De leukste, origineelste Moederdagtips!

Nog een paar weken, en het is weer Moederdag. Een dag die voor mij altijd al beladen was vanwege mijn ongewenste kinderloosheid. En nu wordt het de eerste Moederdag zonder mijn liefste hondenkind 🙁 Het klinkt misschien gek, maar Benthe zorgde er altijd voor dat ik me deze dag toch een beetje speciaal voelde, als haar hondenmama ♥ Dus ik zie er dit jaar toch wel een beetje tegenop… Natuurlijk vier ik deze dag wel met mijn eigen moeder, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ben jij nog op zoek naar leuke, originele Moederdagtips, een kado voor je moeder of misschien jezelf? Ik zocht wat leuke kadotips bij elkaar!

Moederdagtips

We geven je moeder een boek voor Moederdag!

Een boek als kado voor Moederdag, het klinkt misschien een beetje afgezaagd. Maar ik heb het hier niet over zomaar een boek. Het is een boek wat ik mezelf binnenkort kado ga doen als ik een weekje vrij ben begin juni. Hanne Tersmette maakte een paar jaar geleden een enorme carrièreswitch: van reclamemeisje werd ze boswachter! En die baan vervult ze met passie en enthousiasme, ik heb haar onlangs ontmoet op het hoofdkantoor van Natuurmonumenten. Ik denk dat ik wel uren naar haar zou kunnen luisteren, naar al haar verhalen over de natuur.

In #Gaan vertelt Hanne je alles over haar favoriete natuurgebieden in Nederland. Welke dieren kun je er verwachten, wat is de beste manier om ze te spotten en waar vind je de mooiste paddenstoelen? Maar ze vertelt je ook over de leukste natuuractiviteiten en andere wetenswaardigheden over onze oer-Hollandse natuur. Ik ben zelf gek op de natuur, en kan dan ook niet wachten om dit boek te gaan lezen! Het is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

The Ritual of Chado

Rituals is een heerlijk cosmeticamerk wat denk ik iedereen wel kent. Iedere zomer en winter hebben ze een Limited Edition lijn, afgelopen zomers was het helaas niet helemaal mijn smaak. Maar nu is er The Ritual of Chado Limited Edition lijn, ik heb hem onlangs geroken toen ik op het Centraal Station van Utrecht was. En oh, wat is deze geur lekker! De geur is een combinatie van bamboe en matcha: een frisse, en tegelijkertijd rustgevende geur die doet denken aan een Japanse tuin.

In deze lijn vind je de bekende Rituals producten als een Body Cream, een Foaming Shower Gel, een Body Scrub, een Body Mist, maar ook een heerlijke tuinkaars ♥ De producten zijn verkrijgbaar via de website en de winkels van Rituals.

Parfum verwennerij bij Otentic Perfumes

Wil je je moeder (en jezelf) eens echt verwennen? Neem haar dan mee naar één van de stores van Otentic Perfumes. Ik ben er een paar jaar geleden geweest en schreef er een uitgebreid artikel over: klik. Inmiddels zijn de winkels gevestigd in Amsterdam, Amstelveen en Gent. Bij Otentic Perfume kies je een parfum puur op gevoel, zonder je te laten leiden door verpakkingen of mooie flesjes. De parfums zijn onderverdeeld in 8 verschillende stijlen, zoals Lemonia, Elegantia en Grasslands. Iedere groep is vervolgens weer onderverdeeld in 8 verschillende parfums, ieder met haar eigen specifieke geurnoten. Een bezoek aan Otentic Perfume is een ware beleving:

Otentic Perfumes takes you on a journey, discovering fragrances that reflect your personality, style or mood.

Ik vind dit echt één van de leukste Moederdagtips, voor zowel je moeder als jezelf. Het is zo’n ontzettend leuk uitje, en echte me-time voor jullie samen!

Meer informatie over de winkels en de verschillende geuren vind je op de website.

MoederdagtipsGeen Moederdag zonder bloemen!

Moederdag zonder bloemen is geen Moederdag. Een bloemetje mag écht niet ontbreken! En in deze tijd van het jaar is er volop keuze in mooie bloemen, zelf vind ik een veldboeket als op de foto altijd prachtig. Ook als je zelf niet op visite kunt gaan (om wat voor reden dan ook) kun je via bijvoorbeeld Greetz wel een mooi boeket laten bezorgen op Moederdag. Je kunt met de handige filters makkelijk een boeket vinden met haar favoriete bloemensoorten. Handig is ook de mogelijkheid om een vaas en een moederdagkaartje mee te sturen voor een kant-en-klaar cadeau. En ben je bang dat je het vergeet? Doe alvast nu je bestelling en plan het in voor de juiste datum, dan kun je het van je to do-lijstje afstrepen 🙂

Dit artikel bevat een samenwerking

7 Comments on De leukste, origineelste Moederdagtips!

 1. Saskia van horne
  24 april 2019 at 10:38 (2 jaar ago)

  Voor veel mensen is Moederdag inderdaad een pijnlijke confrontatie met een gemis.
  Goed dat je dit benoemd in je blog want het heeft me er bewust van gemaakt dat ook ik daar meer bij stil mag staan en dankbaar mag zijn dat ik niet bij diegene hoor die dat gemis zo voelen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   24 april 2019 at 20:15 (2 jaar ago)

   Beantwoorden
 2. Btjaaktje
  24 april 2019 at 09:54 (2 jaar ago)

  Lieve Natasja,

  Ik reageer vooral even op het eerste deel van je post.
  Herkenbaar! Ik vind Moederdag ook altijd enorm confronterend. Mijn timeline van Facebook wordt die dag overspoeld met foto’s van blije moeders met blije kinderen met tekeningen, ontbijtjes op bed en knutselwerkjes die kinderen op school gemaakt hebben.
  Dat zijn de momenten dat ik ook moeilijk de tranen kan bedwingen.

  Ik weet als geen ander hoeveel een hond voor je kan betekenen als je ongewenst kinderloos bent. Het is geen vervanging, mijn honden waren er eerder dan mijn kinderwens maar ze hebben het hele traject zoveel draaglijker gemaakt. Toen ik overbleef met lege handen, realiseerde ik mij dat ik enorm gelukkig was met mijn viervoeters.

  Een heel verhaal vanuit mijn belevingswereld om te zeggen dat ik helemaal begrijp dat Moederdag nu extra confronterend zal voelen, nu Benthe niet dichtbij je is! Sterkte lieverd ❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   24 april 2019 at 20:14 (2 jaar ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 3. Wilma Rommelse
  24 april 2019 at 08:10 (2 jaar ago)

  Dank je wel voor je tips Natasja.
  Zo fijn wat minder standaard cadeaus te hebben met een mooie omschrijving erbij. X

  Beantwoorden
 4. Caro
  24 april 2019 at 08:08 (2 jaar ago)

  Fijne tips om aan iemand cadeau te geven, moederdag of geen moederdag…

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  24 april 2019 at 07:17 (2 jaar ago)

  Wat een fijne tips voor moederdag…

  Een hele fijne dag 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.