Winter essentials: Decubal handcrème tegen droge handen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen (ook tegen mezelf): smeren is de enige manier om in de winter je handen zacht en soepel te houden. Gelukkig zijn er genoeg fijne handcrèmes te vinden die ons daarbij helpen. Vandaag laat ik je de Decubal handcrème voor droge & gevoelige handen zien, een intensief verzorgende en voedende handcrème.


Decubal handcrème voor droge & gevoelige handen

De producten van Decubal zijn gebaseerd op huideigen lipiden. Deze helpen het evenwicht in de huid te herstellen en haar zo weer zacht en soepel te maken. Decubal heeft producten voor ieder type droge huid, ook bij klachten zoals eczeem en psoriasis.


Ingrediënten

Decubal handcrème bevat 23% lipiden. De crème bevat geen parfum en parabenen, en is daardoor geschikt voor de meest gevoelige huid. Qua verzorgende ingrediënten zie ik onder andere vitamine E, dit is een natuurlijke antioxidant en een essentiële vitamine voor de huid. Glycerine geeft de huid een intense hydratatie. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid het vocht beter kan vasthouden en weer soepel wordt. Soja olie voorkomt uitdrogen van de huid en houdt haar soepel.

Zeker als je wat ouder wordt, is het belangrijk om je handen goed te verzorgen, zomer en winter. Onze handen worden nu eenmaal het vaakst bloot gesteld aan kou en/of vocht, en zijn daardoor extra gevoelig voor vroegtijdige veroudering. Gezien de ingrediënten kan Decubal handcrème prima helpen bij een goede verzorging.


Decubal handcrème zit in een handige tube met klikdop. Deze sluit ook daadwerkelijk stevig, zodat je de tube ook gerust kunt meenemen in je handtas. Een klikdop vind ik voor een handcrème het allerfijnst werken, die kun je met één hand openen en sluiten. En dat is wel zo handig, als je je handen wilt insmeren.


Textuur, gebruik en werking

De textuur van Decubal handcrème is romig, maar wel vrij dun. Hierdoor smeert hij makkelijk én snel uit, en trekt vlot in. Eenmaal ingetrokken laat de crème een verzorgend, beschermend laagje achter, wat echter niet vettig of vervelend aanvoelt. En het laat geen vette vlekken achter op mijn telefoon of iPad 😉 De crème is zuinig in gebruik, ik heb per keer maar een klein beetje nodig.

Ik gebruik Decubal handcrème meerdere keren per dag, afhankelijk van wat ik zoal doe op een dag. Op ‘huishoud’-dagen smeer ik wat vaker, op ‘kantoor’-dagen wat minder vaak. ‘s Avonds voor ik ga slapen smeer ik een iets dikkere laag, die dan lekker de hele nacht zijn werk kan doen.


Ik vind de Decubal handcrème erg fijn in gebruik, hij verzorgt mijn handen uitstekend. Bij regelmatig smeren blijven droge handen en kloofjes uit, zelfs bij koud weer. De prijs-kwaliteit verhouding is prima, een tube van 75 ml kost € 5,99. De producten van Decubal zijn verkrijgbaar via de eigen website, en daarnaast onder andere bij Holland & Barret, bol.com en DA drogist. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Winter essentials: Decubal handcrème tegen droge handen

 1. Evelien
  22 december 2016 at 22:31 (4 jaar ago)

  Deze klinkt heerlijk, zeker omdat hij snel intrekt en niet vettig is! Dat zijn toch wel mijn twee vereisten qua handcrèmes. Ik moet echt snel eens wat proberen van dit merk 🙂

  Beantwoorden
 2. theFamousSpot
  22 december 2016 at 20:47 (4 jaar ago)

  Handcreme is zo fijn! Zeker in de winter inderdaad, dan krijg je toch snel droge handen. Ik gebruik al jaren handcreme van Nivea, deze vind ik erg fijn!

  Beantwoorden
 3. Natascha
  22 december 2016 at 19:39 (4 jaar ago)

  Dit klinkt als een goede creme! Onze vaatwasser is kapot (ja luxe probleem I know hihi) en doordat ik nu veel vaker dus met mn handen in het water zit heb ik ook onwijs droge handen. Ik ben dus ook druk aan het smeren.

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  22 december 2016 at 10:26 (4 jaar ago)

  Die prijs is heel goed! Hoor veel goeds over dit merk. Zelf blijf ik bij mijn vertrouwde L’Occitane handcremes

  Beantwoorden
 5. marije
  22 december 2016 at 06:31 (4 jaar ago)

  Klinkt als een goede basic crème. Belangrijkste voor mij is dat hij goed en snel intrekt.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  22 december 2016 at 06:31 (4 jaar ago)

  Klinkt als een erg goede en fijne handcréme!
  Die zal ik eens gaan kopen….

  Fijne feestdagen Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.