De make-over van mijn tuinmeubelen

Tijdens mijn vakantie heb ik de meubelen in de kamer een flinke opknapbeurt gegeven. Het resultaat hiervan heb ik jullie in dit artikel al laten zien, ik geniet er nog iedere dag enorm van. Maar ook mijn tuinmeubelen waren aan een make-over toe, ook dat heb ik in die vakantie nog gedaan (met hulp van mijn vader). Hoe die geworden zijn, laat ik je natuurlijk ook zien!

make-over

De make-over van mijn tuinmeubelen

Dit is hoe de tuinmeubelen er vóór de make-over uitzagen. Mijn vader heeft de tafel en de bank een aantal jaar geleden gemaakt, ik vind het zó mooi! Al die jaren zijn ze in de oorspronkelijke kleur (grijs) gebleven, maar nu vond ik het wel tijd voor een lekker fris kleurtje 🙂

De tuinmeubelen zijn gemaakt van houten planken, een paar jaar geleden heb ik ze al een keer opnieuw in de verf gezet. Maar het was nu echt weer de hoogste tijd, zeker omdat de winter eraan komt. De losse tuinstoelen zet ik in de winter binnen, maar de tafel en bank zijn zo zwaar en groot, dat lukt echt niet. En dus moesten ze nog voor het najaar begon, een nieuwe laag verf krijgen, zodat ze weer goed beschermd zijn.

make-over

Terwijl ik nog aan de meubelen in de woonkamer bezig was, begon mijn vader alvast aan de make-over van de tuinmeubelen. Het meeste werk zit natuurlijk in het schuren en schoonmaken, dus ik was heel blij dat hij daar alvast mee begon. Benthe kijkt toe of hij alles wel netjes doet 😉

make-over

Aan de slag!

De onderkant van de poten moest dit keer ook meegenomen worden, omdat de verf daar al ver weg was. Eén van de poten van de tuinbank was zelfs al gaan rotten, die heeft mijn vader een paar maanden geleden vervangen.

make-over

Net als voor de meubelen in de woonkamer, gebruikte ik de verf van Global Paint, de Aquatura PU Top Satin. Deze is voor zowel binnen als buiten te gebruiken en is op waterbasis, dus beter voor het milieu en geeft geen vervelende stank. Qua verwerking lijkt hij erg op een verf op terpentinebasis, hij doet niets af aan kwaliteit.

Ik had van tevoren al een bepaalde kleur in gedachten, kleur ‘100% Branding’ van Flexa. Een groot pluspunt van deze Global Paint Lakverf is het feit dat hij verkrijgbaar is in talloze kleuren van bekende verfmerken, mijn keuze was dus ook beschikbaar bij Decoprof.

Omdat er nog een redelijke laag verf op zat, hebben we in dit geval niet eerst grondverf aangebracht. Maar ook voor grondverf kun je uiteraard bij Decoprof terecht, van verschillende merken voor diverse toepassingen. Weet je niet goed welke grondverf en/of lakverf je moet kiezen, neem dan even contact op met de klantenservice, zij kunnen je uitstekend helpen bij je keuze.

make-over

Hier zit de eerste laag erop. De kleur is al wel te zien, maar wordt nog afgevlakt door het donkergrijze van de onderlaag. Uiteindelijk moesten er drie lagen op om de intens groene kleur van 100% Branding mooi erop te krijgen.

make-over

Het resultaat

En dit is het eindresultaat van de make-over geworden. Zowel de tuintafel als de bank zien er weer netjes en vooral: lekker fris en vrolijk uit. Weg met dat weliswaar mooie, maar wel wat sombere grijs!

make-over

make-over

De groene kussentjes op de bank had ik al, maar komen nu natuurlijk véél mooier uit. Op die bank zit ik overigens echt een hele zomer, lekker buiten te werken. De tuinstoelen (die ik voor de foto even weg gehaald heb 😉 ) staan er eigenlijk alleen voor de sier, want daar zit ik nooit op, hihihi!

make-over

Volgend jaar wil ik (hopelijk in de tuin van mijn nieuwe huis) andere stoelen bij de set kopen, die er beter bij passen. Ik denk ook iets met kleur 😉

make-over

En ook hier komen mijn spulletjes van Rice veel mooier uit 🙂 Ik heb de afgelopen weken nog lekker kunnen genieten van mijn nieuwe tuinset, inmiddels is het iets te fris geworden om buiten te zitten. Maar wie weet, wat oktober en november ons nog brengen…

make-over

Maar zelfs nu het wat kouder is en ik niet meer buiten zit, kijkt het zoveel vrolijker als ik vanuit het keukenraam naar buiten kijk. Ik ben erg blij dat ik voor deze vrolijke, maar wel opvallende kleur gekozen heb.

Met dank aan mijn vader voor de hulp bij deze make-over klus! ♥

De verf voor de tuinmeubelen is beschikbaar gesteld door Decoprof.

13 Comments on De make-over van mijn tuinmeubelen

 1. Debbie
  14 oktober 2016 at 12:02 (6 jaren ago)

  Ik ben heel nieuwsgierig, maar de foto’s laden niet. Heb je dit ook al gemerkt?

  Beantwoorden
  • Debbie
   14 oktober 2016 at 12:03 (6 jaren ago)

   Oh, ik zie net je tweet hieronder. Hoop dat het snel is opgelost!

   Beantwoorden
 2. Jacqueline
  8 oktober 2016 at 16:01 (6 jaren ago)

  Echt een mooie kleur.

  Beantwoorden
 3. Mireille
  7 oktober 2016 at 20:13 (6 jaren ago)

  Kei mooi geworden. Echt een prachtige kleur.

  Beantwoorden
 4. Cindy
  7 oktober 2016 at 17:34 (6 jaren ago)

  De kleur is fantastisch. Wil wellicht in het voorjaar een binnenkastje in de make-over doen, en daar is dit een kanshebber voor. Mooi geworden!

  Beantwoorden
 5. Manon
  7 oktober 2016 at 17:22 (6 jaren ago)

  Ik vind het een hele mooie en frisse kleur

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  7 oktober 2016 at 15:22 (6 jaren ago)

  Ook weer zo’n geslaagde metamorfose!
  Het is er hele mooie kleur waar je helemaal vrolijk van wordt 😉

  Beantwoorden
 7. Astrid
  7 oktober 2016 at 14:17 (6 jaren ago)

  Prachtig! Helemaal geweldig deze kleur en inderdaad heel leuk samen met je vrolijke servies.

  Beantwoorden
 8. Donna
  7 oktober 2016 at 13:48 (6 jaren ago)

  Ziet er heel gezellig uit. Mooie kleur. Wat fijn dat je vader je verder heeft geholpen.

  Beantwoorden
 9. Babs
  7 oktober 2016 at 08:49 (6 jaren ago)

  Prachtige en aparte kleur, krijg zin om mijn huis ook een make-over te geven. Mooi!

  Beantwoorden
 10. Mariëlle M
  7 oktober 2016 at 08:22 (6 jaren ago)

  Super mooi make-over weer! 🙂 Je bent goed bezig geweest 😀

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  7 oktober 2016 at 08:21 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige kleur is het geworden.
  Mooie foto’s.
  Oh en heerlijke snoepjes die zo vrolijk gekleur zijn 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 12. Jori
  7 oktober 2016 at 08:08 (6 jaren ago)

  Het is erg mooi geworden en idd een frisse en vrolijke kleur.Hopen dat we in het voorjaar naar het tuincentrum in Tilburg kunnen om je tuin aan te kleden.x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.