De Alternatieve Vierdaagse 2021 – it’s a wrap!

En toen was daar alweer de laatste dag van de Alternatieve Vierdaagse 2021. De dagen zijn voorbij gevlogen, voor ik het wist was het vrijdagochtend. En vond ik het van tevoren toch best een beetje spannend, over het algemeen is het lopen hartstikke goed gegaan. Natuurlijk had ik af en toe behoorlijk last van mijn benen, en de tweede dag was bij tijd en wijle echt zwaar. Maar dat hoort er bij, het is natuurlijk ook best een prestatie. Hierbij het verslag van de laatste dag!

De Alternatieve Vierdaagse 2021

De Alternatieve Vierdaagse 2021 – dag 4

Ik had begin van de week twee Nijmeegse vlaggetjes besteld, samen met de vlaggetjeslijn voor in de tuin. Eentje nam ik de laatste twee dagen mee, en de andere hing vrijdag bij de voordeur. Tegen half negen zou mijn broer bij mij zijn, hij liep deze laatste dag met me mee.

De Alternatieve Vierdaagse 2021

Mijn outfit van deze laatste dag was dezelfde als vorig jaar: het officiΓ«le Vierdaagse shirt (van 2020, die van dit jaar was helaas te klein) en het BB rokje van Tante Betsy. En mijn roze Vierdaagse-sokken van Falke.

Het was net als donderdag heerlijk weer: een zonnetje, af en toe wat wolken en vooral: een verkoelend windje. Dat laatste was meer dan welkom!

There she goes just walking down the street…

De Alternatieve Vierdaagse 2021

Dit stukje had ik zelf nog nooit gelopen, ik loop meestal gewoon over het fietspad. Maar het bleek een erg leuk, groen stukje.

Het loopt naast het fietspad, maar door de hoge begroeide wal zie je geen auto’s meer. Mini stukje natuur midden in de wijk!

De Alternatieve Vierdaagse 2021

Hier moesten we een klein stukje door de wijk, om even later weer op het fietspad uit te komen.

Vooral het stuk langs het water was het heerlijk met het windje.

De Alternatieve Vierdaagse 2021

Na (bijna) twintig kilometer hadden we pauze, met krentenbrood en cake. Die laatste snijd ik normaal gesproken netter hoor, maar er was een stuk in het cakeblik vast blijven zitten πŸ˜‰

Het laatste stuk, nog een paar kilometer!

Ook op de laatste dag voert de route langs Mook, en daarna langs Malden:

En dan is het op naar de Via Gladiola!

Mijn ouders waren er om ons binnen te halen en hadden het huis en de straat versierd, samen met de buurjongetjes. We waren alleen iets te vroeg, dus we moesten nog een kilometer extra lopen, hahaha!

Blijft lastig: blij kijken tegen de zon in πŸ˜‰ Maar ik was heus heel blij hoor: 120 kilometer in de benen! Yes I did it! En daar horen natuurlijk gladiolen bij!

Van mijn vader en moeder kreeg ik dit kado, in Nijmeegse kleuren ingepakt πŸ™‚

Zo blij mee! Mijn moeder heeft deze sjaal voor me gehaakt, laat de kou maar komen! ♥

De Alternatieve Vierdaagse 2021

Mijn moeder had zelfgebakken taart bij, appeltaart met bakkersroom in de bodem. Jammie, dat smaakte wel!

Toen mijn familie weer weg was, heb ik eerst gedoucht, dat was best wel nodig. Ik was echt een beetje op gisteravond, dus in plaats van nog te koken zoals ik van plan was, heb ik Vegetarische Gyros op met pitabroodjes en ijsbergsla. En knoflooksaus, echt after-Vierdaagse voer, hahaha!

En toen zat het er alweer op! Die eerste dag na de Vierdaagse heb ik altijd een beetje een dipje, wat zal ik nu eens gaan doen? Ik heb vanmorgen eerst maar eens een stukje gelopen, hahaha! Ik had vannacht heel veel last van mijn benen, dus uitlopen was hard nodig. Verder heb ik een beetje in huis gerommeld, en inmiddels zit ik op de bank. Even uitrusten hoor. En nu heb ik nog een weekje vrij, ik ga maar eens bedenken wat ik nog ga doen komende week!

Iedereen ontzettend bedankt voor het meeleven en aanmoedigen ♥ Ik had het hard nodig, en het heeft me er echt wel doorheen getrokken. Hopelijk volgend jaar weer gewoon in Nijmegen!

8 Comments on De Alternatieve Vierdaagse 2021 – it’s a wrap!

 1. Simona
  25 juli 2021 at 12:23 (1 jaar ago)

  In 1 woord, geweldig. Jij en je familie. Zo goed gedaan en een prachtig mooi onthaal en je broer die de laatste dag meeliep. Super. De sjaal en gebak. Wat een feest

  Beantwoorden
 2. Jeltje
  24 juli 2021 at 21:49 (1 jaar ago)

  Ongelofelijk knap dat je het weer hebt gedaan, mag je echt trots op zijn! Ik doe het je niet na. En het Dalmatische rokje, wat bijzonder en mooi!

  Beantwoorden
 3. Jelma
  24 juli 2021 at 21:20 (1 jaar ago)

  Wow: je hebt het gewoon weer gedaan! Superknap van je.
  En ik wens je een fijne vakantieweek toe.

  Beantwoorden
 4. Marlous
  24 juli 2021 at 18:34 (1 jaar ago)

  Superknap en wat leuk dat je broer mee liep en prachtige shawl van jouw moeder. You dit a great job

  Beantwoorden
 5. Dagmar
  24 juli 2021 at 17:43 (1 jaar ago)

  Supergaaf gedaan!!! Trots op jou!

  Beantwoorden
 6. Ineke
  24 juli 2021 at 17:33 (1 jaar ago)

  Wat ontzettend goed Natasja! Ik heb je natuurlijk op fb gevolgd maar zojuist heb ik jouw verslag gelezen metde foto’s! Je inspireert mij met jouw wandelen! Ooit hoop ik de Vierdaagse te lopen geniet lekker na van je geweldige prestatie. Ik ben trots op je

  Beantwoorden
 7. Petra+van+Schijndel
  24 juli 2021 at 16:18 (1 jaar ago)

  Super- super- supergoed gedaan!

  Beantwoorden
 8. Mireille
  24 juli 2021 at 15:53 (1 jaar ago)

  Zo knap van je.
  Hopelijk volgend jaar in het echt

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.