn gezicht.

BentheWe leerden om samen een nieuw leven op te bouwen, in het begin natuurlijk met de nodige hobbels. Maar iedere hobbel die we namen, namen we samen. Jij was er voor mij, en ik was er voor jou. Zoals teamgenoten dat doen ♥

1,5 jaar geleden sloeg de schrik mij om het hart toen je een maagkanteling kreeg. De rit naar de dierenarts duurde voor mijn gevoel uren, en onderweg bleef ik maar op je inpraten: ‘Benthe, je gaat er niet tussenuit, echt niet, echt niet! Het is je tijd nog niet, blijf bij me!’. En je hebt je woord gehouden: je bleef bij me. Ook hier liet je weer zien hoe sterk je was, al na een paar dagen knapte je zienderogen op. En ondanks het feit dat je toen al behoorlijk op leeftijd was, was je wonderbaarlijk snel hersteld, en leek het alsof er niets gebeurd was.

BentheEen paar maanden later konden we eindelijk naar ons nieuwe, eigen huis verhuizen, naar een compleet andere woonplaats. Ik was daar best een beetje bezorgd over: een hond van 12 jaar, hoe gaat ze de verhuizing doorstaan? Nou, dat bleek een eitje voor jou. Al na een paar dagen wist je de weg in de buurt beter dan ik. En ook in huis had je zo je draai gevonden. De enige hobbel was nog even de trap naar boven, maar na een week en een beetje oefenen nam je ook die hindernis ‘gewoon’. Samen voelden we ons zo thuis op onze nieuwe plek, we hebben samen zo genoten van alle nieuwe wandelplekjes die we ontdekten.

Wandelen

Want wandelen, wat deed je dat graag! Ik weet niet hoeveel kilometers we samen gelopen hebben, maar het moeten er duizenden, misschien wel tienduizenden zijn. Toen ik in training was voor de Nijmeegse Vierdaagse, liep je enthousiast tot 25 kilometer met me mee. En was vervolgens beledigd omdat je de laatste 10 kilometer thuis moest blijven, want ook die wilde je nog graag meedoen. Het maakte jou nooit uit waar we liepen: door de wijk, in het bos, op het strand: alles vond je leuk, als we maar samen liepen.

Wat hebben we genoten samen. Van de seizoenen: van het zonnetje op onze bol, van de groene blaadjes die in het voorjaar weer tevoorschijn kwamen, van de bruiner wordende blaadjes in de herfst en van de sneeuw in de winter. We genoten er allebei zo ontzettend van, en ook in onze nieuwe woonplaats waren we al snel ‘bekend’ bij de mensen.

Omdat ik zoveel mooie foto’s van onze wandelingen heb en ik echt niet kon kiezen, zijn het er heel veel geworden. Ze hebben allemaal één ding gemeen: genieten met een grote G ♥

Toen je nog jonger was, verzamelde je onderweg altijd lege plastic flesjes, zelfs in de struiken wist je ze te vinden. Ik zei weleens voor de grap dat de gemeente ons wel subsidie mocht geven voor alle flesjes die jij in je leven hebt opgeruimd voor ze.

Er was eigenlijk maar één ding waar je niet van hield, en dat was zwemmen. Als je uit een sloot of plas dronk, zorgde je ervoor dat alleen je voorpootjes nat werden. Want een natte buik, daar had je echt een hekel aan! Behalve dan als er een vriendje of vriendinnetje in de buurt was, want dan sprong je die gewoon achterna in het water 😉

Rollen door de bladeren was een van je favoriete bezigheden. Al knorrend lag je dan heen en weer te rollen ♥

Onderweg wist je altijd wel een sloot of plas te vinden waar je uit kon drinken.

Naarmate je ouder en dover werd, zorgde je er altijd voor dat je niet te ver bij mij vandaan ging. En ik hield jou extra goed in de gaten, zo raakten we elkaar nooit kwijt!

Spelen met andere honden vond je leuk, maar het allerliefst liep je gewoon samen met mij. Een bal of ander speeltje had jij onderweg nooit nodig. Jij vermaakte je met lekker rond struinen, snuffelen en gewoon: lopen.

Vroeger liepen we wel drie grote rondes van een uur op mijn vrije dagen. Langzaamaan werd dat steeds minder en liepen we steeds langzamer. Maar altijd genoot je zichtbaar.

Het strand was vroeger één van je favoriete wandelplekjes. Wat een kuilen heb je daar gegraven 😉 De laatste jaren kon je niet meer over het mulle zand lopen vanwege je rugklachten, maar gelukkig hebben we nog heel veel mooie foto’s:

Eén van de meest dierbare foto’s van ons samen, gemaakt tijdens onze eerste (en enige) vakantie samen weg. Deze foto zegt meer dan duizend woorden, en laat zo ontzettend onze innige band zien ♥

BentheNaarmate je ouder werd, ging je steeds slechter horen en zien, en kwam dementie om de hoek kijken. Eén van de gevolgen daarvan was, dat je niet meer alleen kon zijn. Zelfs als ik naar het toilet ging, stond je door de kier te kijken. En als ik per ongeluk de deur dicht deed, duwde je net zo lang met je neus tot ik hem op een kiertje zette. Altijd wilde je bij mij zijn, ieder moment van de dag.

Hoewel de afgelopen jaren echt niet altijd makkelijk geweest zijn, hebben we samen zoveel mooie momenten gehad. Ook hier kon ik weer niet kiezen, en heb ik gewoon alle mooie foto’s van jou en ons samen geselecteerd 😉

Benthe BentheBentheLekker soezen in het zonnetje ♥

BentheAltijd aan mijn zijde…

BentheOp de camping bij Opa en Oma genoot je ook zo, en wist je na een jaar altijd weer precies de weg. Ze kenden je inmiddels allemaal, en je genoot ervan om lekker op je kleedje het veld rond te kijken.

BentheVorig jaar april vierden we je 13e verjaardag. Op dat moment was ik er nog van overtuigd dat je de 14 ook makkelijk zou halen, maar helaas werd je in augustus weer ziek. Je kreeg een tijdelijke stoornis in je evenwichtsorgaan en daarvan was je letterlijk en figuurlijk behoorlijk de weg kwijt. Ook dit hebben we samen overwonnen, maar je kreeg er wel een behoorlijke klap van. Eigenlijk werd je vanaf dat moment in behoorlijk snel tempo echt een oude hond. Maar nog steeds zo ontzettend lief, aanhankelijk en vrolijk!

Vanaf dat moment kon je niet meer zelf de trap af. Dus droeg ik je de afgelopen maanden iedere ochtend naar beneden, want hoe dan ook wilde je bij mij op bed slapen. In het begin vond je het heel eng om gedragen te worden en stribbelde nogal tegen. Maar gaandeweg leerde je mij ook hierin te vertrouwen en gaf je je over. Dat maakte het tillen voor mij ook een stukje makkelijker 😉

Benthe Benthe Benthe BentheVorig jaar zomer had je het zwaar, met de ontzettende warmte. Gelukkig mocht je op de meest warme dagen mee naar mijn werk, lekker in de airco bivakkeren. Van mijn collega’s mocht je wel fulltime kantoorhond worden, maar helaas stemde het management daar niet mee in 😉 Maar je mocht heel regelmatig mee, en was bij de meeste collega’s zo graag gezien. Op de laatste dag dat je meeging, wist ik al dat het einde er aan zat te komen. En alsof je het zelf ook wist, ging je ‘s middags alle bureaus langs voor een laatste knuffel ♥

Benthe Benthe Benthe

Je eigen fanclub

Zelfs het bloggen deden we samen. Als ik foto’s maakte, was jij altijd vlak bij me in de buurt. En mijn artikelen tikte ik sinds een paar jaar in de bank met de laptop op schoot, en jij met je hoofd strak tegen me aan. Onder mijn lezeressen heb je de afgelopen jaren zoveel fans verzameld, volgens mij was jij de enige reden waarom de rubriek Just the two of us zo goed gelezen werd 😉

Op bloggersevents werd ik soms zelfs aangesproken met ‘Hé, jij bent toch het vrouwtje van Benthe?’.

Toen ik de jurkjes van Tante Betsy leerde kennen, kwam er een hele lading Benthe-fans bij. Jij stond namelijk op bijna iedere ootd-foto die ik plaatste, en ook op de foto’s voor de outfitartikelen wilde je er altijd bij zijn.

En op sommige dagen vond je dat jij op de voorgrond hoorde, en dat leverde dit soort foto’s op ♥ Vroeger heb je weleens bij professionele fotoshoots geposeerd, maar dat poseren heb je je hele leven volgehouden, letterlijk tot het laatst toe. Je genoot van aandacht, en mensen genoten van jou.

Op de foto’s is wel te zien dat je gezondheid langzaam achteruit ging. Niet altijd meer even fit, en af en toe sloeg je een dagje over omdat je zo lekker in je mandje lag te slapen. Er kwamen dan altijd verontruste reacties op de facebook-pagina’s: ‘Het gaat toch wel goed met Benthe? Waar is ze?’.

Gras!

Jouw moment van 2018 was denk ik het moment dat er gras werd gelegd in onze tuin. Van een volledig bestrate tuin waar voor jou maar weinig te beleven viel, gingen we naar een tuin met een prachtig fris groen gazon. Je stond die dag ongeduldig te wachten tot de hoveniers klaar waren, je bal lag al klaar.

En echt, ze waren de poort nog niet uit of je lag al op het gras. Terwijl mij toch echt op het hart gedrukt was dat je de eerste 14 dagen niet op het gras mocht. Toen ik dat tegen je zei en je probeerde eraf te krijgen, kreeg ik een verontwaardigde blik. Dus ik besloot om het maar oogluikend toe te laten, het enige wat je deed was maar rollen. En dat bleek geen kwaad te kunnen, want het gras groeide al snel prima. Wat genoot je ervan! De eerste weken rende je zodra we thuiskwamen naar buiten en ging op het gras rollen. Het heeft me mijn volledige vakantiegeld van dat jaar gekost, maar het was iedere euro waard ♥

Je genoot sowieso van de tuin. Of het nou zomer of winter was, je was altijd graag buiten. In onze nieuwe tuin was niet meer zoveel groen als in het vorige huis, maar je genoot er desondanks toch van. Lekker een beetje rondstruinen, wat takjes eten of gewoon op het gras liggen.

To the moon and back ♥

En nu, nu is het moment aangebroken dat ik je moet laten gaan. Uit liefde voor jou, omdat jouw welzijn voor mij altijd op de eerste plaats gestaan heeft. Bij welzijn hoort een comfortabel hondenleven, en dat had je de laatste 1,5 week niet meer. De pijn nam de overhand, en zelfs de pijnstillers hielpen niet meer. Het wandelen, wat je altijd zo graag deed, kostte je steeds meer moeite en ik zag geen plezier meer in je ogen. Ik dacht altijd dat ik je moest laten gaan als je het zelf aangaf, maar ik wist nu dat als jij het zelf aan zou geven, het een paar stappen te ver zou zijn. Want jouw liefde voor mij was zo groot, dat jij het pas zou aangeven als je echt, echt niet meer kon. En daarom, uit liefde voor jou, laat ik je gaan voordat dat moment er is.

Ik hoop dat waar jij nu heen gaat, de zon altijd schijnt (maar het nooit warmer is dan 20 graden), de grasvelden kilometers ver reiken en je veel nieuwe vriendjes zult maken. Dat je nooit meer pijn hebt, en weer kunt rennen en rollen als vanouds.

Hoe ik zonder jou verder moet? Ik weet het niet, echt niet. Ik ga proberen te denken aan de lessen die jij me hebt geleerd. Doorgaan, ook als het moeilijk is, kijken naar de zon die schijnt en genieten van alles wat er buiten is. De leegte die je achterlaat is enorm, juist omdat je er altijd was, aan mijn zijde. Weet dat je voor altijd diep in mijn hart zit, ik zal je nooit, nooit vergeten. Mijn allerliefste Spikkelprinses ♥

I love you to the moon and back…

 

Een groot woord van dank aan Reinier en alle medewerkers van Dierenpension Teraalst voor 13,5 jaar liefdevolle zorg en aandacht, alle medewerkers van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal, alle medewerkers van Dierenkliniek Oerle, en Erwin en alle medewerkers van Sterkliniek Any Animal in Heiloo. En natuurlijk aan iedereen die de afgelopen jaren zo ontzettend heeft meegeleefd met het wel en wee van mijn Prinses ♥

105 Comments on Dag mijn allerliefste, allermooiste Prinses…

 1. Linda V
  12 februari 2019 at 09:50 (6 maanden ago)

  Mooi geschreven, alleen maar liefde voor jouw prinses. Heel veel sterkte met het verlies van je maatje xxx

  Beantwoorden
 2. Wendy
  10 februari 2019 at 22:05 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte ❤, met dit verlies. We zullen haar allemaal heel erg missen, ze hoorde bij jouw. Maar wat heb je een hoop mooie foto’s en herrinneringen. Ze zal er altijd bij zijn, in ons hart

  Beantwoorden
 3. Astrid
  10 februari 2019 at 16:27 (6 maanden ago)

  Wat een prachtige woorden, zoveel respect voor jou lieve zus❤. .

  Beantwoorden
 4. Mariska
  10 februari 2019 at 12:14 (6 maanden ago)

  Zo sneu 🙁 heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 5. Mina
  10 februari 2019 at 09:08 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, Tranen rollen over mijn wangen tijdens het lezen van je afscheid van je spikkelprinsesje wat heb je dit mooi geschreven voor lieve Benthe. Ook in mijn hart heeft ze plekje! Pff heel veel sterkte met dit grote verlies. Dikke knuffel. En lieve Benthe rust zacht.

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  10 februari 2019 at 08:13 (6 maanden ago)

  Lieve, lieve, lieve Natasja. Wat verschrikkelijk. Ik leef met je mee. Echt. Mijn lieve schoonvader is afgelopen maandag overleden, totaal onverwacht uit het leven gerukt. Wat moet je je intens verdrietig en alleen voelen. Je bent een dappere, heel, heel sterke vrouw en je hebt al heel veel overwonnen. Probeer vast te houden aan het feit hoe gelukkig Benthe bij jou is geweest en hoe mooi haar leven is geweest. Ik denk aan jou, Sterkte, heel veel liefs.

  Beantwoorden
 7. Cindy
  9 februari 2019 at 14:31 (6 maanden ago)

  Jeetje Natasja… 🙁

  Ik liep wat achter met lezen, dus had nog niet meegekregen dat het zo hard achteruit ging. Met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel heb ik je liefdevolle herinneringen, je mooie eerbetoon aan Benthe gelezen, terwijl Mellow met haar kop op mijn arm lag.
  Ik lees je artikelen altijd met veel plezier, zeker de foto’s waar vooral Benthe de show stal 😉
  Wat is dit een enorm gemis voor je, je vriendinnetje, je maatje, je steun en toeverlaat, zij die er áltijd, onvoorwaardelijk voor je is geweest, in goede én in minder goede tijden, wat zul je haar missen… 🙁

  Ik wens je heel veel sterkte met dit veel te grote verlies, een verlies wat je niemand toewenst en waar geen enkele dierenliefhebber aan wil denken.

  Dag mooie Benthe, ik ben blij dat ik jou (en je grote broer Beau) een keer heb mogen ontmoeten. Het ga je goed daarboven.

  Lieve groet uit Lelystad, ook van Mellow.

  Beantwoorden
 8. Roos
  9 februari 2019 at 13:48 (6 maanden ago)

  Ach lieve Natasja, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Dit is zo verdrietig… Ik wens je echt heel veel sterkte, kracht en licht toe want potjandorie wat zal dit moelijk voor je zijn. Hele dikke knuffel x

  Beantwoorden
 9. Agnes
  9 februari 2019 at 13:29 (6 maanden ago)

  ach wat verdrietig. Wat veel liefde tussen jullie en wat een liefdevol, maar zó’n moeilijk besluit. Je hebt voor Bente de beste, meest liefdevolle beslissing genomen. Ik hoop dat die gedachte en de herinnering aan jullie mooie jaren je de komende tijd kan sterken en helpen in je verdriet

  Beantwoorden
 10. Ingrid
  9 februari 2019 at 12:48 (6 maanden ago)

  Wát een liefde! Sterkte.

  Beantwoorden
 11. Caroline
  9 februari 2019 at 12:42 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, wat een verdrietig nieuws. Ik had al een vermoeden. Er verschenen deze week minder artikelen en juist jij, die al zo’n drukke baan er naast heeft, was altijd zo stipt met artikelen. Wat ben jij moedig geweest. Dit is het beste en liefste wat je voor Benthe hebt kunnen doen. Benthe heeft nu geen pijn meer. Je bent een fantastisch lief baasje voor Benthe geweest, echt, ze had zich geen liever baasje kunnen wensen.
  Die foto op het strand, waar Benthe op jou af komt rennen en jij haar met open armen opwacht, spreekt boekdelen. Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe om het verlies van Benthe te verwerken.
  Veel liefs.

  Beantwoorden
 12. Moi
  9 februari 2019 at 12:38 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte met het verlies van Benthe.

  Rust zacht meisje.

  Beantwoorden
 13. Bibi
  9 februari 2019 at 09:45 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte Nataswat zal het een gemis zijn….ik zal de leuke foto’s van jullie samen ook missen. Ze was geweldig!!knuf

  Beantwoorden
 14. Erin
  9 februari 2019 at 09:37 (6 maanden ago)

  Heb tranen in mijn ogen. Heel veel sterkte de komende tijd. Wat prachtig geschreven

  Beantwoorden
 15. Ellen Nederlof
  9 februari 2019 at 09:18 (6 maanden ago)

  Aaachhhh, je mooie prinses, ik moest zo vaak zo lachen om dat eigenwijze koppie van haar op de foto’s, wat zal de stilte oorverdovend zijn.
  Heel veel sterkte, laat haar zonnestraaltjes verder op je schijnen

  Beantwoorden
 16. Angela
  9 februari 2019 at 07:53 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,

  Wat een verdrietig nieuws!
  Je lieve mooie spikkelprinses loslaten is een groot verlies maar getuigt van onnoemelijk veel liefde.

  Ik heb je blog met een brok in mijn keel gelezen. Prachtig en liefdevol.

  Wij wensen je heel veel sterkte, kracht en licht toe. Dat je grote liefde voor je mooie spikkelprinses je hart mag blijven verwarmen en je mag helpen bij het verwerken van dit verlies.

  We denken aan je

  Beantwoorden
 17. Yfke
  8 februari 2019 at 22:38 (6 maanden ago)

  De mooiste kamer in jouw hart heeft vast en zeker spikkeltjesbehang en is verlicht met blauwe sterretjes die sprankelen en hoop geven. De mooiste herinneringen aan jouw prinses wonen daar, zodat je als het even moeilijk is daar kan schuilen. En het mooiste is dat je al die speciale en bijzondere herinneringen aan haar voor altijd met je mee draagt.

  Beantwoorden
 18. Bernadette
  8 februari 2019 at 22:05 (6 maanden ago)

  Zo ontzettend mooi geschreven, ondank je grote verdiet.. haar Loslaten in Liefde is het mooiste wat je kon doen..heel veel sterkte lieve Natas…ze zal er Altijd Zijn ⭐

  Beantwoorden
 19. Cynthia
  8 februari 2019 at 21:45 (6 maanden ago)

  Kippenvel… Wat heb je mooie woorden geschreven over jouw spikkelprinses en de prachtige foto’s spreken boekdelen. De mooie herinneringen zullen gelukkig voor altijd bij je blijven. Veel sterkte met het verlies!

  Beantwoorden
 20. Bianca G.
  8 februari 2019 at 21:14 (6 maanden ago)

  Wat een ontzettend mooie, liefdevolle en ontroerende blog heb je geschreven. Benthe was echt een heleclieve, trouwe, bijzondere hond blijkt wel. Kan me goed voorstellen dat je haar enorm zal missen. Ze stond oprecht altijd aan je zijde. Ondanks we elkaar niet kennen, heeft jullie verhaal en de prachtige foto’s me enorm gegrepen. De tranen zijn ook bij mij niet te stoppen. Zo mooi om de liefde tussen jullie te zien. Sterkte!!

  Beantwoorden
 21. Miranda Aerts
  8 februari 2019 at 20:21 (6 maanden ago)

  Love always ♡
  Benthe heeft ons allemaal oneindig veel love & happiness gegeven.
  En we zijn allemaal zo dankbaar voor alles wat ze voor jou heeft betekend.
  Het gemis zal immens zijn want Benthe had een prominente plaats in jouw leven, in je huis én op bijna al jouw foto’s.
  Sterkte voor jou, zus X
  Ik weet zeker dat jouw spikkelprinses supertrots is op haar leven met jou ♡

  Beantwoorden
 22. Inge | Monsieur Mango
  8 februari 2019 at 20:15 (6 maanden ago)

  Tranen in mijn ogen. Wat een dapper en moeilijk besluit. Zo te lezen hebben jullie vele mooie jaren gehad en wat prachtig dat jullie elkaars steun zijn geweest. Wat zal het wennen zijn om Benthe niet meer op je foto’s te zien.. Heel veel sterkte met dit verlies, Natasja. ❤️

  Beantwoorden
 23. Marina
  8 februari 2019 at 20:04 (6 maanden ago)

  Wat een verlies. Echt heel erg. Ik vond het altijd zo leuk om naar jouw spikkrlprinses te kijken. Je hebt het mooi geschreven!! En heel veel sterkte gewenst

  Beantwoorden
 24. Grietje Bloemsma
  8 februari 2019 at 20:02 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, sterkte met je grote verlies. We zullen de stippelprinces missen!
  Dag lieve Benthe, het ga je goed..

  Beantwoorden
 25. Debbie
  8 februari 2019 at 19:56 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, het is heel moeilijk om je liefste maatje te moeten missen. Heel veel sterkte toegewenst!

  Beantwoorden
 26. margriet
  8 februari 2019 at 19:37 (6 maanden ago)

  mooi geschreven… Heel veel sterkte…

  Beantwoorden
 27. Jeanne hoekendijk
  8 februari 2019 at 19:13 (6 maanden ago)

  Ode aan benthe heel veel sterkte

  Beantwoorden
 28. Judith
  8 februari 2019 at 19:06 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,
  Wat een hartverwarmend eerbetoon aan Benthe. Het lieve meisje wat jou zelf heeft uitgekozen om haar baasje, haar maatje, haar liefde, haar alles te zijn.
  Mijn hart huilt met je mee….wat zal je haar ontzettend (gaan) missen.
  Heel veel liefs en sterkte…..

  Beantwoorden
 29. Neeltje
  8 februari 2019 at 18:57 (6 maanden ago)

  Tja, de tranen zijn hier in overvloed. Benthe Veel plezier en geniet waar je nu ook bent. Natascha heeft veel sterkte om dit gemis een plek te geven. Weet dat je niet alleen bent. Wij allemaal leven mee en je jurkenzusjes steunen je.

  Neeltje

  Beantwoorden
 30. Charline
  8 februari 2019 at 18:39 (6 maanden ago)

  Wat een prachtig verhaal en echt respect. Wat een liefde en wat heeft ze veel voor je betekend. Ik wens je heel veel sterkte, kracht en girlpower. Het is gewoon zo dubbel, de juiste keuze maar wel heel verdrietige keuze.
  Sterkte…rust zacht Benthe.

  Groetjes Charline

  Beantwoorden
 31. Petra van Schijndel
  8 februari 2019 at 17:48 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, wat een prachtig eerbetoon aan jouw lieve Benthe. Wat hebben jullie het fijn gehad samen en wat zul je haar enorm missen. Veel liefs en sterkte.

  Beantwoorden
 32. Henderica
  8 februari 2019 at 17:23 (6 maanden ago)

  Ach, wat verdrietig Natasja. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 33. Paola
  8 februari 2019 at 17:10 (6 maanden ago)

  ontroerend mooi eerbetoon lieve Natasja… ik wens je heel veel kracht en sterkte en dat alle mooie herinneringen je door deze moeilijke tijd heen helpen… een hele dikke knuffel van mij

  Beantwoorden
 34. Caro
  8 februari 2019 at 17:10 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,
  Met een dikke brok in mijn keel en tranen in mijn ogen lees ik één van jouw mooiste blogs ooit! Wat een prachtig eerbetoon aan jouw mooie, lieve en trouwe Spikkelprinses. Wat heeft ze jouw leven verrijkt. Wat was zij een fantastisch maatje. Die prachtige herinneringen zullen je straks troosten maar ze doen nu nog pijn. In gedachten zijn we bij jou. Rust zacht lieve mooie Benthe

  Beantwoorden
 35. Ria
  8 februari 2019 at 17:00 (6 maanden ago)

  Prachtig geschreven, inderdaad een mooi eerbetoon aan Benthe. Het verlies van je huisgenootje is altijd zwaar, maar zeker als je dan geen schouder ‘s avonds hebt om op uit te huilen… Bedankt dat we van haar mee mochten genieten, we zullen ze missen. Dikke knuffel

  Beantwoorden
 36. Wilma Rommelse
  8 februari 2019 at 16:49 (6 maanden ago)

  Jeetje, zot met een brok in mijn keel en betraande ogen je mooie ontroerende liefdevolle blog te lezen. Wat erg om je prinses te verliezen. Respect voor je keuze. Heel veel sterkte met het verwerken met dit verlies <3

  Beantwoorden
 37. Nicolette
  8 februari 2019 at 16:46 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,
  Wat heb je een supermooi eerbetoon aan jouw spikkelprinses in deze blog gegeven! Heb het met een lach en een traan gelezen.
  Wat hebben jullie samen een mooie tijd gehad en Benthe had de allerliefste en beste hondenbaasje en vriendin die ze kon wensen!
  Het is erg fijn en een schrale troost dat je wel op een waardige en rustige manier afscheid van haar hebt kunnen nemen en haar heel lang bij je hebt mogen hebben. Maar dat neemt niet weg dat je haar verschrikkelijk zal missen.
  Ik wens jou heel veel sterkte toe en neem de tijd om dit te verwerken.
  Liefst en een dikke knuffel van Nicolette

  Beantwoorden
 38. Corina
  8 februari 2019 at 16:08 (6 maanden ago)

  Ik begrijp elk woord wat je schrijft en idd vergeten doe je haar nooit. Bij mij hielp het om zoveel mogelijk naar foto’s te kijken, net zoals jij deze nu plaatste. Dan is het net of ze er nog is. Maar het verdriet is echt hevig dat zegt precies hoe sterk jullie band is. Want de liefde blijft.

  Beantwoorden
 39. Mieke
  8 februari 2019 at 15:46 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,
  Wat een verschrikkelijk nieuws, zo moeilijk maar tegelijk zo dapper dat je jouw Benthe los hebt gelaten. Ik wens je alle kracht van de wereld toe om een weg te vinden in een leven zonder haar. Xxx

  Beantwoorden
 40. Monique
  8 februari 2019 at 15:42 (6 maanden ago)

  Een prachtig eerbetoon.. tranen, ik leef met je mee. Sterkte!!

  Beantwoorden
 41. Esther Messing
  8 februari 2019 at 15:39 (6 maanden ago)

  Met tranen in mijn ogen lees ik dit. En alsof mijn vriendje het aanvoelt, hij komt lekker bij me liggen en kijkt naar mij aan geeft mij een likje door mijn gezicht. Dag lieve Benthe, lieve spikkelprinses. Knuffel.voor jou lieve Natasja

  Beantwoorden
 42. Annemiek
  8 februari 2019 at 15:33 (6 maanden ago)

  Je blog gelezen met een brok in mijn keel, het si goed zo als de pijn overheerst moet je ene beslissing nemen . Ik wens je alle kracht toe om hier door te komen

  Beantwoorden
 43. Jacqueline
  8 februari 2019 at 15:21 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, wat schrik ik hiervan,al zag je op de foto’s wel dat ze achteruit ging. Al jaren volg ik het wel en wee van Benthe, eerst op het lush forum en daarna hier. Wat heeft ze een mooi hondenleven gehad, en wat bofte ze met haar baasjes.Wat zul je een verdriet hebben,Ik wens je heel veel sterkte toe. Het zal niet meevallen de eerste tijd. Koester de vele mooie herinneringen.
  Dikke knuffel,
  Liefs Jacqueline.

  Beantwoorden
 44. Mariëtte
  8 februari 2019 at 15:14 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte !

  Beantwoorden
 45. Cindy
  8 februari 2019 at 15:05 (6 maanden ago)

  Oh, tranen met tuiten hier… Lieve Natasja, Benthe had zich geen beter baasje kunnen wensen dan jij. Wat een topper ben je, om Benthe zelfs de trap af te dragen toen ze het niet meer zelf kon.
  En ook nu weer, de moeilijkste beslissing die je kunt nemen, zo moedig om haar te laten gaan.
  Ik heb geluk gehad dat ik Benthe een keer i.r.l. heb mogen zien, prachtig was ze. Zal haar missen bij je weekoverzichten.
  Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende tijd, want oh wat zal dat wennen zijn, een leven zonder je spikkelprinces.
  Liefs en dikke knuffel!

  Beantwoorden
 46. DoraBusser
  8 februari 2019 at 14:53 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja en lieve Bente. Wat een grootsgroots gebaar dat wat je zo dierbaar is te laten gaan in liefde. Wat zullen we haar missen in de ootd. Ook al had Bente ook altijd hetzelfde spikkeljurkje aan ze straalde als een vedette. Ik ga je ook missen Bente. De kaarsjes zijn hier opgebrandt. Sterkte Natasja

  Beantwoorden
 47. Mirna
  8 februari 2019 at 14:47 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja, met een dikke keel van de grote brok die erin zit en tranen in Mn ogen lees ik je blog. Wat mooi en liefdevol geschreven!
  Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

  Mirna

  Beantwoorden
 48. EstherK
  8 februari 2019 at 14:42 (6 maanden ago)

  Wat een mooi eerbetoon heb je geschreven. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen met het ontzettend verdrietige verlies van Benthe! Heel veel knuffels! ♥️

  Beantwoorden
 49. Danielle Schoonderwoerd
  8 februari 2019 at 14:33 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja,
  Ik heb je verhaal met tranen over m’n wangen zitten lezen, jouw verdriet moet ongekend zijn. Wat hebben jullie een mooie tijd samen gehad en wat zijn er veel herinneringen om te koesteren. Jullie hebben al die jaren zo goed voor elkaar gezorgd en nu heb jij de laatste pijnlijke keuze voor haar moeten maken. Waarschijnlijk een van de moeilijkste, maar dapperste ooit. Je schreef het al, een lange lijdensweg wilde je niet en dat is haar gelukkig bespaard gebleven, dankzij jouw enorm liefde voor haar.
  Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd, wat zal het stil zijn in huis

  Beantwoorden
 50. Corine
  8 februari 2019 at 14:29 (6 maanden ago)

  Mooi geschreven en prachtige foto’s, het zal zeker niet gemakkelijk voor je zijn de komende tijd. Heel veel sterkte, Benthe heeft een fantastisch baasje gehad.

  Beantwoorden
 51. Chantal
  8 februari 2019 at 14:26 (6 maanden ago)

  Met kippenvel zit ik je verhaal te lezen. Wat heb je het prachtig geschreven, echt een mooi eerbetoon aan je spikkelprinses. Natasja, ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd en ook ik zal Benthe missen op je outfitfoto’s.

  Beantwoorden
 52. nieltje
  8 februari 2019 at 14:15 (6 maanden ago)

  Wat een mooi, verdrietig en prachtige ode aan Benthe meid. Dit is zo ontzettend verdrietig, maar ook zo ontzettend mooi hoe je afscheid kunt nemen van je prachtige spikkel. Hele dappere beslissing en daar zal ze je dankbaar voor zijn, want nu kan op een ander plekje in het zonnetje weer zonder pijn verder en daar zal ze op je wachten. Wij hebben allemaal zo enorm van haar genoten, een spikkelzusje met de mooiste jurk van allemaal. Wij zijn er voor je en blijf vooral je verhaal doen en haar foto’s posten <3
  Sterkte meid, dikke knuffel <3

  Beantwoorden
 53. Mieke (Jansen)
  8 februari 2019 at 14:12 (6 maanden ago)

  Ik houd het hier niet droog lieve Natasja. Ik vind het zo erg voor je. Een heel dikke knuffel ❤️.

  Beantwoorden
 54. Sabrina
  8 februari 2019 at 14:08 (6 maanden ago)

  Och jee, wat ontzettend verdrietig. Brok in m’n keel! Benthe heeft een geweldig hondenleven gehad bij jou. Ik ga haar ook missen ❤️

  Beantwoorden
 55. Anke
  8 februari 2019 at 14:05 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja. Wat een prachtig eerbetoon aan de mooiste spikkelprinses. Ik weet hoe je je voelt en ik huil mee met jou. Ik ben blij dat ik Benthe heb leren ‘kennen’, en ze gaat ontzettend gemist worden. Heel veel sterkte en al die clichés…. ze is er altijd….in je hart. Kus Anke en Coco

  Beantwoorden
 56. Eva
  8 februari 2019 at 13:59 (6 maanden ago)

  Tranen in mijn ogen, ik weet hoe je je voelt.
  Heb een jaar geleden ook afscheid moeten nemen.
  Je tekst is ook zo waar, dat de liefde zo groot is dat als ze t aan zou geven het te laat is. Dat is heel knap en goed, want je hebt in het belang van benthe gedacht!

  Heel heel veel sterkte, dikke knuffel

  Beantwoorden
 57. Susan happy Tante Betsy blogger
  8 februari 2019 at 13:55 (6 maanden ago)

  Pff de tranen rollen hier over mijn wangen, maar wat een prachtige ode aan Benthe met zo enorm veel liefde. Wat hebben we heerlijk mee mogen genieten van alle mooie leuke gekke prachtige foto’s van Benthe en met Benthe. Dankjewel dat je je liefde met ons gedeeld hebt en ons leven hier ook mee opgefleurd hebt. Lieve Benthe dat je maar heerlijk mag rond dollen en rond huppelen op de grote weide. Spring maar je oude en nieuwe vriendjes achterna hup het water in, gewoon doen hoor…het is heerlijk in het water. Geniet met volle teugen en laat Natasja regelmatig even weten dat je nog steeds aan haar zijde bent maar dan in een andere vorm. Heel veel sterkte en kracht Natasja! Dikke knuffels van mij

  Beantwoorden
 58. Annette
  8 februari 2019 at 13:54 (6 maanden ago)

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Beantwoorden
 59. Petra van Gils
  8 februari 2019 at 13:52 (6 maanden ago)

  Tranen lopen over mij wangen…wat mooi geschreven!!
  Heel veel Sterkte!!

  Beantwoorden
 60. Saskia
  8 februari 2019 at 13:45 (6 maanden ago)

  Natasja, wat een mooi eerbetoon aan Benthe.
  Heel veel sterkte met het dragen van dit verlies…

  Beantwoorden
 61. Evelien
  8 februari 2019 at 13:42 (6 maanden ago)

  Ach nee wat verschrikkelijk zielig. Ondanks dat je het zag aankomen, is de klap hard en genadeloos. Alsof er een stuk van je hart uit je lijf is getrokken.

  Bedankt voor dit mooie stuk, en bedankt voor alle foto’s en verhalen die je over Benthe deelde. Ik heb daar als lezer behoorlijk van genoten. Vooral de outfit-foto’s, waarop Benthe dan lekker ongegeneerd poseerde. Dat zal raar worden de komende tijd.

  Heel veel sterkte lieve Natasja, met dit grote verlies. Ik hoop dat tijd de wonden heelt en de mooie herinneringen aan Benthe je door de pijn heen helpen. Een dikke, digitale knuffel van mij. En rust zacht, lieve Benthe.. jij hebt enorm geboft met zo’n super vrouwtje, en andersom ook! <3

  Beantwoorden
 62. Mireille
  8 februari 2019 at 13:42 (6 maanden ago)

  Oh nee……lieve Natasja wat verschrikkelijk voor je maar wat een ontzettend dappere beslissing. Zelfs nu ben je de perfecte hondenmoeder voor jouw Spikkelprinses geweest.
  Ik zou willen dat ik de pijn weg kon nemen van je…..
  X Mireille

  Beantwoorden
 63. Lenneke
  8 februari 2019 at 13:42 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 64. Marina
  8 februari 2019 at 13:39 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 65. Marlou
  8 februari 2019 at 13:39 (6 maanden ago)

  Have Natasja, wat een mooi verhaal over het leven van jou prinses. Tranen rollen o er mijn wangen. Lieverd, wat een leegte en een verdriet. Ik hoop op recht dat je de zon ziet schijnen. Weet dat Benthe dat jou heel erg wenst. Lieverd… de thee staat klaar.. kus en heel veel knuffels. Lieve Benthe.. ik keek elke dag naar jullie uit hoe mooi en stralend jullie jezelf toonde. Rust zacht mooie spikkel.

  Beantwoorden
 66. Ilse
  8 februari 2019 at 13:38 (6 maanden ago)

  Och lieverd toch… Het moment waar elk hondenbaasje het meest voor vreest.
  Je hebt zo’n mooi eerbetoon aan Benthe geschreven. Ik stuur je heel veel moed en sterkte om door te gaan.
  Knuffe

  Beantwoorden
 67. Barbara
  8 februari 2019 at 13:27 (6 maanden ago)

  Ach wat een verdriet! Prachtig geschreven verhaal over je allerbeste kameraadje❤️Sterkte

  Beantwoorden
 68. Marianne Jansen
  8 februari 2019 at 13:26 (6 maanden ago)

  Lieve Natasja , wat moet dit zwaar voor je zijn . Je lieve spikkelprinses laten gaan .
  Ik lees zoveel liefde in je verhaal , de tranen stromen over mn wangen en dat terwijl ik nog nooit een hond gehad heb en er ook niet zo veel mee heb . Ik heb dit ook nog nooit bij iemand zo gevoeld . Je maatje , je steun en toeverlaat te moeten missen . Ik wens je heel veel sterkte , ze zal altijd bij je zijn , ook al is dat niet hetzelfde . Dikke knuffel voor jou x

  Beantwoorden
 69. Annette
  8 februari 2019 at 13:22 (6 maanden ago)

  Wat een verdrietig nieuws Natas, heel veel sterkte. Het zal moeilijk zijn maar wat hebben jullie het heerlijk gehad samen. Ze had geen beter huis kunnen treffen denk ik. Big hug!

  Beantwoorden
 70. Marjolein
  8 februari 2019 at 13:22 (6 maanden ago)

  Wat schrijf je dat mooi….. Een mooie lieve prinses waar je nu afscheid van moet nemen.
  Tranen ook in mijn ogen, ze zal gemist worden.
  Heel erg veel sterkte!

  Beantwoorden
 71. Corry
  8 februari 2019 at 13:20 (6 maanden ago)

  Prachtig geschreven, onvoorwaardelijke liefde.
  Ik wens je veel sterkte met dit intense verlies
  Trots ben ik op je dat je gekozen hebt voor Benthe en hem niet langer hebt laten lijden
  Maar hem de weg hebt vrijgemaakt naar de regenboogbrug

  Beantwoorden
 72. Joyce Siemons
  8 februari 2019 at 13:18 (6 maanden ago)

  ❤️

  Beantwoorden
 73. Jessica
  8 februari 2019 at 13:16 (6 maanden ago)

  Lieve Bente, goede reis over de regenboog brug . Daar mag je lekker spelen zonder pijn.

  Lieve Natasja, ik zit hier gewoon mee te janken. Iedereen die ook zo’n lieverd heeft moeten laten gaan snapt je verdriet. Heel veel sterkte voor je

  Beantwoorden
 74. Jelka
  8 februari 2019 at 13:11 (6 maanden ago)

  O, nee. Wat een ontzettend naar bericht. Nu zonder Benthe je wandelingen moeten maken. Ik wens je heel veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet. Ik zeg, iedereen stippels deze week, in haar eer.

  Beantwoorden
 75. Daniëlle
  8 februari 2019 at 13:08 (6 maanden ago)

  wat een mooie levensloop! Nogmaals sterkte en kracht voor nu en de komende periode!

  Beantwoorden
 76. Monique
  8 februari 2019 at 13:06 (6 maanden ago)

  Hi Natasja,
  Ik krijg er kippenvel van…Wat prachtig omschreven…
  En, wat ‘n boel liefde voor je stippen prinses.
  Heel veel sterkte met het verwerken & ‘n plekje geven.
  Denk terug aan alle fijne herinneringen en kaat het toe…
  Dikke knuf, moon

  Beantwoorden
 77. Bianca
  8 februari 2019 at 13:05 (6 maanden ago)

  Ohh lieve Natasja wat erg! Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen/typen (zit ondertussen even een paar dikke tranen weg te vegen). Wens je heel veel sterkte toe ❤️❤️

  Beantwoorden
 78. Dagmar
  8 februari 2019 at 13:04 (6 maanden ago)

  Wat een prachtig en ontroerend verhaal Natasja en wat een mooie foto’s – heel verl sterkte de komende tijd en kracht om dankzij al deze mooie herinneringen door te gaan en een nieuwe weg voor jou te vinden. Ik weet zeker dat Benthe ergens van bovenaf over je waakt en je kracht en liefde stuurt! En ik hoop dat je dat zal voelen en er steun aan hebt!❤️

  Beantwoorden
 79. Wojis
  8 februari 2019 at 13:03 (6 maanden ago)

  Heel veel sterkte, mooi geschreven voor de spikkelprinses.

  Beantwoorden
 80. phylia Katers
  8 februari 2019 at 13:02 (6 maanden ago)

  Och lieve Natasja wat een prachtig eerbetoon aaan je spikkelprinses …gelezen met tranen in mijn ogen…ook wij hebben in juni afscheid moeten nemen van onze lieve Bobbel…hij was 14 jaar en heel ziek! Moeilijk is het en het verdriet nog steeds aanwezig …wij teren ook op de mooie foto’s en filmpjes die we van hem hebben! Sterkte liefs Phylia

  Beantwoorden
 81. Daniëlle
  8 februari 2019 at 13:01 (6 maanden ago)

  Owww lieve Natasja ❤
  Met flink wat tranen lees ik je blog.
  Wat een prinsessen leventje heeft jouw Benthe bij jou gehad!
  Ik wens je heel veel sterkte voor nu en de toekomst.
  En je lieve Benthe zal altijd over je waken lieve Natasja! ❤❤

  Beantwoorden
 82. chucky1012
  8 februari 2019 at 13:00 (6 maanden ago)

  Oh nee, Benthe ❤️
  Gecondoleerd…
  Weet niet wat ik lees…
  Prachtig geschreven met zoveel ❤️
  Tranen lopen over mijn wangen….
  Ik weet als als alle dierenliefhebbers wat het is dat een hond komt te overlijden.
  Had het zelf ook meegemaakt.
  Ik zal ze missen….

  Heel veel sterkte ❤️

  Beantwoorden
 83. Windy
  8 februari 2019 at 12:59 (6 maanden ago)

  Wat een mooi eerbetoon aan jouw lieve Benthe.
  Zo’n vreselijk besluit is nauwelijks te nemen, maar zoals je al schrijft uit liefde genomen. Ik wens je alle sterkte van de wereld
  Liefs,
  Windy

  Beantwoorden
 84. Hendrickje
  8 februari 2019 at 12:57 (6 maanden ago)

  Wat een mooi eerbetoon heb je geschreven over Benthe. En bij sommige dingen dacht ik, o ja dat was ook zo. Ontroert door je mooie woorden en de schitterende foto,s van de spikkelprinses. veel sterkte

  Beantwoorden
 85. Natasja
  8 februari 2019 at 12:56 (6 maanden ago)

  Natasja, wat heb je dit verdriet, maar ook zulke mooie liefdevolle herinneringen prachtig verwoord❤️!! Tranen biggelen hier over mijn wangen, afscheid nemen doet zo een pijn, ik ken het. Het zal moeilijk zijn inderdaad, maar ik hoop dat alle mooie herinneringen aan deze oh zo speciale spikkelprinses je mogen troosten! Veel liefs!

  Beantwoorden
 86. Marije
  8 februari 2019 at 12:55 (6 maanden ago)

  Ah Natas wat ontzettend verdrietig om te lezen maar wat mooi geschreven.

  Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd

  Beantwoorden
 87. Jobke
  8 februari 2019 at 12:54 (6 maanden ago)

  Wat een prachtig eerbetoon aan je geliefde Benthe. Ik ben er stil van… Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 88. Cynthia
  8 februari 2019 at 12:53 (6 maanden ago)

  Wat een mooi verhaal en wat een avonturen beleefden jullie samen. Ik wens je veel sterkte toe, het zal zwaar zijn. Daarom een heel dikke knuffel voor jou dan ook. ❤

  Beantwoorden
 89. Donna
  8 februari 2019 at 12:48 (6 maanden ago)

  Sterkte Natasja. Dag lieve Benthe, ik heb van jou genoten!

  Beantwoorden
 90. Jacqueline Harbers
  8 februari 2019 at 12:46 (6 maanden ago)

  Ongelofelijk ontroerend…. heel veel sterkte lieverd… wat een moedig en liefdevol besluit heb je genomen, door je meisje dit te gunnen

  Beantwoorden
 91. Wilma
  8 februari 2019 at 12:46 (6 maanden ago)

  Wat een mooi blog, tranen in mijn ogen. Zo respectvol en met liefde geschreven. Waardevol. Wat kun je toch veel van een dier houden en andersom!
  Een bijzondere hond, jou Benthe moet je nu loslaten, heel veel sterkte lieve Natasja. Een grote leegte laat ze achter maar ze zit voor altijd in je hart❤️

  Beantwoorden
 92. jeannette
  8 februari 2019 at 12:45 (6 maanden ago)

  Och Natasja wat een verdrietig nieuws! Maar wat een moedig en liefdevol besluit heb je genomen, de pijn zal plaats maken voor nog meer liefde. De leegte zul je voelen maar de mooie herinneringen zullen langzaam die plaats gaan innemen. Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel voor jou! Rust zacht lieve Benthe…

  Beantwoorden
 93. Eveline Jansen - de Jong
  8 februari 2019 at 12:44 (6 maanden ago)

  Kan nu even niet zien wat ik typ, maar veel sterkte

  En wat een prachtig eerbetoon aan je prachtige spikkelprinses

  ❤️

  Beantwoorden
 94. Danielle
  8 februari 2019 at 12:42 (6 maanden ago)

  Oh neee…
  Ook al is houden van ….. Loslaten als t moet! Is het niet makkelijk je maatje te moeten laten gaan! Heel veel sterkte, dan aan jou.

  Beantwoorden
 95. Annette
  8 februari 2019 at 12:41 (6 maanden ago)

  Tranen… bij dit prachtige en zo liefdevolle eerbetoon aan je lieverd. Heel heel heel veel sterkte bij het gemis van je prachtige Benthe. Een warme arm om je schouders van mij…

  Beantwoorden
 96. Angelique van Vliet
  8 februari 2019 at 12:40 (6 maanden ago)

  Ach Natas, je allerliefste Benthe, ,je mooie meisje…. Wat vind ik dit ontzettend verdrietig om te lezen. Benthe heeft een mooie leeftijd en wat hebben jullie samen veel meegemaakt en veel herinneringen opgebouwd. Maar wat doet afscheid nemen pijn.
  Lieve Natasja, ik wil je enorm veel kracht en sterkte toewensen met dit grote verlies van jouw mooie meisje.
  Lieve Benthe, je zal enorm gemist worden. Run free lieve Benthe. ❤

  Beantwoorden
 97. Loes den Hollander
  8 februari 2019 at 12:38 (6 maanden ago)

  Ach wat een ontzettend mooi verhaal! En wat een mooie herinneringen aan Benthe

  Beantwoorden
 98. Miranda Sanders
  8 februari 2019 at 12:38 (6 maanden ago)

  Potverdikke Natasj! Wát verschrikkelijk verdrietig! Een dikke knuffel voor jou.

  Miranda Sanders

  Beantwoorden
 99. Gracia
  8 februari 2019 at 12:36 (6 maanden ago)
  Beantwoorden
 100. Ellen Jacobs
  8 februari 2019 at 12:35 (6 maanden ago)

  Tranen lopen over mijn gezicht bij deze love story over die leuke Benthe.
  Een vreselijk moeilijke en dappere beslissing die een goede dieren moeder helaas wel eens moet nemen. Bedankt voor het feit dat we mochten delen/kennismaken met deze prachtige hond.
  Liefs Ellen

  Beantwoorden
 101. Zoé Nieuwenhuys
  8 februari 2019 at 12:34 (6 maanden ago)

  Wat heb je dit super mooi verwoord. Emotioneel zit ik dit te lezen en leef met je mee. Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel!

  Beantwoorden
 102. Jori
  8 februari 2019 at 12:34 (6 maanden ago)

  Dag allerliefste prinses….petehondje,muisje….

  Beantwoorden
 103. Ranoe
  8 februari 2019 at 12:32 (6 maanden ago)

  Een heel liefdevol besluit hoe moeilijk ook. Ik denk aan jullie, heel veel sterkte! <3

  Beantwoorden
 104. Brenda
  8 februari 2019 at 12:31 (6 maanden ago)

  Beantwoorden
 105. Pleun
  8 februari 2019 at 12:26 (6 maanden ago)

  Kippenvel.. ❤️❤️❤️

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.