Decubal Lippenbalsem SPF15

Lippenbalsem is een product waar ik niet zonder kan. Sowieso smeer ik iedere avond voor het slapen gaan mijn lippen in met een verzorgende balsem. Maar ook overdag, op momenten dat ik geen lipstick draag, heb ik vaak een lippenbalsem op mijn lippen. En zeker nu de koudere maanden er weer aan komen, is een goede lipverzorging onmisbaar. Decubal Lippenbalsem SPF15 is een extra verzorgende en verzachtende balsem voor droge, gevoelige lippen. Ik heb hem voor jullie (en natuurlijk ook een beetje voor mezelf 😉 ) getest!

Decubal Lippenbalsem SPF15

Decubal Lippenbalsem SPF15

Hoe komt het nou eigenlijk, dat je lippen veel sneller uitdrogen dan de rest van je gezicht? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: het huidlaagje van je lippen is veel dunner dan in de rest van je gezicht, en is nauwelijks in staat om het gevoelige slijmvlies wat er onder ligt, te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ze kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken! Decubal Lippenbalsem SPF15 bevat 75% huideigen lipiden, waardoor je lippen op een natuurlijke manier beschermd worden tegen uitdroging. SPF 15 beschermt je lippen bovendien tegen schadelijke UV straling.

Decubal Lippenbalsem SPF15

Ingrediënten

Naast de eerder genoemde huideigen lipiden bevat Decubal Lippenbalsem SPF15 Glycerine (hydrateert de lippen), verzorgende Soja-olie, Bijenwas (werkt verzachtend) en Sheaboter (voedend). Een kort, maar wel heel mooi ingrediëntenlijstje!

Decubal Lippenbalsem SPF15

Decubal Lippenbalsem SPF15

Decubal Lippenbalsem SPF15 zit in een mooie, practische tube met draaidop. In mijn handtas vind ik zo’n draaidop toch altijd net iets veiliger dan een simpelere klikdop. Met de schuine applicator breng je de lippenbalsem heel makkelijk direct aan op je lippen, en je kunt hem hiermee ook meteen verdelen. Handig!

Decubal Lippenbalsem SPF15

Textuur, geur/smaak en werking

Decubal Lippenbalsem SPF15 heeft een vrij dunne textuur, die als het ware smelt op mijn lippen en hierdoor heel makkelijk aanbrengt. Door de dunne textuur is de lippenbalsem zuinig in gebruik, ik heb maar een klein beetje per keer nodig. Bij het aanbrengen ruik ik een subtiele kokosgeur, maar deze blijft niet lang aanwezig (en dat vind ik eigenlijk wel prima, een verzorgend product voor de lippen moet voor mij niet te overheersend ruiken). Ik vind hem fijn in gebruik!

Decubal Lippenbalsem SPF15

Ik gebruik Decubal Lippenbalsem SPF15 vooral ‘s avonds voor het slapen gaan, ik heb de tube op mijn nachtkastje liggen. Ik heb het laatste jaar erg last van een droge mond, wat vooral ‘s nachts best vervelend is. De lippenbalsem zorgt ervoor dat mijn lippen in ieder geval niet uitdrogen, die voelen de volgende ochtend zacht, glad en gevoed aan. Aan mijn ‘Lippenbalsem for the night’ stel ik wat hogere eisen dan aan degene die ik overdag zo nu en dan gebruik, eenvoudigweg omdat hij de hele nacht mijn lippen zacht en soepel moet houden. Decubal Lippenbalsem SPF15 voldoet zonder enige moeite aan deze eisen, hij mag dus blijven op mijn nachtkastje!

Decubal Lippenbalsem SPF15 kost € 5,99 voor 15 ml en is onder andere verkrijgbaar via de eigen webshop: klik. Ik heb dit product ontvangen voor een review.

8 Comments on Decubal Lippenbalsem SPF15

 1. hilde
  8 september 2016 at 22:36 (4 jaar ago)

  Bij mij slingeren er ook een stuk of 10 door het huis. Deze heb ik ook trouwens, gewonnen onlangs. ik moet hem nog op de foto zetten voordat ik hem kan gebruiken. 😉 Ik ben super benieuwd!

  Beantwoorden
 2. Astrid
  8 september 2016 at 15:29 (4 jaar ago)

  Ik kan ook echt niet zonder lippenbalsem. In mijn handtas en op mijn nachtkastje heb ik altijd een potje of tubetje paraat.

  Beantwoorden
 3. Evelien
  8 september 2016 at 15:03 (4 jaar ago)

  Wat fijn dat er SPF15 in zit, en het subtiele kokosgeurtje spreekt me ook wel aan!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  8 september 2016 at 15:00 (4 jaar ago)

  Een mooie lippenbalsem voor een mooie prijs, zeker met SPF 15 erin verwerkt.

  Beantwoorden
 5. Jolanda
  8 september 2016 at 08:56 (4 jaar ago)

  Klinkt als een mooi product! Fijn dat hij goed voor je werkt

  Beantwoorden
 6. marije
  8 september 2016 at 07:27 (4 jaar ago)

  Ik ben zo benieuwd naar de producten van dit merk. Tijd dat ik eens wat ga aanschaffen 🙂

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  8 september 2016 at 06:15 (4 jaar ago)

  Deze lippenbalsem wil ik graag toevoegen aan mijn stash 😉
  Dat klinkt goed.
  Zulke prachtige foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.