Dermalogica Overnight Retinol Repair

Ik vertelde jullie al eens eerder over enkele producten van Dermalogica, een kwalitatief hoogstaand huidverzorgingsmerk wat echt prachtige producten in haar assortiment heeft. Onlangs mocht ik kennis maken met één van de allernieuwste producten: Dermalogica Overnight Retinol Repair. Ik vertel je vandaag in een midi-review mijn (korte) ervaring met dit veelbelovende product!

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Ik kreeg deze set een tijdje geleden van Mireille, om uit te proberen. De set bestaat uit twee afzonderlijke, in combinatie met elkaar te gebruiken producten, maar daar vertel ik je zo meer over. Eerst citeer ik Dermalogica even over dit nieuwe product:

Retinol is één van de meest populaire, krachtige ingrediënten onder consumenten en medische professionals, omdat het in staat is fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat Retinol opmerkelijk goed in staat is om de structurele integriteit van de huid te herstellen. Toch zijn er ook uitdagingen aan het gebruik van Retinol vanwege de fragiele chemische structuur en de eigenschap om ontstekingsreacties te veroorzaken in de huid.

Blootstelling aan UV-stralen, lucht en water kunnen allemaal de stabiliteit en effectiviteit van Retinol beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat innovatieve producten zoals Dermalogica Overnight Retinol Repair zo worden ontwikkeld dat de Retinol stabiel blijft. Daarnaast moet de tolerantie voor Retinol opgebouwd worden, om zo de gevoeligheid van de huid tot een minimum te beperken.

De huidexperts van het International Dermal Institute en Dermalogica hebben de uitdagingen van het gebruik van Retinol zorgvuldig overwogen. Het resulltaat is een geconcentreerde en gestabiliseerde nachtbehandeling die gepersonaliseerd kan worden voor optimaal comfort en die de huid verstevigt, verzacht en herstelt.

Kijk, dat kon ik zelf écht niet zo goed en mooi onder woorden brengen. Een korte, maar duidelijke uitleg over de werking en de voor- en nadelen van Retinol.

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Zoals gezegd bestaat de Dermalogica Overnight Retinol Repair set uit twee producten: de Overnight Retinol Repair zelf, en een zogenaamde Buffer Cream. De Buffer Cream werkt zoals de naam al aangeeft, als buffer voor je huid en helpt bij het opbouwen van de tolerantie van de huid voor de Retinol.

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Dat opbouwen gaat als volgt: je start met 1 deel Overnight Retinol Repair en 3 delen Buffer Cream, en mengt deze vóór je het ’s avonds op een gereinigde huid aanbrengt. Vervolgens bouw je in twee weken tijd de hoeveelheid Buffer Cream af, totdat je huid tolerantie tegen Retinol heeft opgebouwd. Dit klinkt een beetje heftig en eng, maar geloof me: bij Dermalogica weten ze wat ze doen. Ik heb geen enkele reactie ondervonden tijdens het gebruik van dit product. Althans, geen negatieve, maar daar kom ik zo op terug, hihihi!

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Naast Retinol (0.5% micro-ingekapseld), wat hoog in de ingrediëntenlijst staat, bevat de Overnight Retinol Repair ook Squalane, krachtige peptides en vitamine C. Dit is echt wel een heel indrukwekkend tubetje!

De Buffer Cream bevat als belangrijkste ingrediënt Aloë Vera, wat een kalmerende en verzachtende werking op de huid heeft, en dus eventuele reacties van de huid (zoals een prikkend gevoel, wat overigens niet persé een slecht teken hoeft te zijn) meteen herstelt.

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Zowel de Dermalogica Overnight Retinol Repair alleen als in combinatie met de Buffer Cream heeft een vrij lichte textuur, die makkelijk smeert en goed door de huid wordt opgenomen. Beide crèmes hebben een beetje een ‘klinische’ geur, en dat is eigenlijk het enige nadeel wat ik ervaren heb. De geur is overigens vrij snel weer verdwenen, dus  een echt nadeel kan ik het niet eens noemen. Je gebruikt de Overnight Retinol Repair ’s avonds, zodat de Retinol ’s nachts aan de gang kan om de collageenproductie en de celvernieuwing van de huid te stimuleren. Let er overigens wel op, dat je tijdens het gebruik van dit product, overdag een gezichtsverzorging met minimaal SPF 30 gebruikt, want de Retinol maakt je huid erg gevoelig voor UV-stralen.

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Ik heb de Dermalogica Overnight Retinol Repair gedurende twee weken gebruikt, toen waren mijn tubetjes helaas leeg (boehoe!). Eerst in combinatie met de Buffer Cream, de laatste vier dagen heb ik de Overnight Retinol Repair alleen gebruikt. Dit is natuurlijk te kort om echt iets te kunnen zeggen over de werking op de langere termijn. Wel heb ik gedurende die tijd ervaren dat mijn huid ’s ochtends extreem zacht en glad aanvoelde, en dat ze na ongeveer 1,5 week ook al wat steviger leek aan te voelen. Maar dat laatste is lastig om concreet te kunnen beoordelen, zeker omdat het over zo’n korte tijd ging. Maar ik ben erg onder de indruk geraakt van dit nieuwe anti-aging product, hij gaat op mijn wishlist om ooit nog eens langere tijd te testen!

Dermalogica Overnight Retinol Repair is verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille. In de set zit een tube van 30 ml Retinol Repair en een tube van 15 ml Buffer Cream. De set kost € 119,00 en dat is natuurlijk een flink bedrag. Maar gezien het resultaat wat ik in die twee weken heb mogen ervaren, vind ik het het geld wel waard. En met de kortingscode MIREILLE krijg je ook op dit product 15% korting, en dat scheelt wel lekker op dit bedrag 😉

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit mooie product, en wil je zelf ook ervaren wat het voor jouw huid doet? Namens Mireille mag ik twee travelsize verpakkingen van de Overnight Retinol Repair ter waarde van ongeveer 30 euro weggeven! Wat moet je doen om kans te maken? Like de Facebook-pagina van Huidverzorging Mireille en die van Beautyspots (voor zover je dat al niet deed), en laat hieronder een reactie achter waarin je aangeeft mee te doen. Ik vind het ook wel leuk om te horen of en wat jij aan anti-aging doet. De winactie loopt tot en met zondag 24 januari, op maandag 25 januari ontvangen de twee winnaars een mailtje van mij. Succes!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

25 Comments on Dermalogica Overnight Retinol Repair

 1. C. Hage
  12 januari 2017 at 16:00 (6 jaren ago)

  Graag proberen!

  Beantwoorden
 2. Nicole
  23 januari 2016 at 09:41 (7 jaren ago)

  Wauw Dit lijkt me echt een topproduct!
  Lijkt me super om uit te proberen

  Wat ik aan anti aging doe is me huid goed verzorgen dag en nacht creme scrubs en natuurlijk maskers en ik probeer goed water te drinken

  Ik wens iedereen veel succes!

  Beantwoorden
 3. Ilsiee prins
  18 januari 2016 at 14:10 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit zeg, dat klinkt veelbelovend… Zelf ook wel erg nieuwsgierig naar dit product! Ik doe graag mee
  Groetje ilsiee

  Beantwoorden
 4. Anouk
  18 januari 2016 at 12:32 (7 jaren ago)

  FB trouwens geliked! Mijn naam is Anouk Boef.

  Beantwoorden
 5. Larissa
  18 januari 2016 at 12:30 (7 jaren ago)

  WAUWIEEEEE! Dermalogica lijkt me een fantastisch merk. Omdat de verjaardag van mijn moeder eraan zit te komen zou ik heel heel heel graag deze set als cadeau schenken aan de liefste die er bestaat. Mijn moeder en ik zijn beide dol op beauty en verzorging. We volgen dan ook samen tientallen blogs. Het is mijn grootste vriendin! Echt een maatje, we hebben dan ook nooit ruzie.

  Mijn moeder eet standaard iedere dag een grapefruit en een avocado. Ook eten we vaak pompoen, zoete aardappel en vis. Voeding is voor ons erg belangrijk, op die manier leven we van binnenuit gezond wat je van buiten absoluut gaat zien! Geen grauwe of droge huid… Ook reinigt ze haar gezicht twee keer per dag goed en scrubt ze 1x per week.

  Door te investeren in een frisse huid gaan wij samen alle seizoenen door.

  Beantwoorden
 6. Babs
  16 januari 2016 at 11:40 (7 jaren ago)

  Ik moet nodig weer eens aan de Retinol. Dat is wat mij betreft echt het enige wat werkt tegen fijne lijntje en ik zie ze nu bij mijn mondhoeken. (krijg er zo’n chagrijnig mondje van, hihi)
  Ik heb nog nooit iets gekocht/gebruikt van Dermologica, maar weet dat dat een top merk is. Absoluut.
  Wat gebruik ik voor anti-aging? Ik heb nog een supercrème met vit. C en die smeer ik af en toe op. Bijna leeg, ook boehoe…
  En ik slik iedere dag ook wat supplementen, zoals vit. C (weer) en andere anti-oxidanten.

  Beantwoorden
 7. Manon
  15 januari 2016 at 23:07 (7 jaren ago)

  Klinkt als een goed product, wel best prijzig !

  Beantwoorden
 8. Ellen K
  15 januari 2016 at 21:47 (7 jaren ago)

  Dermalogica heeft hele mooie producten, via Mireille hiermee in aanraking gekomen. Aangezien ik net 34 ben geworden is dit een mooie aanvulling op mijn dagelijkse verzorging.

  Beantwoorden
 9. Fien streukens
  15 januari 2016 at 21:40 (7 jaren ago)

  Lijkt me fijn product om mogen uit te testen vooral nu met de winter voor de deur kan mijn huid wel een oppepper gebruiken dus kom maar met de tube

  Beantwoorden
 10. Gonny
  15 januari 2016 at 21:34 (7 jaren ago)

  Heel benieuwd naar dit heerlijke product!
  Ik zorg dat ik voldoende water drink. Reinig iedere accijns mijn huis. Probeer 1 X per week te scrubben daarna een ampul.
  En gebruik “revitalift Laser x3” en “revitalift filter [HA]”

  Beantwoorden
  • Gonny
   15 januari 2016 at 21:36 (7 jaren ago)

   Reinig iedere AVOND mijn HUID! ☺

   Beantwoorden
 11. Karolien Vis
  15 januari 2016 at 20:05 (7 jaren ago)

  Wat leuk! Ik heb al meer over dit merk gelezen en ook na jou verhaal ben ik super nieuwsgierig geworden naar dit product. Ik doe graag mee!
  Mijn anti-aging acties 🙂 :Ik ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste, heerlijk om te ontspannen en even tijd voor mezelf te hebben maar het geeft mijn huid ook de boost die het op dat moment nodig heeft.
  Zelf maak ik mijn huid dagelijks goed schoon en drink ik veel water. Het zoeken naar aansluiten producten blijft een zoektocht, daarom ben ik ook altijd nieuwsgierig naar iets nieuws!

  Beantwoorden
 12. Karin
  15 januari 2016 at 19:03 (7 jaren ago)

  Leuke actie Natasja! Vertelde net aan mijn vriend dat ik steeds meer moeite krijg met lezen dus retinol zal ook wel snel nodig zijn hahaha

  Beantwoorden
 13. Carla
  15 januari 2016 at 17:55 (7 jaren ago)

  wat een leuke aktie en ik zou zo graag dit produkt willen proberen,het lijk mij fantastische en ken het echt niet,ik wil die rimpels dol graag aanpakken,crosse my fingers

  Beantwoorden
 14. Deb
  15 januari 2016 at 17:00 (7 jaren ago)

  Dit klinkt enorm goed! Ik ben stiekem al een hele tijd nieuwsgierig naar Dermalogica, maar de prijs houd me eerlijk gezegd tegen. Daarom doe ik graag mee aan jouw winactie omdat het een leuke manier is om kennis te maken met het merk en mij ervan te overtuigen dat het zijn geld waard is! Echt typische anti-aging producten gebruik ik op dit moment niet, maar zou ik (gezien mijn bouwjaar ook in de ’70’s ligt 😉 ) wel moeten doen. De kreukels trekken ’s morgens na het slapen steeds langzamer weg hihi.
  Oh! En voor ik het vergeet te zeggen.. ik heb de FB pagina van Mireille geliked en die van jou had ik al eerder geliked.

  Beantwoorden
 15. Annette
  15 januari 2016 at 15:46 (7 jaren ago)

  Leuk, ik doe graag mee. Dit is een merk waar ik regelmatig over lees maar nog nooit iets van heb geprobeerd. Klinkt allemaal fijn dus waag graag een kansje.

  Beantwoorden
 16. Linda
  15 januari 2016 at 13:50 (7 jaren ago)

  Wow ben onder de indruk,ik gebruik eigenlijk weinig anti-aging als ik eerlijk ben,al kan mijn 5 jarig huidje het best gebruiken.
  Ik heb weleens wat uit verschillende beautyboxen geprobeerd,maar dat deed eigenlijk niet veel.
  ik doe dus graag mee.
  Enne volg jullie beiden al dus dat zit wel snor

  Beantwoorden
  • Linda
   15 januari 2016 at 13:51 (7 jaren ago)

   moet 45 jarig zijn hihi

   Beantwoorden
 17. Wilke
  15 januari 2016 at 09:39 (7 jaren ago)

  WoW een heel mooi product!
  Maar een beetje duur
  Doe dus heel graag mee.

  Beantwoorden
 18. jeapiebel
  15 januari 2016 at 09:35 (7 jaren ago)

  Alleen het woord Retinol trekt al mijn aandacht. Het lijkt mij geweldige spullen. Ik zou het zelf ook eens willen uitproberen. 🙂

  Beantwoorden
 19. Cindy
  15 januari 2016 at 08:53 (7 jaren ago)

  Interessant en klinkt goed. Anti aging producten zijn vaak te rijk voor mijn vette/onzuivere huid dus gebruik het niet. Maar deze travelsizes zijn natuurlijk wel een goed formaat om te testen, dus ik doe graag mee. Volg jullie beiden al op FB.

  Beantwoorden
 20. Judith
  15 januari 2016 at 08:42 (7 jaren ago)

  Ik gebruik de precleanser van dermalogica en in de decemberbox van Mireille zat ook een setje van dermalogica. Ik vind het een fijn merk. Ik doe niet ontzettend veel aan anti-aging maar gebruik wel een goede creme die bij mijn leeftijd past (35).

  Beantwoorden
 21. carolien tigchelaar
  15 januari 2016 at 08:35 (7 jaren ago)

  mooie producten , begin nu wat rond te kijken voor anti aging , want ja ook hier begint het nodig te worden ( oh die overgang pfff )

  Beantwoorden
 22. mariëlle
  15 januari 2016 at 08:03 (7 jaren ago)

  Ik ben er nog niet mee bezig haha, wanneer start het ouderdomproces ook alweer haha? Dit klinkt wel erg goed!

  Beantwoorden
 23. chucky1012
  15 januari 2016 at 06:05 (7 jaren ago)

  Wat klinkt dit goed!
  Ik ken het niet.
  Nu het buiten kouder wordt heeft mijn huid van het gezicht extra verzorging nodig.
  Minder zichtbare rimpels wil ik al jaren lang…..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.