Een kijkje achter de schermen bij… De I Love Myself box

De I Love Myself Box is in de paar maanden dat ze bestaat, aardig populair geworden, zelf ben ik ook groot fan. Omdat ik erg benieuwd was naar het verhaal achter de I Love Myself Box, heb ik Mireille van Huidverzorgingsinstituut Mireille een paar weken geleden een berichtje gestuurd met de vraag of ze het leuk vond om wat vragen hierover te beantwoorden. Ze was meteen enthousiast, dus reed ik vorige week donderdag richting Eindhoven, waar ik hartelijk ontvangen werd in de salon. Ben je ook benieuwd naar hoe de box ontstaan is, en wat voor ideeën Mireille allemaal nog heeft, lees dan snel verder…

I Love Myself Box
Hier worden de producten verzameld en ingepakt

Hoe lang geleden ben je als schoonheidsspecialiste begonnen, ben je meteen na school die richting uitgegaan?

Ik zit nu 25 jaar in het vak. Ik wilde eigenlijk dierenarts worden, maar was niet goed genoeg in de B-vakken. Dus ging ik op zoek naar welke richting ik dan uit wilde, en kwam bij het vak van schoonheidsspecialiste uit. Ik heb in Utrecht de opleiding gedaan, en heb zelf daarnaast ook nog les gegeven. Ik ben in 1990 begonnen met werken bij een grote salon in de Bijenkorf, maar nadat daar na 10 jaar een en ander veranderde in de bedrijfsleiding, besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik heb eerst een paar jaar boven in een kamer mijn salon gehad, maar toen besloten we om de garage te verbouwen, zodat ik meer ruimte had.

Wanneer en waarom heb je besloten om een webshop te beginnen naast je salon?

Ik had het gevoel dat ik als webshop op het gebied van verzorgingsproducten echt iets te bieden had aan klanten. Niet alleen vanwege mijn kennis, maar ook omdat ik meerdere merken voer in mijn salon, en verschillende soorten producten. Ook had ik op dat moment het idee voor de box al in mijn hoofd.

I Love Myself Box
“Het Grote Boek van Mireille”,  hierin maakt ze alle aantekeningen voor de boxen

Heb je zelf weleens één van de bekende beautyboxen besteld?

Nee, nooit. Mijn mening hierover is puur gebaseerd op basis van de reviews en unboxing-artikelen die ik erover las, maar ik vroeg me regelmatig af hoe iemand in hemelsnaam zo enthousiast kon zijn over een mini-sample van een product, of over een product van zo een budget merk. Ik was er van overtuigd dat de kwaliteit vele malen beter kon.

Wat heeft je ertoe gebracht om de I Love Myself box te introduceren?

Omdat ik dus zag dat de kwaliteit van de beautyboxen sterk verbeterd kon worden. Ik had toen ook al in mijn hoofd om een box in verschillende prijsklassen aan te bieden, zodat iedereen zelf kon kiezen wat men er aan uit wilde geven. Ook wilde ik geen abonnement hangen aan de box, omdat ik vind dat mensen er niet aan vast moeten zitten. Misschien wil iemand de ene maand wel twee boxen bestellen, en de twee maanden daarna geen. Bij mij kan dat gewoon.

Ik kwam op het idee omdat ik heel veel producten op voorraad heb liggen die om wat voor reden dan ook niet in de salon komen, maar wat wel gewoon mooie producten zijn. Ik vond dat zo zonde. De naam van de box heb ik overigens onder de douche bedacht.

I Love Myself Box
Eén van de boxen staat klaar om verzonden te worden, misschien wel de jouwe?

Vond je het niet eng om, juist op het moment dat zo’n beetje alle bekende beautyboxen “omvallen”, met een nieuwe box op de markt te komen?

Van de ene kant wel, maar van de andere kant: ik heb niets te verliezen. De producten die ik in de boxen stop, verkoop ik hier in de salon en in de webshop, ik hoef er dus geen extra kosten voor te maken. Ik ben op dit moment wel aan het rondkijken voor nieuwe merken en producten voor in de boxen, maar ook daarvoor geldt dat ik geen grote inversteringen hoef te doen. En uiteindelijk wil ik ook geen 1000 boxen per maand verkopen, ik wil het persoonlijk houden. Met de limited edition Kerst-boxen was het al enorm druk, dat had ik niet verwacht, zo snel al. Er waren avonden dat ik tot na middernacht boxen aan het inpakken was, hahaha!

I Love Myself Box
Nieuwe voorraad mooie producten!

Waar haal je de inspiratie vandaan om, naast het drukke leven wat je hebt (Mireille heeft naast haar salon ook nog een gezin, een hond, een klein rood ondeugend katertje en een paard), iedere keer weer zo’n mooie box samen te stellen?

Ik vind het totaal niet moeilijk om inspiratie te vinden, ik surf heel veel op het internet en kom daar vaak ideeën tegen. Daarnaast stel ik natuurlijk altijd heel gerichte vragen aan degene die een box bestelt, en daarmee kom ik een heel eind. Een heel enkele keer stel ik nog een extra vraag, maar meestal kom ik er met de “standaard” vragen uit en tot nu toe is het me altijd gelukt om een box samen te stellen waar de ontvanger blij en gelukkig mee is. De brieven die ik met de box meestuur, maak ik ’s avonds in bed op mijn i-pad (Mireille’s steun en toeverlaat) en mail hem dan naar mezelf, zodat ik hem de volgende dag kan uitprinten. Bij het inpakken heb ik hulp van mijn stagiaires, die het allemaal ook enorm leuk vinden om hierbij te helpen. Alles bij elkaar, dus het versturen van de mail, het selecteren van de artikelen, het maken van de brief en het inpakken van de box, zijn we denk ik ongeveer een half uur per box bezig.

I Love Myself Box
Heerlijke geur-producten van Greenleaf

Stel je voor: je mag voor Koningin Maxima een I Love Myself Box maken, maar je mag haar geen mail sturen om te vragen van wat voor producten ze houdt. Wat stop je er allemaal in?

Hahaha, dat is een leuke vraag! Even denken hoor: ik zou er in ieder geval een mooi luxe masker in stoppen. Ik weet dat ze rookt en dat is natuurlijk slecht voor je huid, dus het zou waarschijnlijk een egaliserend masker worden. Verder nagellak en make-up in mooie nude tinten, omdat ze dat vaak draagt en omdat dat past bij haar. Lekker luxe badartikelen om te relaxen na een drukke dag, een mooie handcrème zoals Dream Cream van Alessandro en een lekkere geurkaars van Cenzaa.

I Love Myself Box
Lekkers van Bomb Cosmetics

Wat zijn je plannen voor de toekomst voor de I Love Myself Box?

Voorlopig heb ik nog ideeën genoeg. Op dit moment zijn we druk bezig met de Valentijns-box, een limited edition die anders is dan de reguliere box. Hierin zitten in principe vaste producten, die echt kadootjes zijn om jezelf te verwennen. Wel krijgt de klant bij bepaalde producten keuze uit geur, soort product of bijvoorbeeld huidtype. Maar je kunt bij deze box niet aangeven dat je bijvoorbeeld alleen badproducten wil. Daarom is de box ook echt beperkt qua oplage, omdat ik van bepaalde producten gewoon niet meer voorraad heb.

En voor de zomer heb ik al volop ideeën voor de limited edition Zomer-box, waar ook weer heel andere producten in zullen komen, die horen bij het seizoen. En in de tussentijd blijf ik natuurlijk continu bezig met nieuwe ideeën voor de reguliere I Love Myself box.

Mireille, heel erg bedankt voor de gastvrijheid en voor het feit dat ik een kijkje achter de schermen van je prachtige bedrijf mocht nemen!

Vanmiddag heb ik voor jullie de primeur van de I Love Myself Valentine Box…

6 Comments on Een kijkje achter de schermen bij… De I Love Myself box

 1. Suzanne
  4 februari 2014 at 12:59 (8 jaren ago)

  Ik ben dik fan van Mireille’s boxen vol met prachtige produkten die op jou zijn afgestemd. Voor mij nooit meer een andere!

  Beantwoorden
 2. Jori Steijaert
  4 februari 2014 at 11:27 (8 jaren ago)

  Wat een leuk artikel Natasja…. Mooi om te zien hoe zo’n I love myself box… wordt gemaakt etc.

  Beantwoorden
 3. Vera
  4 februari 2014 at 10:20 (8 jaren ago)

  Wat ontzettend leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 4. astrid van Dis
  4 februari 2014 at 09:35 (8 jaren ago)

  Leuk artikel! Erg mooie producten heb ik vorige week gezien 😉

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  4 februari 2014 at 09:35 (8 jaren ago)

  Leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen.
  Ik was ook erg blij met m’n Beautybox en zie nu terug met hoeveel aandacht de boxen worden gemaakt.

  Beantwoorden
 6. Nicole
  4 februari 2014 at 08:44 (8 jaren ago)

  Boxen waar fijne producten in gestopt worden en aandacht aan wordt besteed zo te lezen!
  Heb al enkele unboxings gezien en het ziet er supergoed uit!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.