Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar

Een make-up product wat al een hele tijd op mijn verlanglijstje stond, is het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette. Ik zat vaak kwijlend foto’s op het internet te bekijken van dit prachtige oogschaduw doosje. Het hele palette, zowel verpakking als product, stralen zoveel luxe uit, dat ik er compleet verliefd op was. Toen we in onze vakantie een paar dagen in Groningen waren, en ICI Paris XL precies tijdens die periode 25% korting had voor alle Privilegepas-houders op alle producten, besloot ik één van de limited edition najaarspalettes te kopen, het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar. Ik laat dit juweeltje in dit artikel aan je zien!

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar

Aan het doosje kun je al zien dat dit niet zomaar een oogschaduwpalette is, maar dat het hier om Hét Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette gaat. Een glanzend donkerblauwe verpakking (waar je helaas wel iedere vingerafdruk op ziet, maar dat mag de pret niet drukken), met grote letters C en D in reliëf erop, en in zilverkleurige letters de naam van het palette en wat voor product het is.

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

De ingrediënten van de oogschaduws (het is mij een raadsel waarom er maar van vier oogschaduws de ingrediënten vermeld staan, terwijl het palette vijf kleuren bevat).

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

 

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Dit komt tevoorschijn uit het doosje: een donkerblauw fluwelen hoesje, waar het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette goed beschermd in bewaard kan blijven. Had ik al gezegd dat ik verliefd ben?

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette zelf is gemaakt van stevig donkerblauw glanzend kunststof met een zilverkleurig randje langs de zijkant en zilverkleurige letters op het deksel. ‘Dior’, niets meer en niets minder. Prachtig in al zijn eenvoud! Het palette opent makkelijk met een kliksluiting aan de voorkant: even het knopje indrukken en het deksel gaat open…

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

De oogschaduws worden beschermd door een plastic dekseltje in het palette. En, hier is over nagedacht: de bijgesloten applicators liggen ín dat dekseltje. Handig, want zo worden de richeltjes in het doosje zelf niet vies of stoffig!

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar: de kleuren

Het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar bevat koele grijstinten, een lichte taupe kleur en een lichtroze highlighter. Prachtig voor een smokey eye, maar ook een wat lichtere, neutrale look is met dit palette te maken. Kijk dat printje in de oogschaduws, hoe mooi…

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

In het deksel van het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette zit een grote spiegel, zodat je ook onderweg je oogschaduw kunt aanbrengen of bijwerken. Sowieso ligt het palette heel fijn in de hand, het is precies groot genoeg om lekker vast te kunnen houden.

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

De applicators die in het palette zitten, zijn van uitstekende kwaliteit. Er zitten twee ‘gewone’ oogschaduwapplicators in, een smalle variant en een oogschaduwkwastje. Toch gebruik ik ze maar zelden, omdat ik ze te kort vind om makkelijk vast te houden. Maar voor onderweg is dit een prima alternatief voor mijn oogschaduwkwasten die ik altijd gebruik.

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette: pigmentatie en textuur

De pigmentatie van Dior 056 Bar is prima: bovenstaande swatches zijn met slechts één veeg(je) gemaakt. De oogschaduws hebben bijna allemaal een glanzende finish (op de donkerste kleur na) en zijn erg zacht van textuur. Niet creamy zacht zoals de oogschaduws van bijvoorbeeld Urban Decay, maar meer poederachtig, fluweelzacht. Desondanks zijn ze niet korrelig, en geven weinig fall-out. De houdbaarheid is uitstekend (zoals ik eigenlijk wel een beetje verwacht had bij een oogschaduw van deze prijsklasse): de oogschaduw blijft (met oogschaduwprimer) een hele dag mooi, ook als het wat warmer is. Ik ben dus helemaal happy, dit mooie palette voldoet (naast het feit dat het een plaatje is om te zien) aan al mijn verwachtingen!

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Voor bovenstaande look (let niet op mijn haar, dat zit echt afschuwelijk momenteel) gebruikte ik 4 van de 5 kleuren uit het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette: Op het bewegend ooglid en in de crease bracht ik de zilvergrijze kleur aan, in de buitenste ooghoek de donkergrijze kleur, deze vervaagde ik een beetje uit naar boven en naar binnen. In de binnenste ooghoek bracht ik een beetje van de taupe kleur aan, en op het wenkbrauwbot de lichtroze highlighter. Over mijn grijze kajal-potlood bracht ik onder mijn oog een beetje van de donkergrijze oogschaduw aan met een eyeliner-kwastje, deze liet ik overlopen in de lichtgrijze kleur naar binnen toe. Op mijn lippen draag ik de Dior Rouge Baume die ik ook in Groningen kocht, maar daar vertel ik binnenkort meer over in een apart artikel 🙂

Nog een close-upje:

Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette

Het Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar is o.a. te koop bij ICI Paris XL, het kost € 58,60 (met Privilege Pas € 52,65). Het palette is verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties, ik heb er inmiddels een paar aan mijn verlanglijstje toegevoegd…

Koop jij weleens luxe make-up voor jezelf?

12 Comments on Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette 056 Bar

 1. Deb
  23 oktober 2014 at 13:16 (8 jaren ago)

  Wat een prachtig palette! De kleuren staan je heel mooi!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  22 oktober 2014 at 19:08 (8 jaren ago)

  Prachtige palette, vind deze serie erg mooi. Heb er zelf ook 1 gekocht, Pied-de poule of zoiets? Die heeft donkere, shiny, kleuren. Love it!

  Beantwoorden
 3. Krista
  22 oktober 2014 at 18:53 (8 jaren ago)

  Ik weet niet wat het is, ik heb niks met Dior palettes… Van de meeste vind ik het pigment nogal tegenvallen! Deze is wel redelijk goed, hij staat je ook mooi!

  Beantwoorden
 4. Talitha
  22 oktober 2014 at 13:54 (8 jaren ago)

  Heel mooie look wat je gemaakt hebt!

  Beantwoorden
 5. Wojis
  22 oktober 2014 at 11:41 (8 jaren ago)

  Te mooi, echt zo geweldig. Dior is ook wel heel erg fijn, geweldige aankoop. De look die je hebt gemaakt is ook super fijntjes, heel mooi. X

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  22 oktober 2014 at 10:16 (8 jaren ago)

  Het is inderdaad een juweeltje om te zien. … Maar de kleuren staan jou ook heel mooi, past heel mooi bij de keur van je ogen.

  Beantwoorden
 7. Mieke
  22 oktober 2014 at 09:44 (8 jaren ago)

  Ohhh Diorrrr… Altijd goed! Prachtige kleuren, het staat je geweldig!

  Beantwoorden
 8. Bianca
  22 oktober 2014 at 07:46 (8 jaren ago)

  Kwijl…kwijl! Wat doe je mij aan mijn wishlist word alleen maar langer 🙂 Je hebt er een hele mooi look mee gemaakt 🙂 x

  Beantwoorden
 9. Mireille
  22 oktober 2014 at 07:32 (8 jaren ago)

  Dit is zo’n product waarvan ik zeg kost maar dan heb je ook wat. Prachtig tja en Dior hè❤️

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  22 oktober 2014 at 06:51 (8 jaren ago)

  Mooi palette met zulke mooie kleuren oogschaduw!
  Je hebt er een prachtige look mee gemaakt 😉
  Het is zo shinny en daar hou ik van!
  Heel leuk voor de feestdagen……

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.