De basis van mijn make-up routine – voorjaar 2015

Hoewel mijn ooglooks en bijbehorende lipstick iedere dag anders zijn, is de basis van mijn make-up routine eigenlijk altijd hetzelfde. Af en toe veranderen er natuurlijk wel 1 of 2 items, maar doorgaans is die basis wel gedurende een aantal maanden gelijk. Het leek me leuk om jullie de basis van mijn huidige make-up routine te laten zien, alle producten die ik nu al een aantal weken/maanden in combinatie met elkaar gebruik.

Make-up routine

De basis van mijn make-up routine

Mijn make-up lade is gevuld met een mix van budget, gemiddelde en duurdere make-up producten, en dat geldt eigenlijk ook voor de basis van mijn make-up routine. Zo gebruik ik al jaren een wenkbrauwpotlood van Catrice, maar behoren ook de producten van de luxe Oriflame Giordani Gold lijn al een tijdje tot mijn favorieten. Ik laat de producten hieronder per ‘productgroep’ aan je zien:

make-up routine

Dit is echt de basis van mijn make-up routine, hiermee begin ik. De Luminys Touch van Pupa gebruik ik onder mijn ogen en naast mijn neusvleugels, deze verlicht de donkere, grauwe huid (hij is verkrijgbaar bij Mireille). Onder mijn oogschaduw breng ik mijn all time favourite oogschaduwprimer aan, de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (binnenkort ga ik een ander merk testen, ik ben benieuwd of hij kan tippen aan deze). De foundation die ik gebruik, is een combinatie van Pupa Like a Doll*, met een beetje Cenzaa BB Sun, omdat de eerste op dit moment iets te licht is voor mijn huid. Cenzaa BB Sun geeft haar net dat zonnige tintje wat nu bij mijn huid past. De Avène Eau Thermale spray* staat eigenlijk op de verkeerde foto, want die breng ik pas na de volgende stap (poeder en bronzer) aan, hiermee fixeer ik mijn basismake-up 😉

make-up routine

Mijn foundation poeder ik af met de Mylène Silk Flower gezichtspoeder, waarna ik de bronzer uit het Paula’s Choice Blush it on Contour palette* aanbreng. Ook highlighter en blush komen 9 van de 10 keer uit dit palette.

make-up routine

Om mijn wenkbrauwen bij te tekenen, gebruik ik al jarenlang het wenkbrauwpotlood van Catrice. Sinds kort is daar een partner bij gekomen: de Eye Brow Gel* van Oriflame Giordani Gold, verkrijgbaar in twee kleuren, Blonde en Brown:

Make-up routine

Ik gebruik de kleur Blonde. De Eye Brow Gel (€ 13,00) geeft een subtiele kleur aan mijn wenkbrauwen, en zorgt ervoor dat de streepjes van het wenkbrauwpotlood natuurlijker ogen, én dat mijn wenkbrauwen de hele dag in vorm blijven, zonder een hard of plakkerig gevoel aan mijn wenkbrauwen te geven.

Make-up routine

Voor mijn ogen gebruik ik ook standaard twee producten van Oriflame. De The ONE Eyes Wide Open Mascara zagen jullie al in deze review voorbij komen, ik heb onlangs twee nieuwe exemplaren gekocht (en dat zegt wat!). De oogpotloden zijn onderdeel van de nieuwe Oriflame Giordani Gold assortimentsuitbreiding, ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren:

make-up routine

De potloden voelen lekker zacht, hebben een mooie pigmentatie en doen qua houdbaarheid niet onder voor mijn favoriete oogpotloden van Urban Decay. De Giordani Gold Eye Pencils* zijn niet echt goedkoop (€ 14,00), maar ik vind ze hun geld wel dubbel en dwars waard. Ik heb destijds alle vier de kleuren opgestuurd gekregen, ik kan dus naar hartelust afwisselen, afhankelijk van mijn ooglook.

Zoals je ziet, is de basis van mijn make-up routine heel gevarieerd qua merken, al vormen Pupa en Oriflame wel steeds meer de boventoon. Heb jij ook een bepaalde basis in je make-up routine?

*Dit product is door een merk of bedrijf beschikbaar gesteld voor een review

7 Comments on De basis van mijn make-up routine – voorjaar 2015

 1. Miranda Aerts
  28 mei 2015 at 16:09 (3 jaar ago)

  Ik gebruik vaak lange tijd eenzelfde soort product, vitaal oogpotlood en mascara.
  ik ben wel altijd op zoek naar een fijne foundation, heb ik er al een gevonden die me bevalt dan wordt deze weer uit de collectie gehaald en moet ik weer op zoek.

  Beantwoorden
 2. Mieke
  28 mei 2015 at 10:52 (3 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik gebruik ook veel dezelfde producten voor m’n gezicht, maar wissel wel in oogmake up en producten voor m’n wenkbrauwen!

  Beantwoorden
 3. mireille
  28 mei 2015 at 08:16 (3 jaar ago)

  Zo jammer dat de BB Sun van Cenzaa een Limited Edition was. Krijg er nog steeds vraag naar.

  Beantwoorden
 4. Manon
  28 mei 2015 at 07:57 (3 jaar ago)

  Leuk om te lezen hoe jouw routine is. Je gebruikt erg fijne producten. Ik gebruik elke dag ook verschillende make-up maar mijn routine is ook vaak hetzelfde net zoals bij jou.

  Beantwoorden
 5. Bianca
  28 mei 2015 at 07:39 (3 jaar ago)

  He die spray van Avène heb ik nog nieuw staan die ga ik dus wel eens proberen. Je gebruikt verder echt hele mooie en vooral fijne producten xx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.