De Alternatieve Vierdaagse 2021 – dag 3

Daar was hij dan, de gevreesde derde dag van de Alternatieve Vierdaagse 2021. Dag 3 staat bekend als de zwaarste. En dat komt niet alleen door de zeven heuvelen route waar de normale Nijmeegse Vierdaagse deze dag langs voert. Dag 3 is doorgaans de dag dat je opstaat met benen die eigenlijk niet meer willen, je mentaal een drempel over moet, maar ook de dag dat als hij achter de rug is, de finish op de Via Gladiola lonkt. Maar ja, ik had dag 3 eigenlijk gisteren al gehad…

Alternatieve Vierdaagse 2021

Alternatieve Vierdaagse 2021 – dag 3

Toen ik om 1 uur vannacht even naar het toilet moest, voelde ik inderdaad de beruchte ‘benen van dag 3’. Maar toen ik om 7 uur opstond, was er van die zere benen weinig meer te voelen. Eigenlijk voelde ik me gewoon kipfit! En toen ik beneden kwam, stond er een vers gebakken krentenbrood te wachten, wat ik gisteravond nog gebakken had. Lekker voor straks in de pauze!

Na mijn favoriete ontbijtje (nou ja, bijna dan, want de aardbeien waren op) maakte ik me klaar voor vertrek. Ik had vandaag gezelschap bij het wandelen, een achternichtje liep met me mee. Gezellig!

Alternatieve Vierdaagse 2021

Dag 3 is de dag van de bolletjesetappe, daar paste dit rokje prima bij πŸ™‚

Ik voelde meteen al dat de temperatuur veel beter was dan gisteren. Er stond zelfs een verkoelend windje, heerlijk!

En met wat bewolking erbij was het echt het perfecte wandelweer!

Alternatieve Vierdaagse 2021

In gezelschap schieten de kilometers echt lekker op. Ik vergat door het kletsen zelfs af en toe om te drinken, hahaha!

Alternatieve Vierdaagse 2021

Geen zeven heuvelen, wel een paar kleine klimmetjes πŸ˜‰

Helaas weer geen Schotse hooglanders gespot in het natuurgebied.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Na het eerste stuk nog een rondje van 5,5 kilometer door de wijk, en toen was het tijd voor een korte pauze.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Even wat energie opdoen voor het laatste stuk!

Ook in dit stuk zijn we geen ‘wilde dieren’ tegen gekomen, op wat groepen ganzen na.

Alternatieve Vierdaagse 2021

Grmbl! EΓ©n of andere onbenul van de Tilburgse gemeente heeft gewoon 1,5 meter van de prachtige bloemenstrook weg gemaaid! πŸ™ En nee, het is niet vanwege de verkeersveiligheid, want het is langs een kaarsrecht fietspad. Oh wat was ik boos!

Er staan nog wel mooie bloemetjes, maar het is zeker de helft minder geworden. Stomme pannekoek!

Weer nieuwe bloemetjes ontdekt! ♥

En zelfs dit onkruid is gewoon heel erg mooi als je er goed naar kijkt ♥

Daar is het park, nog een kilometer en dan zijn we er!

Dag 3 loopt door Mook en Malden, dus ik moest dit straatnaambord vlakbij mij natuurlijk even op de foto zetten πŸ™‚

Eigenlijk was dit gewoon de beste dag tot nu toe, ik heb wel een paar keer zware benen gehad, maar dat is onvermijdelijk. Maar verder ging het als een speer, en ook nu heb ik eigenlijk nauwelijks last van spierpijn. Komt misschien ook omdat ik net pas weer op de bank zit (half negen), ik ben nog druk geweest met van alles. Zo meteen lekker op tijd naar bed, en dan…. op naar de Via Gladiola!

Bedankt voor je support vandaag Agnes, het was gezellig!

8 Comments on De Alternatieve Vierdaagse 2021 – dag 3

 1. Jacqueline Oud
  22 juli 2021 at 21:05 (1 jaar ago)

  Heel veel complimenten voor deze knappe prestatie! Echt knap en prettig met gezelschap snap dat de dag dan veel sneller voorbij gaat. Alleen lopen op zulke grote afstanden is sowieso zwaar. Heel veel succes nog morgen en geniet nog even van sl de mooie natuur om je heen!! Het einde is in zicht!
  Liefs

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 juli 2021 at 21:08 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  22 juli 2021 at 21:03 (1 jaar ago)

  Wat fijn dat deze dag zo soepel ging en gezellig om samen met Agnes te lopen! πŸ™‚
  Lekker je benen laten rusten vannacht een morgen op naar de finish!

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 juli 2021 at 21:09 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Liesbeth Letink
  22 juli 2021 at 21:02 (1 jaar ago)

  Heel veel respect!!! Veel plezier bij je laatste loopdag!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 juli 2021 at 21:09 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Petra+van+Vliet
  22 juli 2021 at 20:58 (1 jaar ago)

  Wat heb ik een respect voor jou zeg.
  Dat je dit doet en dan ook nog vers krentenbrood bakt ook! Pfff, dat je daar
  nog energie voor hebt zeg!

  Fijn dat je een wandelmaatje had!
  Leuke foto’s weer!
  Op naar de laatste dag! ❀️
  Liefs!

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 juli 2021 at 21:07 (1 jaar ago)

   Hahaha de broodbakmachine deed het meeste werk hoor πŸ˜‰ En vanmiddag en vanavond heb ik nog cake gebakken en granola gemaakt. Ik moet ook goed voor mijn inwendige zelf zorgen he? πŸ˜‰

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.