Deze (positieve) veranderingen bracht de Corona crisis mij

Het is toch eigenlijk niet te geloven he? We zitten inmiddels gewoon al bijna anderhalf jaar in deze Corona ellende. Het is maar goed dat we dat vorig jaar maart nog niet wisten, dat we toen nog dachten dat het met een paar weken wel weer ‘weg’ zou zijn. En ja, ook bij mij brengt het verdriet en ellende met zich mee, zoals bij iedereen denk ik. Maar er zijn ook een aantal positieve veranderingen in mijn leven door Corona, en die deel ik vandaag met jullie!

Positieve veranderingen door Corona

Om te beginnen is mijn levensstijl behoorlijk veranderd door Corona. Ik probeer 4 of 5 keer per week een uur te lopen, naast de wandeling van 25 kilometer die ik in het weekend doe. Ik ben daarmee begonnen tijdens de eerste lockdown in maart, toen ik volledig thuis werkte. De tijd die ik normaal kwijt was aan naar kantoor rijden, besteedde ik nu aan een heerlijke vroege ochtendwandeling.

Toen ik weer terug naar kantoor ging, heb ik het wandelen erin gehouden. Naast het feit dat het lichamelijk natuurlijk goed is, helpt het me ook om mijn hoofd helder te houden in deze bizarre tijd. Ik moet eerlijk bekennen dat het me sinds half december wel wat zwaarder valt om ’s ochtends zo vroeg op te staan en om een uur te lopen in het donker en de kou (en vaak ook regen). En inmiddels heb ik die wandelingen verplaatst naar het einde van de werkdag, dat bevalt me voor nu beter.

Gezonder eten

Naast het lopen ben ik, vooral in het begin van de Corona tijd, meer op mijn eten gaan letten. Tijdens die eerste lockdown ben ik sowieso meer fruit gaan eten, en dat doe ik nog steeds. Sinds begin van dit jaar ben ik bovendien aan het kokkerellen geslagen. Voorheen at ik eigenlijk altijd (gezonde) kant en klaar maaltijden, maar inmiddels zit mijn vriezer vol met eigen creaties. En ik vind het zo leuk! En het is ook gewoon véél lekkerder, ik snap niet dat ik dit niet eerder gedaan heb. Ik eet nu 99% vegetarisch, en ook nog voor een groot deel biologisch. Naast het koken maak ik nu ook mijn eigen granola, en bak zelf bananenbrood wat ik als tussendoortje meeneem naar het werk. Als je dit mij een jaar geleden verteld had, had ik je denk ik voor gek verklaard hahaha!

In april vorig jaar, dus nog helemaal in het begin van deze Corona tijd, ben ik voor het eerst naar een boerderijwinkel hier in de buurt gegaan. Dat was iets wat ik echt al een hele tijd wilde, maar het kwam er steeds maar niet van. Maar juist toen, toen de hele wereld op zijn kop lag, besloot ik: nu ga ik het echt doen. In mijn vakantie in april ben ik er voor het eerst geweest, en ik kom er sindsdien iedere 2 of 3 weken. Ook daar koop ik natuurlijk veel pure, mooie producten die bovendien ook ontzettend lekker zijn. Ouderwetse rijstepap en havermoutpap, aardbeien in de zomer, verse eitjes en verse roomboter: heerlijk!

Liever voor mezelf

Naast een andere levensstijl ben ik (noodgedwongen) ook wat liever voor mezelf geworden. Zo zit ik tegenwoordig gerust een avond doelloos achter mijn laptop, iets wat voorheen eigenlijk onvoorstelbaar was voor mij. Maar ik vind dat deze tijd al zwaar genoeg is, en dat je nu best wat extra lief mag zijn voor jezelf. En als ik dat tegen een ander zeg, moet ik dat natuurlijk voor mezelf ook zijn πŸ˜‰

Ik geef mezelf nog wel regelmatig een spreekwoordelijke schop onder mijn kont hoor. Omdat ik ook heel goed weet dat ik me niet beter ga voelen van veel doelloos op de bank zitten. Ik ben het liefst gewoon een beetje bezig, rommelen in huis noem ik het altijd. In dat opzicht geeft het zelf koken en bakken me ook meer rust in mijn hoofd. Een win win win situatie dus: ik ben lekker bezig, krijg meer rust in mijn hoofd Γ©n ik eet hartstikke lekker en gezond!

7 Comments on Deze (positieve) veranderingen bracht de Corona crisis mij

 1. chucky1012
  14 juli 2021 at 09:59 (1 jaar ago)

  Jij bent heel goed bezig.
  Ik ontvang helemaal geen meldingen meer en nieuwe posts van jou via een em……
  Ik dacht dat je ziek was….

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   14 juli 2021 at 19:46 (1 jaar ago)

   Ik ben sinds 1,5 maand heel veel bezoekers kwijt geraakt, ik heb geen idee hoe het kan. Volg jij me normaal via Bloglovin? Want daar komt mijn blog niet meer tevoorschijn bij de meldingen, maar ik weet niet hoe ik het kan aanpassen.

   Beantwoorden
 2. Forever38.com (Vera)
  5 juli 2021 at 10:08 (1 jaar ago)

  Mooie punten heb jij overgehouden aan deze nare periode. Ik hoop dat je ze vasthoudt, ook als straks alles weer terug “normaal” is

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  4 juli 2021 at 18:52 (1 jaar ago)

  Ik vind het echt heel goed van jou!
  Het is zo bewonderenswaardig dat de afgelopen maanden ook mooie dingen hebben gebracht. Ondanks dat ons veilige leven even op een zijspoor terecht kwam, is de weg die we bewandelen, ieder voor zich en met z’n allen, iets om heel trots op te zijn! β™‘

  Beantwoorden
 4. Yolanda
  4 juli 2021 at 13:02 (1 jaar ago)

  Fijn te horen dat het je zo goed gaat. Ons gaat het ook beter na de verhuizing van het dorp naar dit mooie dorp naast het bos. Bos wandelen hoort nu ook tot onze bijna iedere dag bezigheden met Bram die vraagt gaan dan jullie mee wandelen heerlijk alles vergeten en genieten van de natuur. Lieve Natasja warme groet

  Beantwoorden
 5. Neeltje
  4 juli 2021 at 09:16 (1 jaar ago)

  Wat herkenbaar. Vegetarisch eten doen wij nu ook meer. Maar als we vlees eten dan komt dat van lokale boerderijen hier in de buurt.

  Beantwoorden
 6. Marleen
  4 juli 2021 at 09:12 (1 jaar ago)

  Leuk Natasja, en het is gewoon waar: simpele dingen brengen veel moois in je leven. Geniet de dag x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.