De Kerstboom in januari de kamer uit? Echt niet!

Begin januari is bij de meeste mensen het moment dat de Kerstboom weer naar zolder of het huis uit gaat (als dat al niet eerder gebeurd was). Bij mij andere jaren ook, ik was altijd blij dat het weer opgeruimd en fris was in de kamer. Maar ik heb besloten dat mijn mooie Rice Kerstboom dit jaar nog wat langer mag blijven staan, hij mag me sowieso helpen om die nare maand januari nog even door te komen. Afgelopen weekend heb ik mijn Kerstboom een kleine restyling gegeven, passend bij de tijd van het jaar. Ik laat je vandaag wat foto’s zien ๐Ÿ™‚


Kerstboom in januari: waarom niet?

Eigenlijk is het best gek, dat we massaal besloten hebben om begin december de Kerstboom te zetten, en hem eind december of begin januari weer op te ruimen. Toen ik half november mijn Kerstboom al gezet had, merkte ik dat er best veel mensen waren die dat gek vonden. Diezelfde mensen zullen me nu vast helemaal voor gek verklaren, dat ik mijn Kerstboom nog de hele maand januari laat staan. Maar weet je: ik vind mijn mooie Rice Kerstboom veel te gezellig, hij helpt me om de donkere, lange winteravonden door te komen. Dus waarom zou ik hem niet nog even laten staan? Met een paar kleine aanpassingen hier en daar is hij helemaal Kerst-af en doet al een beetje voorjaarsachtig aan.


Een paar items heb ik laten hangen in de Kerstboom, zoals de lichtjes en de slinger met de zilverkleurige rondjes. Ook de vogeltjes en de paddenstoeltjes mochten blijven, samen met de roze varkentjes. De ‘echte’ kerstballen heb ik er afgelopen zaterdag uit gehaald, en vervangen voor wat nieuwe items.


Nieuwe items in mijn Januari-boom

Van Moniek van Teitloos kreeg ik voor Kerst deze schattige Animal hangers van Pakhuis Oost. Ze wist dat ik deze ontzettend leuk vind, en dat ik van plan was om deze na Kerst in mijn Kerstboom te hangen. In het echt zijn ze nog mooier en leuker dan op de foto โ™ฅ


Ik bestelde afgelopen week een paar leuke Rice items bij Teitloos, waaronder drie papieren bloemen. Deze hebben gewoon een lange steel, je kunt ze ook in een vaas zetten. De stelen heb ik weg gemoffeld langs de stam van de Kerstboom.


De gehaakte kersen zijn ook van Rice, deze zitten oorspronkelijk aan een slinger. Maar het donkerbruine koord zag er niet zo mooi uit in de boom, dus heb ik de kersen allemaal los geknipt, en de uiteindes van de koordjes even in het kaarsvet gedoopt zodat ze niet gaan rafelen. Daarna heb ik de losse setjes kersen in de boom geknoopt.


Hi cutie!


Je ziet dat ik op een heel eenvoudige, en betrekkelijk snelle manier mijn Kerstboom heb gerestyled naar een heuse Januari-boom. Met al een kleine knipoog naar het voorjaar, ook al duurt dat dan nog even.


Onder de boom staat nog steeds de leuke opbergdoos van Rice, met daarnaast een bosje nep-tulpen en een leuk blikje met daarin 50 spreuken, deze kreeg ik als verlaat Sinterklaascadeautje van Jori en Vincent.


Benthe vindt het ook wel gezellig (denk ik) dat de boom nog even blijft staan ๐Ÿ™‚


En de rest van de kamer doet ook mee!

Nu ik toch bezig was, heb ik de rest van de kamer ook even een kleine opfrisbeurt gegeven. Deze leuke hangers had ik al, maar er zat een saai bruin-wit lint aan. Bij bol.com vond ik vrolijk gekleurd lint, dat zorgt ervoor dat de hartjes perfect matchen met de rest van mijn spulletjes.


Bij de bloemist heb ik zaterdagochtend een bosje tulpen en drie hyacint bolletjes gekocht, deze staan op het rotan dienblad op de eettafel. Als plantenbakjes heb ik drie verschillende bekers van Rice gebruikt, met daarin vrolijke feestprikkertjes.


Dit schattige lichtroze vaasje is nieuw in de webshop, samen met nog een paar andere pastelkleurige vaasjes. Ik kreeg deze van Moniek bij mijn bestelling. Ik vind ze zo enorm leuk, en zรณ ontzettend voorjaarsachtig! โ™ฅ


Ik vind het heerlijk, al een beetje in voorjaarssfeer te zijn, ook al komt er dan volgende week blijkbaar echt winterweer aan. Het hoort er toch een beetje bij in januari hรจ, een frisse wind door de woonkamer.

Krijg jij ook altijd de voorjaarskriebels al vlak na Kerst, of hou jij je in tot het echt voorjaar is?

16 Comments on De Kerstboom in januari de kamer uit? Echt niet!

 1. Evelien
  4 januari 2017 at 21:02 (4 jaar ago)

  Nare maand? *knuffel* Niet leuk! Enne, al laat je hem tot April staan. Als jij dat leuk vindt, heeft een ander dat maar te accepteren ๐Ÿ™‚ Bovendien is dit geen doorsnee kerstboom, hij is vรฉรฉl leuker dan een kerstboom! En je accessoires erin: ge-wel-dig. Al lees ik wel continu ‘tietloos’ in plaats van ‘teitloos’. Ahum.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  3 januari 2017 at 20:22 (4 jaar ago)

  Wat een mooie restyling van je boom.
  Bij mij gaat de kerstboom weer naar zolder maar de houten kerstboom blijft het hele jaar in de kamer staan.
  Kerstitems gaan er uit en wat gezellige decoratiespulletjes blijven er op staan ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 3. Cindy
  3 januari 2017 at 17:49 (4 jaar ago)

  Als ik zo’n leuke boom zou hebben zou ik hem ook laten staan haha! Mijn kleine boompje gaat altijd direct na kerst weg. Heb vorige week een bos hyacinten gekocht. Bolletjes nog niet gekocht omdat ik komende week op vakantie ben, maar die komen direct daarna in huis ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 4. manon
  3 januari 2017 at 16:55 (4 jaar ago)

  Gewoon laten staan, zo een boom is altijd wat gezelliger vind ik

  Beantwoorden
 5. Annette
  3 januari 2017 at 15:00 (4 jaar ago)

  Ik heb van de week tulpen gekocht en heb ook helemaal zin in het voorjaar. Kan vooral niet wachten tot het weer langer licht zal zijn.

  Beantwoorden
 6. Henrieke
  3 januari 2017 at 13:12 (4 jaar ago)

  Wat leuk! Met zo’n roze boom vind ik dit ook eigenlijk prima kunnen. Als het jou helpt om de donkere dagen door te komen, prima toch? ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 7. Jolanda
  3 januari 2017 at 12:59 (4 jaar ago)

  Heerlijk boompje! Die van mij heb ik gisteren al opgeruimd, maar die is dan ook wel 220 hoog en meer dan een meter breed

  Beantwoorden
 8. Mireille
  3 januari 2017 at 11:37 (4 jaar ago)

  Ik ben ook altijd laat met het opruimen van de boom. Vind het zo kaal altijd weer en vaak nog te vroeg voor echte lente spulletjes. Enne ik heb eigenlijk ook geen tijd, goeie smoes toch.
  Mijn doos van Rice staat ook onder de kerstboom

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 januari 2017 at 20:21 (4 jaar ago)

   Wat leuk om te horen! ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 9. Colinda
  3 januari 2017 at 10:47 (4 jaar ago)

  Doe wat jouw een prettig gevoel geeft. Je kan ook denken dat anderen fit misschien wel leuk zouden vinden maar door reactie van anderen, he het niet durven of doen. Wij hebben wel de spullen opgeruimd omdat ik het genoeg vond. Hoop dat dit helpt om de moeilijke januari maand door te komen.

  Beantwoorden
 10. Mariรซlle
  3 januari 2017 at 09:10 (4 jaar ago)

  Ik ben helemaaaal niet kerst of van kerstbomen of de winter of bleeeergh! Maar een roze (lente) boom die je wat vrolijker maakt, die kan ik wel begrijpen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 11. Marion
  3 januari 2017 at 08:15 (4 jaar ago)

  Wat een goed idee van! Lekker nog even wat langer van genieten. Gelijk heb je!

  Beantwoorden
 12. Jori
  3 januari 2017 at 07:00 (4 jaar ago)

  Ik ben altijd blij als het 2 januari is om daarna weer lekker ‘normaal’ van de winter te genieten. Je boom ziet er zo ook onwijs leuk uit…. Op naar de paasballetjes…hihi

  Beantwoorden
 13. chucky1012
  3 januari 2017 at 06:26 (4 jaar ago)

  Zo mooi!
  Ik had de kerstboom hier voor sinterklaas gezet.
  Voor oudjaarsdag had ik het opgeruimd.
  Prachtige make-over heb jij je woonkamer gegeven.

  Xoxo

  Beantwoorden
 14. marije
  3 januari 2017 at 06:23 (4 jaar ago)

  Wat leuk! Je hebt groot gelijk dat je hem laat staan. Ik krijg een voorjaarsgevoel van hyacinten en narcissen maar ik heb zelf nog niets staan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.