De Alternatieve Vierdaagse 2020: ik was erbij!

Afgelopen week was het zover: de Alternatieve Vierdaagse 2020. Ik besloot pas een paar weken geleden om toch mee te doen, en regelde vrij op mijn werk. Vlak van tevoren kreeg ik toch wel een beetje de kriebels: waar was ik aan begonnen? Vier dagen achter elkaar 20 kilometer lopen, helemaal alleen? Met thuis ook niemand die me opwachtte in de pauzes en na afloop? Maar natuurlijk startte ik toch gewoon dinsdagochtend, met een heel leger jurkenzusjes achter me, die iedere dag steun en support gaven. Elke dag droegen we allemaal een outfit in de kleuren van die dag: dinsdag blauw, woensdag roze, donderdag wit of bolletjes (of witte bolletjes) en vrijdag oranje met groen. Ik maakte elke dag de nodige foto’s, die ik in dit artikel graag met jullie deel. Het gevoel van de Alternatieve Vierdaagse 2020!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

De Alternatieve Vierdaagse 2020

De Alternatieve Vierdaagse 2020 begon op dinsdag 21 juli. Ik had voor de afstand van 20 kilometer per dag gekozen, zoals ik in dit artikel al vertelde. Deze afstand loop ik al sinds maart iedere week, in april liep ik zelfs 25 kilometer. En wat voor mij vooral belangrijk was: 20 kilometer is een afstand die ik mentaal aan kon, om in mijn eentje te lopen. In Nijmegen had ik 40 kilometer per dag moeten lopen, maar daar heb je zoveel steun van alle muziek en het publiek langs de kant, die trekken je letterlijk door de moeilijke momenten heen.

Ik startte de dag met mijn vaste power-ontbijt: kwark met granola, gebroken lijnzaad, banaan en honing. Die geven me altijd meer dan genoeg energie voor de eerste grote ronde van 12 kilometer (later in de week bleek dat die ronde bijna 14 kilometer is, hahaha!).

De kleur van dinsdag was blauw. Omdat het die dag redelijk koel zou blijven, trok ik een iets dikker zomerjurkje van de collectie van 2019 van Tante Betsy aan. Een lekker sportief jurkje, wat heerlijk draagt.

Met de mascotte die ik voor de Nijmeegse Vierdaagse van 10 jaar geleden van mijn moeder kreeg, en op links een nieuwe mascotte voor dit jaar ♥

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Ik liep deze week de rondes die ik normaal met mijn trainingen ook loop. Hierin kan ik wat afwisselen, en loop ook af en toe een ronde andersom. Klinkt misschien saai, maar ik vind het heerlijk om tijdens het lopen niet op te hoeven letten welke afslag ik moet nemen etc. Muziek in mijn oren en lopen maar!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Dinsdag en woensdag was het echt heerlijk, perfect wandelweer. Zonnig en droog, niet te warm (woensdagochtend heb ik de eerste kilometer zelfs mijn handschoenen aan gehad, hahaha!) en een lekker briesje wat me continu afkoelde, maar niet te veel.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Deze brug heb ik inmiddels omgedoopt tot de Waalbrug die bij Nijmegen ligt, hahaha!

Na 12 (ruim 13) kilometer was het tijd voor pauze, met drie mini-krentenbollen en thee. Even tien minuten zitten, en dan weer door!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Met de Nijmeegse Vierdaagse krijg je als loper ontzettend veel aangeboden onderweg, waaronder zoute sticks en komkommer schijfjes. Die had ik voor mezelf deze week daarom ook gekocht, om het echte gevoel te krijgen. Deze nam ik steeds voor de tweede ronde mee. Dat is me echt heel erg goed bevallen, die gewoonte ga ik erin houden!

De eerste dag heb ik 22,8 kilometer gelopen, om half 1 was ik thuis. De kop is eraf!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Dag 2: Roze Woensdag

Woensdagochtend startte weer hetzelfde: met een powerontbijtje en een kop thee.

Roze Woensdag! Ik droeg een mouwloos jurkje van Tante Betsy, met het eerste stuk er nog een roze shirt overheen. Het zou die dag de koelste dag worden, dus om meteen mouwloos te starten was iets te koud.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Het beloofde weer een prachtige dag te worden, wat heb ik het enorm getroffen met het weer! Dit is echt mijn perfecte zomerweer, ook om te wandelen ♥

Na een kilometer of vier was ik weer in het bos aangekomen, ook hier was het lekker aangenaam.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Wat heerlijk dat het overal weer zo mooi groen is he? De regen van de afgelopen weken heeft de natuur echt goed gedaan, de planten en het gras hebben zich weer goed hersteld.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Hoe druk het altijd met de gewone Nijmeegse Vierdaagse is, zo stil was het nu met de Alternatieve Vierdaagse. Op deze dijk kom ik wel de nodige wandelaars en fietsers tegen hoor, maar je merkt dat het nu doordeweeks een stuk rustiger was dan in het weekend.

Door het park weer naar huis voor de eerste pauze.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Woensdag had ik een extra pauze, bij de ouders van een jurkenzusje, die vlakbij mijn route bleken te wonen. Met thee én taartjes!

En met een bosje bloemen liep ik mijn laatste vijf kilometer naar huis. Alvast oefenen voor de Via Gladiola!

Dag twee is in the pocket!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Dat vierde ik met stapelpannenkoeken (die ik natuurlijk niet iedere dag gegeten heb, hahaha!).

Ik had maandag nog de officiële Vierdaagse vlag besteld, die kwam woensdag binnen. Net echt zo 🙂

Dag 3: de ‘bergetappe’

Dag 3 staat bekend om de Zevenheuvelenroute, voor veel wandelaars is dit de zwaarste dag van de Vierdaagse. Ik dacht dat dat vooral door die zeven heuvelen kwam, maar ook zonder bleek dit gewoon de zwaarste te zijn. Zowel lichamelijk als mentaal. Ik had de nacht ervoor slecht geslapen, ik had veel last van mijn benen. Ook had ik de dag ervoor te laat mijn middagkoffie gedronken, waardoor ik niet in slaap kon komen. En toen ik donderdag begon aan mijn wandeling van die dag, voelden mijn benen zo ontzettend zwaar… Het was ook erg warm die dag, voor mij eigenlijk iets té warm. Dus dat alles bij elkaar zorgde voor een echte bergetappe.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Deze foto laat al zien hoeveel zin het zonnetje in de dag had 😉

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Hier zie je hoe warm ik het al na vijf kilometer had, hihihi!

Door het bos ging het nog stroef met mijn benen, eigenlijk ging het pas na een kilometer of tien wat soepeler. En na 15 kilometer sloeg de vermoeidheid, pijn en strammigheid weer terug in mijn benen. Maar gelukkig had ik én mijn komkommertjes én mijn zoute sticks, en mijn familie en jurkenzusjes die me een extra virtuele zet gaven.

De Alternatieve Vierdaagse 2020 De Alternatieve Vierdaagse 2020

De eerste klim van de dag 😉

De Alternatieve Vierdaagse 2020

En de laatste afdaling. Ik had de route langs het kanaal die dag twee keer, gelukkig stond er de tweede keer iets meer wind. Ik had mijn nek voor de tweede ronde nog een keer extra ingesmeerd, want de zon brandde enorm in mijn nek.

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Doorlopen Natas, doorlopen…

Op dag 3 en 4 voert de echte route langs Mook en Malden, dus ik moest natuurlijk deze straatnaamborden bij mij vlakbij even op de foto zetten 😉

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Yes, I made it! Super trots en oh zo blij! Want inmiddels weet ik: als de derde dag erop zit, is de Via Gladiola héél dichtbij! Dan moet het wel heel gek lopen wil je nog uitvallen!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Dag 4: Via Gladiolaaaaaaaaa!

Dag 4: de laatste dag! Ik had die nacht beter geslapen, en mijn benen voelden weer goed aan. Mijn broer, die dinsdag op het allerlaatste moment had besloten om ook de Alternatieve Vierdaagse te lopen, zou deze dag naar mij toe komen om de laatste kilometers samen te lopen. Dus ik had voor de zekerheid de wekker gezet, om acht uur zou hij bij mij zijn. Hij liep de 30 kilometer, en zou thuis alvast 6 kilometer lopen. Samen zouden we dan hier nog 24 kilometer lopen. Ik droeg die dag mijn officiële Vierdaagse shirt, met een rokje in groen met oranje erbij. Helemaal in stijl! Hij was bijna in de pocket!

We hebben eerst de grote ronde van ruim 13 kilometer gelopen, met daarna een korte sanitaire stop bij mij thuis. Na een uur zou het gaan regenen, dus we besloten om eerst nog een uur door te lopen, en dan pauze te houden. Dan zou de regen precies in onze pauze vallen. Die regen bleek uiteindelijk alleen maar een beetje gemiezer van een minuut of 10, verder hebben we het helemaal droog gehouden. In tegenstelling tot veel andere wandelaars in het land, we hebben het echt getroffen!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Na 17,5 kilometer was het toch wel heel fijn om even te zitten… Omdat het de laatste dag was, hadden we Kanjer koeken in plaats van krentenbollen. Nou ja, ik dan, mijn broer had al het nodige gegeten tijdens de eerste grote ronde 😉

Bij de voordeur stond een gladiool op me te wachten, dus die mocht mee tijdens het laatste rondje.

De laatste zes kilometer, nu waren we er echt bijna!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

De lucht beloofde niet veel goeds, maar ik heb mijn paraplu niet nodig gehad.

De laatste kilometer, daar zijn de gladiolen al!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

En toen… wat een verrassing! In het laatste uur van onze wandeling had mijn familie de hele straat omgetoverd tot een echte Via Gladiola, en stonden mijn ouders, zussen, schoonzus, neefje en nichtje en drie jurkenzusjes ons op te wachten! ♥

Wauw, het was zo toch nog een echte feestelijke finish, wat ontzettend leuk was dat! Ik wilde het liefste iedereen om de nek vliegen, maar dat kon natuurlijk niet. En gezien mijn okselfrisheid was iedereen waarschijnlijk maar wat blij dat we 1,5 meter afstand moesten houden 😉

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Deze foto zegt alles over deze vier dagen: de ontlading, het trotse gevoel, de warmte van het feestelijke onthaal en de blijdschap: I made it!

Daarna hebben we in mijn tuin met zijn allen nog wat gedronken. Er waren bubbels (zonder alcohol), heerlijke cake, appelflappen en kadootjes! ♥

De Alternatieve Vierdaagse 2020De Alternatieve Vierdaagse 2020

Donderdag was er met de post al een pakketje gekomen, maar die mocht ik vrijdag pas openmaken. Echte Vierdaagse koekjes, nom nom nom!

En Bones was er ook ♥

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Nog even een paar foto’s van het Via Gladiola kunstwerk in de straat ♥

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Allemaal juichende mensen, met gladiolen en vlaggetjes.

Rond drie uur was iedereen weg, en heb ik eerst maar even wat gegeten. Ik had inmiddels best trek, ondanks de cake en appelflappen 😉

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Alle lieve kadootjes bij elkaar ♥

Na het eten heb ik gedoucht en even een kopje thee gedronken in de tuin. Rust voor mijn benen!

De Alternatieve Vierdaagse 2020

Daarna heb ik alle gladiolen (acht bossen in totaal, want mijn broer was die van hem vergeten mee te nemen) in het water gezet. Bij gebrek aan voldoende vazen heb ik drie bossen in een emmer gezet, en deze in een rieten tas gezet, hahaha!

En toen zat het er weer op. Wat was het uiteindelijk super gaaf om mee te doen aan de Alternatieve Vierdaagse 2020. Een heel bijzondere editie was het. En hoewel ik er toch een beetje tegenop zag, zijn de vier dagen uiteindelijk voorbij gevlogen, met een feestelijke finish als kers op de taart. Op naar 2021!

30 Comments on De Alternatieve Vierdaagse 2020: ik was erbij!

 1. Donna
  29 juli 2020 at 13:43 (2 jaren ago)

  Ahhh wat mooi Natasja! Geweldige prestatie, respect! Superleuk verslag en wat zag je er elke dag mooi en sterk uit.

  Beantwoorden
 2. Happy Susan blogger
  27 juli 2020 at 14:36 (2 jaren ago)

  Oh wat enorm lief dat jullie een heuse finish hadden met juichende mensen en gladiolen toe. Ja deze bijzondere vierdaagse zal toch altijd in gedachten blijven als de komende jaren weer alles normaal verloopt. Top prestatie hebben jullie geleverd en ik kan me voorstellen dat het toch wel heel anders is als normaal. Maar het zal vast wel net zo voldaan voelen. Geniet heerlijk na!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  27 juli 2020 at 10:20 (2 jaren ago)

  Geweldig gedaan, wat een prestatie zeg. Gefeliciteerd hoor, je hebt er hard voor gewerkt!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  26 juli 2020 at 17:58 (2 jaren ago)

  Yes, you did it!
  Wat een mooie overwinning om na het vele trainen deze bijzondere vierdaagse te lopen!
  We zijn trots op jou, knap dat je zo goed hebt volgehouden! ♡

  Beantwoorden
 5. Sylvia W
  26 juli 2020 at 17:34 (2 jaren ago)

  Ohhh Yessss! You did it! Zoooo trots op je & je zooo stralend binnen te mogen halen op jou Via Gladiola was tof! Knuffel xx

  Beantwoorden
 6. Yolanda
  26 juli 2020 at 15:38 (2 jaren ago)

  Super knap dat je het helemaal volbracht hebt

  Beantwoorden
 7. Inge
  26 juli 2020 at 12:43 (2 jaren ago)

  Wat ontzettend knap dat je dit helemaal zelf hebt gelopen.

  Beantwoorden
 8. Annette Elias
  26 juli 2020 at 12:20 (2 jaren ago)

  Wat ongelooflijk KNAP, STOER en STERK van jou! Ik heb de week meegeleefd en door dit mooie verslag ook nog eens meebeleefd! Prachtig! Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal een prestatie van grote klasse! Be proud girl!

  Beantwoorden
  • Jacqueline Harbers
   26 juli 2020 at 17:09 (2 jaren ago)

   Super trots op je lieverd en wat was het ontzettend leuk om virtueel en op afstand met je mee te “lopen”

   Beantwoorden
 9. Marion
  26 juli 2020 at 12:15 (2 jaren ago)

  Trotse jurkenzus hier! Veel aan je gedacht en in gedachten liepen Pleuntje en ik een stukkie mee,kilometertje of 5….
  Respect hoor, hoop volgend jaar weer in het echie
  Groetjesssss

  Beantwoorden
 10. Karin
  26 juli 2020 at 11:33 (2 jaren ago)

  Echt zo top van je! Heb op afstand met je meegeleefd én gefietst…4 dagen op en neer naar mijn werk 20 km elke dag. En onderweg was ik in gedachte bij jou. Ik vind je een held…geniet maar lekker na met je bloemenfeestje in huis! Dikke knuffel vanuit het Twentse land van een jurkenzus met Brabantse roots..

  Beantwoorden
 11. Jacintha
  26 juli 2020 at 10:15 (2 jaren ago)

  Trots op mijn jurkenzus!Poot van Bones!

  Beantwoorden
 12. Jolanda Reezigt
  26 juli 2020 at 09:59 (2 jaren ago)

  Wat een mooi verslag van deze bijzondere wandelvierdaagse. Respect hoor, 4 dagen achter elkaar zo’n eind en dat grotendeels in je eentje. Bedankt dat je ons meeneemt met die leuke foto’s en je mooie verhalen. Ik geniet er altijd van om die te lezen.

  Groet, Jolanda

  Beantwoorden
 13. Rosika Prinsen
  26 juli 2020 at 09:45 (2 jaren ago)

  Wat een prachtig verslag, en wat fijn dat je zoveel support hebt gehad. Dit heb je toch maar mooi gefixt!!!

  Beantwoorden
 14. Marja
  26 juli 2020 at 09:19 (2 jaren ago)

  Kanjer!!! Je straalt op alle foto’s.
  Een prachtig verslag. Je bent bij heel veel jurkenzusjes in gedachten geweest de afgelopen week. Samen sterk 🙂

  Beantwoorden
 15. José
  26 juli 2020 at 09:05 (2 jaren ago)

  Supergoed dat je dit gedaan hebt!
  En de alternatieve wandelroute ziet er ook mooi en divers uit.
  Top gedaan!

  Beantwoorden
 16. Jacqueline Oud
  26 juli 2020 at 09:00 (2 jaren ago)

  Wow, vindt het echt super knap van je! Echt een enorme prestatie zonder publiek toch de “Alternatieve Vierdaagse” gelopen. Fijn dat je toch support hebt gekregen van de jurkenzusjes, kon lunchen bij de ouders van een jurkenzusje, je broer je de laatste dag heeft vergezeld en daarna een bijzonder ontvangst hebt gekregen van familie en vrienden. Niet meer dan verdiend. Fijn dat je kan terugkijken op een mooie week ondanks de omstandigheden toch echt genoten zo te zien op de foto’s. Snap dat dag drie echt het breekpunt is. Wat een schattige hond ook! Ben benieuwd of je nu even rust neemt of nu gewoon meteen weer verder wandelt:-) Geniet van je prestatie en de rust!
  Liefs

  Beantwoorden
  • Paola
   26 juli 2020 at 10:40 (2 jaren ago)

   Jaaaaaaa! Supertrots op je!! You did it! Ik vond het tof je op afstand toch te steunen

   Beantwoorden
 17. Diena
  26 juli 2020 at 08:53 (2 jaren ago)

  In 1 woord: GEWELDIG!!!!

  Beantwoorden
  • Cindy
   26 juli 2020 at 10:22 (2 jaren ago)

   Prachtig geschreven, met super mooie foto’s.
   Een speciale 4 daagse om nooit te vergeten.
   Je mag trots zijn op jezelf.

   Beantwoorden
 18. Joyce
  26 juli 2020 at 08:47 (2 jaren ago)

  Echt zo gaaf dat je dit gewoon gedaan hebt! Een power vrouw ben je!!

  Beantwoorden
 19. jelma
  26 juli 2020 at 08:46 (2 jaren ago)

  Super! Weer een ervaring rijker. En wat leuk hoe je met de foto’s en je tekst ons meegenomen hebt: alsof we even om een hoekje mee konden kijken met je.

  Beantwoorden
 20. Mariska
  26 juli 2020 at 08:43 (2 jaren ago)

  Ik vind het super knap dat je het maar doet hoor, zoveel wandelen! 🙂 petje af!

  Beantwoorden
 21. Netty
  26 juli 2020 at 08:39 (2 jaren ago)

  Goed gedaan. Hopelijk volgend jaar weer in Nijmegen. Misschien zie ik je dan door Elst lopen @

  Beantwoorden
 22. Bouke
  26 juli 2020 at 08:13 (2 jaren ago)

  Zo bijzonder! Geweldig gedaan… trots op je.
  Anders dan in Nijmegen, maar zeker ook iets om nooit te vergeten

  Beantwoorden
 23. Jooske
  26 juli 2020 at 08:12 (2 jaren ago)

  Wauw! Wat een prestatie! Heel knap en dapper van je! Wat leuk en fijn dat de laatste dag je broer mee liep en die fantastische finish maakt het helemaal af! Gefeliciteerd met je prestatie!

  Beantwoorden
 24. Mireille
  26 juli 2020 at 08:11 (2 jaren ago)

  Trots op jou dat je dit toch maar gedaan hebt.
  Geniet van de gladiolen

  Beantwoorden
 25. Ellen
  26 juli 2020 at 08:06 (2 jaren ago)

  Heerlijk dat het toch op deze manier kon Fijn dat jouw broer de laatste dag meeliep, en wat een binnenkomst zo! Erg leuk gedaan en wel verdiend. Moest tijdens het lezen denken aan alle keren lopen in Ooa Luxemburg. Voor velen de voorbereiding op de vierdaagse. Geweldig die sfeer altijd Net als in Nijmegen. Ging na mijn werk in het ziekenhuis daar ook graag kijken

  Beantwoorden
  • Nicolette
   27 juli 2020 at 09:16 (2 jaren ago)

   Wat ben je toch een topper!
   Leuk om het verslag te lezen en zo met je mee te lopen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.