De Alternatieve Vierdaagse 2021: dag 1

De Alternatieve Vierdaagse 2021 is gestart, de eerste dag zit erop! En oh, wat was ik gisteravond en vanmorgen zenuwachtig. Dat slaat eigenlijk nergens op, want ik hoef alleen maar te lopen. Vanaf mijn eigen huis, dus ik hoef me niet druk te maken over of ik wel op tijd bij de start ben, of ik me niet verslaap etc. Maar ja, toch is het ergens ook wel spannend. Maar de kop is er nu af, hopelijk zijn de zenuwen nu ook weg!

Alternatieve Vierdaagse 2021

De Alternatieve Vierdaagse 2021: dag 1

Ik begon de dag met een lekker, flink ontbijt. Ik had ook echt honger toen ik opstond, dus een dubbele portie fruit was welkom! Rond zeven uur was ik opgestaan, mooi op tijd. Mijn streven was om om half negen de deur uit te gaan, en dat werd zelfs iets eerder.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Dag 1 is de dag van Elst: daar hoort blauw bij. Ik had gisteren al gekeken welk jurkje het zou worden: de gezellige theepotjes van Tante Betsy. Een lekker dun stofje, paste perfect bij het mooie weer.

De nieuwe mascotte kreeg ook een plekje aan mijn heuptas.Β  Hij vond het nog een beetje spannend geloof ik, en durfde niet te kijken πŸ˜‰ Ik vond het ook een beetje spannend, ging tot twee keer toe voor de laatste keer naar het toilet en besloot toen dat ik mezelf gewoon maar naar buiten moest schoppen. Ik heb dit kunstje tenslotte nu al zo vaak gedaan, en buiten het feit dat het nu vier dagen achter elkaar is, is er niets anders aan.

Het was heerlijk weer, echt het perfecte wandelweer voor mij. Een lekker verkoelend briesje, een niet te hoge luchtvochtigheid en een vriendelijk zonnetje op mijn hoofd.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Angels appear when feathers are near ♥

Alternatieve Vierdaagse 2021

Ik kwam er in eerste instantie niet echt lekker in, toch nog een beetje de zenuwen denk ik. Ik kreeg geen lekker tempo te pakken, had nog wat buikpijn van diezelfde zenuwen en het ging gewoon niet lekker. Maar goed, er zat toch niets anders op dan door te lopen πŸ˜‰

Na ongeveer anderhalf uur kwam ik er wat beter in, mede door de prachtige bloemen overal. Het weer mag deze zomer dan niet voor iedereen het ideale zomerweer zijn, de natuur doet het er wel heel goed op ♥

Hopelijk hebben de bijen ook baat bij de vele bloemen die nu overal bloeien.

Dit stuk is in het weekend altijd best druk met lopers en fietsers, maar nu doordeweeks is het maar een stil stuk. Hoe anders dan in en rond Nijmegen…

Alternatieve Vierdaagse 2021

Bijna weer de wijk in. Ik had net een omweggetje gemaakt vanwege een groep ganzen die wel heel dichtbij het fietspad zat. Meestal durf ik er wel voorbij te lopen als ik genoeg afstand kan houden, maar dat ging in dit geval niet. Dus even een stukje terug gelopen en verderop weer het fietspad op πŸ˜‰

Alternatieve Vierdaagse 2021

Er stond een sterke stroming in het Wilhelminakanaal, dat zal vast ook met de hoge waterstand van de Maas en de Waal te maken hebben?

Alternatieve Vierdaagse 2021

Bijna thuis voor de korte sanitaire stop. Daarna loop ik altijd nog een uur, en dan is het tijd voor de echte pauze.

Ik had best honger, dus heb ik suiker op mijn krentenbrood gedaan. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar nu had ik er echt even behoefte aan. Tijdens mijn pauze heb ik alle foto’s en reacties op Facebook bekeken, mijn jurkenszusjes steunen me weer zo goed! Iedereen in het blauw vandaag ♥

De laatste (ruim) tien kilometer heb ik vandaag iets anders gelopen. En dat beviel goed! Anders heb ik altijd een stuk wat ik drie keer kort na elkaar loop, en waarbij ik na zes kilometer nagenoeg langs mijn huis loop. Maar ik mag dan nog niet naar huis, ik moet er dan nog vijf. En dat is mentaal best een dingetje, hahaha! Deze aangepaste route beviel me beter, dus die ga ik erin houden.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Let’s colour the world! ♥

Dit wil je toch ook in je tuin?

Alternatieve Vierdaagse 2021

Nog een kilometer of zes te gaan! Ik had trouwens een klein handdoekje meegenomen. Dit heb ik over mijn nek geslagen op de stukken waar ik de zon in mijn rug heb. Mijn nek is de afgelopen dagen al een beetje verbrand, ondanks het feit dat ik alleen maar in de schaduw heb gezeten. Dus nog meer zon kan ze even niet gebruiken. En op deze manier houd ik de warmte ook een beetje uit mijn lichaam. Het ziet er niet echt charmant uit, maar dat zie ik denk ik sowieso niet meer na 30 kilometer lopen πŸ˜‰

Alternatieve Vierdaagse 2021

Yes, de eerste dag is in de pocket! De app viel een paar keer uit, dus ik denk dat ik iets meer gelopen heb dan de 30,8 die hij aangaf. Vandaag geen stapelpannenkoeken, die heb ik voor morgen bewaard. Dan ben ik op de helft, dus een mooie beloning dacht ik zo πŸ™‚

Ik had gisteren nog wat vlaggetjes besteld in de Nijmeegse kleuren, die heb ik na het douchen in de tuin opgehangen. Zo heb ik mijn eigen Wedren πŸ™‚

De eerste dag is uiteindelijk heel goed gegaan, mijn benen voelen nog prima aan. Hopelijk gaat het morgen net zo goed!

9 Comments on De Alternatieve Vierdaagse 2021: dag 1

 1. Petra+van+Schijndel
  20 juli 2021 at 23:34 (12 maanden ago)

  Gelukkig kwam je toch nog ‘op stoom’ uiteindelijk.. Veek succes morgen!

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 juli 2021 at 20:53 (12 maanden ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 2. Petra+van+Vliet
  20 juli 2021 at 22:57 (12 maanden ago)

  Wat ben je toch een stoere vrouw!
  Je doet het geweldig!
  Echt heel leuk om jouw verslag te lezen,
  compleet foto’s erbij!!
  Succes morgen weer! xxPetra

  Beantwoorden
 3. Jessica
  20 juli 2021 at 21:53 (12 maanden ago)

  Super knap hoor!!! Petje af voor je

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  20 juli 2021 at 20:30 (12 maanden ago)

  Leuk, zo’n dagelijks verslag in je blog!
  Het gaat morgen vast beter met je zenuwen, nu is de kop er af! πŸ™‚
  Lekker slapen en op naar dag 2!

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2021 at 20:45 (12 maanden ago)

   ja dat denk ik ook hoor πŸ™‚

   Beantwoorden
 5. Esther Messing
  20 juli 2021 at 20:26 (12 maanden ago)

  Wat ben je toch een topper. En echt jij gaat dit rocken. Zeker weten.
  Dikke knuf Esther

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 juli 2021 at 20:45 (12 maanden ago)

   thanks! β™₯

   Beantwoorden
   • Patricia Samson
    20 juli 2021 at 20:58 (12 maanden ago)

    Superleuk dit verslag! Ik krijg spontaan zin om te wandelen

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.