Darphin: skincare voor echte Beautyqueens

Gedurende de 4,5 jaar dat ik nu blog hier op Beautyspots, heb ik veel mooie producten mogen testen en reviewen. Gewoon mooie, hele mooie, en echte pareltjes. Tot de laatste categorie behoren ook de twee producten van Darphin waar ik je vandaag wat meer over vertel. Skincare in de meest mooie en luxe vorm!

DarphinDarphin Paris

Het merk Darphin bestaat al sinds 1958. In dat jaar richtte Pierre Darphin, een fysiotherapeut, zijn L’Institiut Darphin op. Met de lancering van deze producten stelde hij een nieuwe norm voor cosmetische producten en behandelingen. Nog altijd zie je Darphin’s perfectie en strenge selectie voor de meest verfijnde bestanddelen terug in elke olie, serum en crème van Darphin. Ik laat je vandaag Darphin Essential Oil Elixir en Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream zien, twee pareltjes van gezichtsverzorgingsproducten!

DarphinDarphin Essential Oil Elixir

Tijdens een mooie en inspirerende perslunch vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met het merk Darphin. Eén van de producten die aan ons geïntroduceerd werd, was het Essential Oil Elixir. We mochten allemaal aan drie verschillende glaasjes ruiken, en vervolgens aangeven welke geur ons het meest aansprak. Voor mij was dat een frisse, fruitige citrusgeur. Enige tijd na de perslunch kregen we een Essential Oil Elixir thuis gestuurd in onze favoriete geur, in mijn geval de Tangerine Aromatic Care. En oh, wat is dit heerlijke verwennerij!

DarphinIngrediënten

Het Elixir bevat eigenlijk alleen maar natuurlijke oliën, en vitamine E. De belangrijkste olie is Sesamolie, een olie die je niet zo vaak terugziet in huidverzorging. En dat is best gek, want het heeft een prachtige, veelzijdige werking. Om te beginnen stimuleert het de regeneratie van de huid (het aanmaken van nieuwe huidcellen). Daarnaast heeft sesamolie een natuurlijke beschermingsfactor tegen de zon (factor 3 of 4), helpt het om huidveroudering tegen te gaan, en het geeft een weldadig gevoel op de huid. Andere verzorgende oliën zijn Zonnebloemolie, Jojoba-olie en Amandel-olie. Verder bevat het Elixir essentiële oliën van Mandarijn, Grapefruit en zoete sinaasappel, gecombineerd met Citroen.

DarphinNaast het feit dat Darphin Tangerine Aromatic Care energiegevend werkt, revitaliseert het de vermoeide huid en herstelt de natuurlijke, vitale uitstraling. Een olie die mij de laatste maanden op het lijf geschreven lijkt, het zal niet voor niets zijn dat ik deze geur als mijn favoriet koos.

Het Darphin Essential Oil Elixir is niet alleen weldadig en intens verzorgend voor je huid. De textuur én de geur zorgen er samen voor dat het aanbrengen en inmasseren van de olie pure verwennerij is voor je zintuigen en je mood. De opwekkende geur is sowieso heerlijk om ‘s ochtends de dag mee te starten. Maar ook ‘s avonds, na een drukke (werk)dag is het heerlijk om dit Elixir aan te brengen, ik neem er dan ook uitgebreid de tijd voor en breng de olie al masserend aan. Om optimaal van alle voordelen van het Elixir te kunnen genieten, masseer je het op deze manier in de huid: klik.

DarphinGebruik en werking

Het Essential Oil Elixir heeft een vrij volle textuur die heerlijk inmasseert. Na het inmasseren trekt de olie vrij snel in de huid, en laat nauwelijks een vet laagje achter op mijn huid. Het Elixir voelt heerlijk en een tikje luxe aan op mijn huid, het aangename gevoel wordt versterkt door de opwekkende geur. Het is een product wat ik met veel liefde gebruik in mijn dagelijkse verzorgingsroutine, en mijn huid knapt er zichtbaar van op. Ze voelt gladder en zachter, en ziet er na verloop van tijd frisser en minder dof uit. Het Essential Oil Elixir is niet goedkoop (€ 57,95/15 ml), maar door de prachtige ingrediënten, het luxe gevoel en geur en de uitstekende werking vind ik hem zijn geld absoluut wel waard. En doordat je per keer maar een paar druppeltjes nodig hebt, doe je met het flesje vrij lang.

DarphinDarphin Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream

Alsof het Oil Elixir van zichzelf al niet lekker genoeg is, mocht ik dit hemelse product testen in combinatie met een vrij nieuw product van Darphin: de Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream. Een product wat zorgt voor een stralende en gerevitaliseerde huid, de hydratatie van de huid aanvult en de natuurlijke huidbarrière beschermt. En een product wat dus uitermate geschikt is om je huid aan het begin van het voorjaar een flinke oppepper te geven.

DarphinDe verpakkingen van de Darphin producten zijn prachtig. De bolle vorm van de glazen potjes en flesjes geven de producten een zachte, luxe uitstraling. En kijk dan, zelfs het plastic afdekkapje wat onder het schroefdeksel zit, heeft het logo van Darphin. Ik houd ervan, een merk wat helemaal af is, inclusief de kleinste details van de verpakking.

Ingrediënten

De Illuminating Oil Gel-Cream bevat o.a. Acetyl Glucosamine, wat de celvernieuwing helpt te stimuleren door de dode huidcellen los te weken. Hyaluronzuur verbetert de hydratatie van de huid, het helpt het vocht beter vast te houden. Vitamine E helpt de lipiden in de huid te beschermen door een hydraterend schild te vormen. Huidversterkende plantensuikers werken als een conditioner voor de huid en houden het vocht vast. Vitamine B3 stimuleert de lipidensynthese, waardoor ook weer onder andere het vocht beter vastgehouden wordt. Caffeïne geeft de huid een boost, waardoor ze er vitaler en stralender uitziet.

Darphin

Licht is de essentie van het leven en ook van een mooie huid. De revitaliserende mix van essentiële oliën met citrus, bloemen, cederhout en gember in het Lumière Essentielle Oil Serum en de Oil Gel-Cream hydrateren en zorgen voor een stralende huid. De hybride olietextuur zorgt voor een sensoriële transformatie met een unieke touch en geeft tegelijkertijd een mooie stralende huid.

De Oil Gel-Cream is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken, en is dus perfect voor wie liever niet te veel potjes en flesjes op haar badkamer heeft staan. Aangeraden wordt om de Oil Gel-Cream ‘s ochtends in combinatie met het Illuminating Oil Serum uit dezelfde lijn te gebruiken, en ‘s avonds na de geschikte Essential Oil Elixir, voor een optimaal resultaat.

DarphinTextuur, geur en werking

Wat meteen opvalt zodra ik het deksel open draai, is de heerlijke frisse, fruitige geur. Essentiële oliën van mandarijn, sinaasappel, neroli, roos, ylang ylang, cederhout en gember zijn hiervoor verantwoordelijk. Naast de heerlijke geur hebben de oliën ook een stimulerende werking op de huid.

De textuur is romig en rijk, maar smeert uitstekend uit, de Oil Gel-Cream trekt ook lekker vlot in mijn huid. Hierdoor is hij zowel ‘s ochtends, als basis voor mijn make-up, als ‘s avonds heerlijk om te gebruiken. ‘s Ochtends gebruik ik hem zonder ander product, ‘s avonds breng ik eerst het Essential Oil Elixir aan.

DarphinDe Gel Oil-Cream voelt heerlijk en intens verzorgend aan op mijn huid. Ze geeft mijn huid direct het benodigde vocht en laat haar comfortabel en zacht aanvoelen. Op de langere termijn merk ik dat mijn huid gladder wordt, steviger aanvoelt en een mooie egale uitstraling heeft, ondanks de vrij heftige tijd waarin ik nu zit.

Een pot Illuminating Oil Gel-Cream van 50 ml kost € 64,50. En ja, dat vind ik ook een boel geld voor een gezichtsverzorgingsproduct. Maar net als bij het Essential Oil Elixir, vind ik het in dit geval wel een terechte hoge prijs. De Oil Gel-Cream bevat ontzettend veel mooie ingrediënten, voelt heerlijk en rijk aan op mijn huid en doet wat hij belooft. En daar heb ik het geld voor over. Ik betaal liever wat meer voor een crème die echt wat doet voor mijn huid, dan dat ik de helft minder uitgeef aan een product wat niets doet.

DarphinDe producten van Darphin zijn onder andere te koop via deze webshop, en via de diverse schoonheidssalons die met dit mooie merk werken. Klik hier voor een overzicht van alle verkooppunten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

10 Comments on Darphin: skincare voor echte Beautyqueens

 1. Miranda
  27 februari 2017 at 20:46 (5 jaar ago)

  Dat zijn hele mooie producten <3

  Beantwoorden
 2. Annette
  26 februari 2017 at 16:28 (5 jaar ago)

  Klinkt heerlijk. Ik zie dit merk ook veel op de engelse sites waar ik regelmatig op kijk. Mooie producten. Ik betaal zelf ook liever wat meer voor echt goede producten dan voor producten die niets doen voor je huid.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  26 februari 2017 at 11:11 (5 jaar ago)

  Klinkt goed, maar erg prijzig. Zelf gebruik ik al jaren producten van o.a. La Roche Posay, die doen ook hun werk, erg goede kwaliteit. En voor een veel vriendelijker prijsje. Dus de prijs zegt niet alles.
  Dat gele flesje lijkt me zalig, als ik niet binnen mijn budget moeest blijven had ik die graag een keer gekocht.

  Beantwoorden
 4. Iris
  26 februari 2017 at 11:08 (5 jaar ago)

  Het klinkt heel goed! Zo fijn dat je hier iets over verteld, want ik ken dit merk helemaal nog niet!

  Beantwoorden
 5. Jolanda
  26 februari 2017 at 10:26 (5 jaar ago)

  Weer een nieuw merk voor mij. Wat een mooie verpakkingen! Klinkt heel goed

  Beantwoorden
 6. Mireille
  26 februari 2017 at 09:17 (5 jaar ago)

  Heerlijke producten van Darphin. Zo jammer dat ik niet alles in de salon kan verkopen.

  Beantwoorden
 7. Natascha
  26 februari 2017 at 08:39 (5 jaar ago)

  Ik word hier echt super enthousiast van, wat klinkt dit goed! Het zijn inderdaad geen goedkope producten maar precies zoals je zegt; als je kijkt naar de mooie ingrediënten en als het ook écht wat voor je huid doet, dan betaal ik het er ook wel voor. Er zijn ook genoeg dure producten te koop die helemaal niet zulke goede ingrediënten bevatten.

  Beantwoorden
 8. Hennie
  26 februari 2017 at 08:30 (5 jaar ago)

  Ik kan alleen maar heel erg Zen knikken bij deze producten. Het kost waanzinnig veel geld, maar wat zijn ze lekker. Goed omschreven, Natasja!

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  26 februari 2017 at 08:29 (5 jaar ago)

  Mooie en zeer luxe producten!
  Dit merk ken ik net.
  Fijne webshop die dit verkoopt en alles is zeer overzichtelijk.

  Xoxo

  Beantwoorden
 10. marije
  26 februari 2017 at 07:45 (5 jaar ago)

  Van die geuren alleen zou ik al heel blij worden, laat staan van de producten. Klinken echt ontzettend goed en voor kwaliteit betaal je gewoon meer.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.