Demak’up waterproof oogmake-up remover

Demak’up kende ik tot voor kort eigenlijk alleen van de (kwalitatief uitstekende) wattenschijfjes. Ik wist wel dat ze ook reinigingsproducten voor ogen en gezicht in het assortiment hebben, maar ik ben die nog nergens tegengekomen. Althans: mijn oog is er nooit op gevallen. Tot ik een paar weken geleden bij Action was, en in het schap de Demak’up waterproof oogmake-up remover zag staan voor de luttele prijs van 99 cent. Omdat mijn oogmake-up remover bijna op was, besloot ik hem in mijn mandje te doen, en eindelijk eens een product van Demak’up te gaan proberen.

Demak'up oogmake-up remover

Demak’up waterproof oogmake-up remover: reiniging en verzorging in 1

Demak’up waterproof oogmake-up remover zit in een mooi slank flesje van 125 ml inhoud. Het flesje past prima in je toilettas, en dankzij de stevige klik-dop hoef je niet bang te zijn voor lekkage. Je kunt de Demak’up waterproof oogmake-up remover dus gerust meenemen op vakantie of voor een paar dagen weg.

De Demak’up waterproof oogmake-up remover bevat katoen-extract, en belooft wallen en donkere kringen onder je ogen te helpen verminderen.

Demak'up waterproof oogmake-up remover

Demak’up waterproof oogmake-up remover: ingrediรซnten

Naast katoen-extract bevat Demak’up waterproof oogmake-up remover Polyfenolen uit rode wingerd, welke de ontzwelling van wallen bevordert, en provitamine B5 en korenbloemwater die voor een frisse en uitgeruste blik helpen zorgen.

Demak’up waterproof oogmake-up remover is een zogenaamde tweefasen-reiniger (zoals ik eigenlijk altijd gebruik voor het verwijderen van mijn oogmake-up), je moet de fles voor gebruik dus even schudden. De oogmake-up remover laat geen vette laag achter op de huid, en dus ook niet in mijn ogen.

Demak'up waterproof oogmake-up remover

Demak’up waterproof oogmake-up remover: gebruik en werking

Ik heb de Demak’up waterproof oogmake-up remover zowel met gewone oogmake-up als met waterproof oogmake-up gebruikt. De gewone oogmake-up wordt probleemloos verwijderd, met mijn waterproof mascara van Catrice (de Glamour Doll Volume Mascara Waterproof) heeft hij voor een waterproof oogmake-up remover opvallend veel moeite. Zonder heftig boenen krijg ik deze mascara gewoon niet van mijn ogen verwijderd. En als ik dan eindelijk denk de mascara goed verwijderd te hebben, zegt het spiegelbeeld de volgende ochtend iets anders, want dan blijken er toch nog de nodige resten achtergebleven te zijn (“Hello Mrs. Panda!”).

Bij het reinigen met de Demak’up waterproof oogmake-up remover voel ik een licht prikkend gevoel in mijn ogen. Niet echt branderig, en ook niet zo erg dat ik het gebruik heb moeten staken, maar toch: niet prettig. Dit, samen met het feit dat hij gewoon niet echt goed is in het verwijderen van waterproof oogmake-up, maakt dat ik deze remover geen tweede keer zou kopen. Jammer, maar mijn eerste kennismaking met een reinigingsproduct van Demak’up was dus niet erg positief.

Ik kocht de Demak’up waterproof oogmake-up remover bij Action voor slechts โ‚ฌ 0,99.

Ken jij de reinigingsproducten van Demak’up? Wat is jouw ervaring ermee, heb jij misschien aanraders voor me?

2 Comments on Demak’up waterproof oogmake-up remover

 1. Esmรฉe
  3 september 2013 at 13:52 (9 jaren ago)

  Ik heb eigenlijk nooit de producten van Demak’up gebruikt, alleen heel even de wattenschijfjes. Wat jammer dat hij tegenvalt. Ik heb helaas geen tips voor je. ๐Ÿ™ x

  Beantwoorden
 2. Kim
  3 september 2013 at 12:12 (9 jaren ago)

  Ik heb geen ervaring met de Demak’Up reinigers maar uiteraard wel met de wattenschijfjes. Die gebruikte ik vroeger altijd en ik ben sinds een paar jaar overgestapt op die van Etos en echt, die kosten de helft of zo en werken net zo goed.
  Hierin heb ik dus geen tips voor je helaas. ๐Ÿ˜‰

  Ik heb wel enkele make up removers voor waterproof make up gehad die gewoon hun werk niet goed deden, net als deze van Demak’Up. En ik ga echt niet lopen boenen want dat is slecht voor de huid rond je ogen.

  Misschien heb ik wel een andere tip voor je, maar ik weet niet of je hem kent. Als je wattenschijfjes gebruikt kun je die het beste even natmaken, ik pers vervolgens het overtollige water eruit door hem tussen mijn handen te leggen en even te drukken. Daarna doe ik er pas het product op. Droge wattenschijfjes maken namelijk minuscule krasjes in je huid, ook al zie je ze niet.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.